Ciolacu anunță un acord cu marile magazine pentru reducerea prețurilor la alimente de bază

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat îndeplinirea condițiilor necesare pentru finalizarea unui act normativ care să prevadă scăderea prețurilor la alimentele de bază. Potrivit șefului de guvern, marile lanțuri de magazine au transmis deja o primă listă cu alimentele vizate. 

Prețurile ar urma să scădă în cazul alimentelor de bază FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Prețurile ar urma să scădă în cazul alimentelor de bază FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Încep cu o veste bună. Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem astfel toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ. Chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine”, a anunțat șeful Guvernului în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a mai explicat că „asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației și aici ne referim foarte clar la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume șii fructe proaspete”. 

„Vreau să subliniez foarte clar: va fi o scădere care nu va  pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a mai adăugat premierul Marcel Ciolacu. 

În cadrul primei ședințe de guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ar dori pregătirea și lansarea rapidă a următoarelor proiecte esențiale: sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții și introducerea energie verzi în fermele agricole. 

Tot atunci, noul șef al Executivului a susținut că o „urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de masă”.

„Întreg lanțul, până la raft. Efectul aceste măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în toate gospodăriile. Vreau să discutăm această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitorii. Trebuie să convenim un efort comun. Este un gest obligatoriu față de toți oamenii care au suportat efectele unei inflații înalte în ultimul an. Acum este important să reducem inflația la o singură cifră, cât putem de repede. La fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România. (..) Nu avem foarte mult timp de ezitări", a completat Ciolacu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite