Prima reacție a României după amenințările indirecte ale Rusiei: Ciolacu: E inacceptabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a reacționat în urma amenințărilor făcute de un colaborator al Rusiei în Ucraina cu un atac asupra podului de la Giurgiulești, dintre România și Republica Moldova. Ciolacu susține că afirmațiile sunt inaceptabile și lovirea infrastructurii civile e crimă de război.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului „reprezentant” al Rusiei în Herson, regiunea ucraineană ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova și care vizează și o parte a teritoriului României, aliat al NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a transmis premierul României, Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe Twitter.

Mesajul a fost preluat și de Ministerul Afacerilor Externe

Republica Moldova este amenințată de șeful numit de Rusia în regiunea Herson cu o lovitură asupra podului Giurgiulești, ca răspuns la atacul asupra podului Ciongar, care leagă Peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de restul Ucrainei.

„Vă transmit un salut călduros: noi cunoștem coordonatele podurilor din Odesa, a podului Giurgiulești, care a fost în componența Ucrainei, dar acum îi aparține Republicii Moldova. Toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a scris Vladimir Saldo pe canalul său de Telegram.

Această reacție survine după ce Saldo, un colaborator al Moscovei numit ilegal la conducerea regiunii Herson, ocupate parțial de forțele armate ale Rusiei, anunțase mai devreme avarierea podului Ciongar în urma unui atac cu rachete efectuat de armata ucraineană.

Podul Ciongar, care leagă Crimeea de restul Ucrainei, este folosit de ocupanții ruși pentru aprovizionarea trupelor lor.

Podul de la Giurgiulești, care are o lungime de 125 de metri, asigură legătura cu orașul Galați. Construit în 1949, acest pod dintre România și Republica Moldova a fost reabilitat acum doi ani.

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de Ministerul de Externe de la Chișinău pentru a oferi explicații în legătură cu amenințările lui Saldo.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite