Miron Cozma, fost deţinut la Jilava, a dezvăluit ce îl aşteaptă pe Gigi Becali: „Gândaci, şobolani şi apă toxică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două zile, s-a vehiculat ideea că, urmând să beneficieze de un regim semideschis, finanţatorul Stelei va avea condiţii cât de cât decente după gratii. Fostul lider al minerilor şi fost conducător al clubului Jiul Petroşani a descris însă o imagine cumplită.

Penitenciarul Jilava a devenit, peste noapte, cel mai mediatizat loc din România. Ieri, televiziunile au transmis la foc automat de acolo, unde Gigi Becali îşi va ispăşi pedeapsa, iar, astăzi, ziarele au scris cu lux de amănunte despre:

*Ce a mâncat latifundiarul în prima zi de detenţie

*Cât poate vorbi la telefon

*Ce va conţine garderoba lui Becali la puşcărie

Urmărind aceste materiale ai senzaţia că, de fapt, finanţatorul formaţiei din Ghencea va fi într-un mic hotel de trei stele. Realitatea e însă alta, după cum a povestit Miron Cozma pentru site-ul wowbiz.ro.

Ce a spus?

„Condiţiile nu seamănă cu cele de afară. Acum nu poate să-l viziteze nimeni pe Gigi Becali. Urmează ca o comisie să-i stabilească regimul de detenţie. Acolo, la Jilava, condiţiile sunt mizerabile. Apa e toxică la Jilava. Deţinuţii sunt acolo în nişte condiţii insalubre. Nici nu vă imaginaţi ce e la Jilava, gândaci, ploşnite şi alte goange, şobolani“, a spus Miron Cozma, cel care a petrecut zece ani la Jilava.

Fostul lider al minerilor, care ar fi trebuit să stea 18 ani după gratii, spune că acum condiţiile sunt mult mai bune faţă de momentul în care a fost el condamnat.

„Gigi Becali, ca şi Adrian Năstase, precum şi ceilalţi miniştri, merg în penitenciar în condiţiile câştigate de mine. În 2000, când am mers acolo, deţinuţii aveau doar TVR 1, atât. Toţi erau tunşi, raşi în cap, condiţiile de detenţie erau mizerabile, deţinuţii erau legaţi de gratii, bătuţi de gărzi. Mâncau fasole cu viermi şi alte insecte. Acum au mâncare mai bună, au condiţii mai bune, asta se datorează mie, care am luptat 7 ani pentru aceste drepturi“, a adăugat Cozma.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite