Ciolacu: Schema de susţinere pentru industria materialelor de construcţii, adoptată săptămâna viitoare

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că schema de susținere pentru industria materialelor de construcții va fi adoptată săptămâna viitoare. Potrivit șefului de guvern, proiectul ar urma să crească ritmul de investiții și să asigure materia necesară pe șantierele marilor obiective ale României la prețuri corecte. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Avem încă o prioritate a guvernului, deja anunțată, introdusă în primă lectură. Vorbim despre schema de susținere pentru industria materialelor de construcții”, a anunțat șeful Guvernului în ședința Executivului, joi.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu a mai explicat: „Susținem producția internă ca să fim siguri că pe șantierele de autostrăzi și la toate celelalte mari obiective aflate în desfășurare vom avea o materie primă constantă și la prețuri corecte”. 

Potrivit șefului Executivului român, „în acest moment, România importă jumătate din materia primă folosită în obiectivele publice”. 

„Este evident că trebuie să venim cu anumite soluții, mai ales că aceste materiale de construcții sunt furnizate constructorilor după trei sau șase luni. Vorbim și de ritmul de investiții din România cu această măsură. Mîine voi avea îmmpreună cu alți miniștrii cu marii actori. Vom vedea dacă dânșii vor veni cu anumite modificări sau adăugări la această ordonanță și săptămâna viitoare va fi aprobată în ședința de guvern”, a mai explicat Ciolacu.  

În cadrul primei ședințe de guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ar dori pregătirea și lansarea rapidă a următoarelor proiecte esențiale: sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții și introducerea energie verzi în fermele agricole.   

Mandatul acestui guvern este despre reforme și economii, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare și locuri de muncă. De aceea, în fiecare ședință de guvern veți vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică. Inflația să scadă. Oamnii să simtă asta în prețurile unor produse de bază. Alături de acest demers, avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia. Sunt doameniile care fac diferența pentru oameni”, a mai susținut Marcel Ciolacu la acel moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite