„Adevărul“ a aflat cum vrea să iasă Gigi Becali din închisoare: avocaţii lui s-au gândit la un motiv pentru care să ceară graţierea latifundiarului

„Adevărul“ a aflat cum vrea să iasă Gigi Becali din închisoare: avocaţii lui s-au gândit la un motiv pentru care să ceară graţierea latifundiarului

Gigi Becali

Finanţatorul Stelei e de patru zile după gratii, iar în această perioadă, echipa lui de avocaţi a muncit de zor. Obiectivul: clientul lor să iasă cât mai repede din închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă o cerere trimisă la CEDO, avocaţii lui Gigi Becali iau în calcul să ceară şi graţierea acestuia la preşedintele Traian Băsescu. Numai că aici apar două probleme.
 
Apropiaţii nu sunt de acord
 
În primul rând, nu toţi apropiaţii lui Gigi sunt de acord cu acest demers. „Ce e aia graţierea? Gigi să fie demn! Să nu ceară clemenţă din orice parte. Cel puţin eu nu sunt de acord cu graţierea. Dacă îmi dau şi 20 de ani, nu cer două zile de clemenţă. Dacă justiţia a crezut că am greşit, plătesc şi cu asta basta. Gigi să aibă linişte acolo, să-şi adune gândurile“, a spus Ioan Becali. 
 
Asta în ciuda faptului că, imediat după ce a aflat că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Gigi a spus răspicat că îi va cere lui Traian Băsescu să-l graţieze. „Dacă se poate aşa, atunci de ce să nu încerc? Nu e nicio ruşine“, a spus latifundiarul.
 
Sursele „Adevărul“ susţin că, între timp, nici Gigi nu mai e aşa de convins dacă merită să se folosească de acest demers. „Când a zis că îi va cere lui Băsescu graţierea, intrase în panică. Acum, e mai calm, iar mulţi oameni i-au transmis să nu apeleze la Băsescu“, ne-a declarat un apropiat al clanului Becali.
 
Motivarea: e singurul susţinător al familiei
 
Totuşi, în cazul în care se va cere graţierea latifundiarului, această cerere trebuie să fie însoţită şi de o motivare. Aici, avocaţii au găsit deja soluţia: ei vor solicita eliberarea clientului lor pe motiv că e singurul susţinător al familiei sale. 
 
Deocamdată n-au făcut niciun demers
 
Gigi Becali s-a predat, luni seară, însă, până în acest moment, avocaţii săi n-au făcut niciun demers oficial pentru eliberarea lui înainte de termen. Deocamdată, aşa ceva e imposibil.
 
Avocaţii aşteaptă să primească motivarea oficială pentru condamnarea lui Gigi Becali din partea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Apoi, vor pune în aplicare strategiile lor, în speranţa că patronul Stelei va ieşi din închisoare înainte de termen.
 
 
CITEŞTE ŞI:
 
*Un SMS l-a lăsat fără cuvinte pe Mihai Stoică : mesajul tulburător al lui Mihai Neşu pentru Gigi Becali
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările