Ciucă: Doresc să nu existe convulsii politice în 2024. Perspectiva economică a României va permite depășirea Poloniei ca PIB în 2025

0
Publicat:

Fostul premier Nicolae Ciucă a atras atenția în cadrul unei intervenții pentru TVR2 că este nevoie în continuare de stabilitate politică, în contextul anului electoral 2024, arătând că perspectivele economice ale statului vor permite depășirea Poloniei ca PIB în 2025. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Am constituit o coaliție de guvernare pentru a asigura stabilitate, nu convulsii. Ne apropiem foarte mult de 2024. (...) îmi doresc foarte mult să nu existe niciun fel de convulsii, să existe o competiție politică, fiecare partid să își pună propriile valori, obiective și direcțiile prin care ajunge să își pună în aplicare acele obiective. (...) Cred ca la nivelul clasei politice trebuie să se abordeze campaniile electorale într-o manieră cat se poate de așezată politic, pentru că nu cred că ca avem timp de convulsii, nu ne putem permite convulsii. Cred că nici cetățenii nu mai așteaptă convulsii”, a susținut fostul premier în cadrul unei intervenții la TVR2.

Totodată, Nicolae Ciucă a subliniat că este nevoie în continuare de stabilitate politică. „În momentul de față avem un singur obiectiv: să guvernăm bine și să intrăm în 2024 într-o politica stabilă, nu plină de convulsii. Prefer să nu discutam despre acest subiect, pentru că este absolut prematur și nejustificat în momentul de față, avem nevoie în continuare de actul guvernamental, de stabilitate politica, de obiectivele pe care le-am asumat în procesul de reformă”, a mai arătat fostul premier.

„Suntem totuși cu o Românie care nu s-a transformat și reformat foarte mult. Ne-am asumat niște reforme pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit. Ne-am stabilit un nou obiectiv de țară, accederea la OCDE care înseamnă după aderarea la Alianta Nord-Atlantică și UE, un obiectiv major pentru România și, desigur, avem o perspectiva economică bazată pe un potențial propriu pe care trebuie să o ducem mai departe ținând cont că după rezultatele, după cifrele pe care le-au difuzat agențiile de rating, România are o perspectivă de evoluție economică ce ii va permite în 2025 să depășească Polonia ca PIB, după ce în 2022 am depasit Ungaria și alte tari, despre care nici nu ne gândeam cu ceva ani în urmă, ceea ce înseamnă că se poate. (...) Asta trebuie să facem. Cetățenii romani asta așteaptă de la noi, să se poata se să mandreasca prin ceea ce fac ei înșiși”, a mai susținut Nicolae Ciucă

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite