Ciolacu, despre rotația premierilor: Să închidem greva din educație și pe urma vom prezenta calendarul

0
Publicat:

Președintele PSD susține, chestionat referitor la momentul în care va avea loc rotația premierilor, că întâi trebuie închisă greva din educație și ulterior Coaliția va prezenta calendarul pentru rotativa guvernamentală.

Marcel Ciolacu, președinte PSD FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, președinte PSD FOTO: Facebook

„În primul rând am anunțat că trebuie să închidem greva din Educația, pe urmă vom veni în fața dumneavoastră și vă vom prezenta calendarul”, a transmis Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Întrebat dacă premierul Ciucă își va da demisia, Ciolacu a punctat că „nu știu ce ar trebui să facă domnul prim-ministru, eu știu ce trebuie să fac eu”.

Liderii Coaliției încearcă să grăbească rezolvarea problemei privind greva din învățământ, pentru a pregăti rocada guvernamentală. Potrivit unor surse din Coaliție, premierul Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia vineri.

Surse din Coaliția de guvernare au declarat pentru „Adevărul” că vineri este ziua luată în calcul pentru depunerea mandatului actualului premier Nicolae Ciucă.

Astfel, liderii Coaliției încearcă să rezolve toată problema legată de grevă, ca să pregătească terenul pentru tranziție rapidă de la Cabinetul Ciucă la Cabinetul Ciolacu, urmând să mai fie discuții cu președintele Klaus Iohannis. 

PNL, în cumpănă

Liderii PNL trebuie să decidă în următoarea perioadă dacă în Cabinetul Ciolacu trimit prima linie a partidului sau preferă tehnocrați și miniștri tineri, urmând ca în funcție de decizie să fie stabilit și postul pe care îl va ocupa actualul premier Nicolae Ciucă.

Potrivit surselor „Adevărul“ din conducerea formaţiunii, cumpăna este cauzată de faptul că la ultima întâlnire a șefilor PNL cu președintele României, Klaus Iohannis, liderul de la Palatul Cotroceni le-a recomandat ca oamenii din conducerea restrânsă – președinte, secretar general, prim-vicepreședinți – să nu intre în Guvern, ci să rămână în afară Executivului, pentru a se ocupa de reconstrucția formațiunii în vederea anului electoral 2024.

Surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul“ că în interior părerile sunt împărțite. Mai precis, unii lideri vor ca Nicolae Ciucă să fie în Guvern.

Parțial, privind situația numelor miniștrilor e ca și rezolvată pentru că liberalii au trei miniștri tehnocrați, fără carnet de partid, care au şanse să se regăsească şi în Guvernul Ciolacu. Este vorba despre şefii de la Investiţii şi Proiecte Europene (Marcel Boloş), Educaţie (Ligia Deca) şi Externe (Bogdan Aurescu). 

Decizia privind viitorul guvernării ar urma însă să fie tranșată în urma unui Birou Executiv sau Birou Politic Național, care va avea loc în preajma declanșării procedurilor privind noul Guvern, susțin sursele „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite