Ciolacu, discuții cu ambasadoarea SUA privind programul Visa Waiver și aderarea la OCDE

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, programul Visa Waiver, progresele privind aderarea la OCDE și combaterea traficului de persoae. Șeful Executivului a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete.

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

„Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, doamna Kathleen Kavalec”, a anunțat Executivul rommân într-un comunicat de presă, arătând că „prim-ministrul României a subliniat importanța consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete și investiții directe în țara noastră ale companiilor americane”.

Șeful Guvernului a mai transmis că „intenția companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte și să creeze noi locuri de muncă în țara noastră reprezintă o garanție că avem un mediu economic și un cadru fiscal stabil, predictibil și competitiv, în care investitorii străini au încredere”, iar „parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezență semnificativă a companiilor americane în economia românească”. 

De asemenea, potrivit sursei citate, „un punct important al discuției s-a referit la includerea României în Programul Visa Waiver”.

„Premierul Marcel Ciolacu și ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condițiilor tehnice de accedere în acest program, precum și despre importanța dreptului la libera circulație pentru români și pentru mediul de afaceri”.

Privind situația din regiune, sursa citată a relatat că „ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat sprijinul acordat cetățenilor ucraineni refugiați în România și eforturile țării noastre pentru asigurarea stabilității în regiune. De asemenea, a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterală pentru prevenirea și combaterea în domeniul traficului de persoane”.

Cei doi oficiali au abordat totodată progresele României privind reformele realizate pentru aderarea la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), iar ambasadoarea Kathleen Kavalec a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite