Ciolacu anunță „trei mari obiective ale guvernării”. Ce înseamnă dezvoltare „prin patriotism economic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a publicat principalele obiective din planul pentru guvernare. Liderul social-democrat susține că e nevoie de investiții în economia României, enumerând ce industrii vrea să fie competitive.

Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților FOTO Inquam Photos

Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiții și producție aici, în România!  19 proiecte de #investiții în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanțelor (HG 807). Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie și peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”, susține viitorul premier, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

„Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească și fabricarea produselor din cauciuc”, mai arată președintele PSD.

Economie bazată pe producție

Președintele Camerei Deputaților vorbește de trei mari obiective ale guvernării.

Aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării: 1. Creștere economică prin producție și investiții în România;  2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;3. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite”, sunt cele trei obiective menționate de liderul social-democrat.

Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producție aici, în România. În 2023 și 2024 vom întoarce în economie și pentru populație 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a conchis Marcel Ciolacu.

Start „furat” la OUG-ul privind creșterile salariale în educație

Marcel Ciolacu a fost cel care a venit primul cu anunțul publicării în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență prin care aveau loc noi creșteri salariale. De altfel, liderul PSD a participat și aproape la toate discuțiile cu liderii sindicali, la Palatul Victoria.

„Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale. Majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori , respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare”, susține președintele PSD într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu a punctat că „este clar că obiectivul nostru este unul comun” și a precizat că în noua grilă de salarizare salariul profesorului debutant se raporta la „salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

„Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță. Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice”, a adăugat șeful PSD.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite