Lasconi, la un pas de candidatura la prezidențiale. Primărița a anunțat ca intră în cursa pentru șefia USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a anunţat că va candidata pentru șefia USR, iar colegilor săi de partid le-a transmis că îşi asumă şi candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Elena Lasconi: Dragi colegi din USR veniţi alături de mine Foto: Arhivă
Elena Lasconi: Dragi colegi din USR veniţi alături de mine Foto: Arhivă

E vremea RECONSTRUCȚIEI! Dragi câmpulungeni, vă mulțumesc pentru încredere! Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă. După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții”, a scris, duminică, Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Elena Lasconi a afirmat că și-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR.

Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR”, a anunțat primarul din Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a afirmat că „motivul” candidaturii la șefia formațiunii este: „reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”.„ Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!”, a adăugat Lasconi.

Lasconi: Îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale

Lasconi le-ar fi transmis colegilor de partid, într-un mesaj intern, că ştie că cei mai mulţi nu stau în formaţiunea politică pentru funcţii, ”ci pentru a pune umărul la reconstrucţia ţării”.

Tuturor le spun că în USR sunt oameni cinstiţi şi buni care îşi doresc să trăiască în România, la fel ca mine. Şi vă rog: nu vă pierdeţi speranţa (...) Nu am candidat atunci când ne era bine, ci acum când ne e greu. Pentru că, să nu vă înşelaţi, ne aflăm într-un moment crucial al partidului nostru, dar şi al României”, le-a transmis Lasconi colegilor de partid, conform News.ro.

Realeasă primar la Câmpulung cu un procent zdrobitor, aproape 70% dintre voturi, Elena Lasconi (USR) a afirmat că doreşte să lucreze îndeaproape cu structurile de conducere ale partidului, ”altfel schimbarea este doar de faţadă”.

Ştiu că putem deveni o echipă şi astfel îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale (...) Nu sunt singură, aşa cum se spune. Am alături de mine mulţi colegi care au adus cinste partidului nostru prin munca şi rezultatele lor. (...) Dragi colegi din USR (...) veniţi alături de mine şi de echipa mea să reconstruim”, a mai transmis Elena Lasconi colegilor.

Într-un interviu exclusiv pentru ”Adevărul”, Elena Lasconi a vorbit deschis despre prezentul și viitorul USR, despre faptul că ar putea face echipă cu Dominic Fritz la șefia USR, ca și despre potențialii candidați ai USR pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat, luni, 10 iunie 2024, că demisionează din funcție, după un scor „sub așteptări” obținut de USR la alegerile locale și alegerile europarlamentare 2024. L-a nominalizat chiar pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, drept persoana care ar putea prelua conducerea formațiunii politice.

Primarul reales al Timișoarei a afirmat, la rândul său, luni, într-o conferință de presă, că își asumă o candidatură pentru președinția USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite