Ciolacu, avertisment privind rotativa: Dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile în căciulă, pe mine m-au pierdut

0
Publicat:

Președintele PSD a subliniat că el vrea ca viitorul Guvern, condus de un social-democrat, să fie unul eficient, nefiind de acord raportarea la ministere ca la niște recompense pentru organizațiile de partid.

Marcel Ciolacu trimite semnale către PNL privind rotativa guvernamentală FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu trimite semnale către PNL privind rotativa guvernamentală FOTO Inquam Photos

Am vorbit de ministere gestionate dezastruos, cum era MIPE, Ministerul Fondurilor Europene. L-am lăudat pe domnul Marcel Boloş. Au ieşit imediat breakingnews-uri, nu vrem să dăm Transporturile, vrem să ţinem pe....Nu, domnule, eu vreau un guvern performant”, a afirmat Marcel Ciolacu, la un eveniment electoral, cu ocazia alegerilor PSD Brăila. „Vreau un guvern şi un stat eficient”, a completat social-democratul.

Dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile în căciulă, cum au făcut acum doi ani, pe mine m-au pierdut. Eu nu vreau să arunc actul de guvernare şi Guvernul României într-o mascaradă, cum s-a întâmplat acum doi ani, când îşi trăgeau funcţiile din căciulă, în funcţie de rezultatele din judeţe. Guvernele se fac cu oameni cum este Mihai Tudose”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a continuat mesajele cu subînțeles pentru PNL: „Trebuie odată să depăşim mofturile de politicieni mărunţi. Trebuie să ne vedem statutul nostru de oameni de stat şi numai atunci România va porni în direcţia corectă”, a afirmat el. Preşedintele PSD a mai declarat că „au fost doi ani pierduţi pentru România cu aşa-zisa guvernare de dreapta”.

Nu jignește, dar bate obrazul

Președintele PSD a continuat creionarea crizei în care ar fi fost România dacă echipa sa nu venea la guvernare: „Nu am nicio reţinere să o spun, pentru că o ştie toată lumea, eu nu jignesc nici pe cei de la PNL, nici pe liderii lor, când spun acest lucru, pentru că şi ei ştiu realitatea. Ăsta e un fapt pe care trebuie să şi-l asume (...) Eram într-o profundă criză socială. Văd că nu mai vorbeşte nimeni despre ea, văd că au uitat unii din partenerii noştri de cum era situaţia când noi am decis să ne implicăm în actul de guvernare. Eu nu vreau să critic pe nimeni, dar vreau să spun adevărul, indiferent că pe unii îi deranjează sau nu”.

Între partidele Coaliției au început să apară tensiuni pe tema rocadei guvernamentale, chiar dacă mai sunt patru luni până la aceasta, sursa principală fiind dorința PSD de a continua să păstreze două portofolii cu greutate, deși ar trebui să treacă la PNL.

Inaugurarea mai multor loturi din „Autostrada Moldovei“ în 2024, an cu alegeri, îi face pe cei din PSD să insiste să țină Transporturile pentru Sorin Grindeanu și după schimbările guvernamentale din luna mai.

În spatele intensificării mesajelor pe tema necesității continuității lui Sorin Grindeanu la Transporturi stau calcule politice pragmatice, cu bătaie lungă mai ales privind anul electoral 2024, când sunt nu mai puțin de patru scrutine: europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare. Anul viitor ar urma să fie unul al tăierii panglicilor pentru mai multe porțiuni de autostradă și drumuri expres. Surse din conducerea PSD au precizat pentru „Adevărul“ că cea mai mare miză e ca PSD să fie la inaugurarea mai multor loturi din „Autostrada Moldovei“, unde estimările de la partid sunt că cel puțin două loturi din Ploiești - Buzău, plus un lot mic din Buzău - Focșani, ar urma să fie date în folosință.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri