Ciolacu: Cabinetul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru a-şi da arama pe faţă. Astăzi a dat oficial startul austerităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, liderul PSD. FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu, liderul PSD. FOTO Mediafax

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, luni, că Guvernul Cîţu şi-a dat „arama pe faţă” anunţând primele măsuri de austeritate, respectiv îngheţarea unor venituri şi stoparea creşterii valorii prestaţiilor sociale. Ciolacu comentează şi propunerea Executivului cu privire la creşterea salariului minim pe economie.

„Cabinetul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru a-şi da arama pe faţă: astăzi, a dat oficial startul austerităţii! Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creşterii valorice a prestaţiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizaţi dintre români, pe care PNL şi USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă. În plus, Guvernul vrea să îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor”, a scris, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, nu se vorbeşte deloc despre ”Taxe Zero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie”. „În schimb, vor să umilească milioane de angajaţi crescând salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîţu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut....”, a mai transmis Ciolacu.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizara pensiilor militare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite