Ilie Cazac, tânărul graţiat de liderul Transnistriei: "Igor Smirnov a făcut foarte multe crime şi trebuie condamnat pentru asta" Vezi GALERIA FOTO

Ilie Cazac, tânărul graţiat de liderul Transnistriei:

Ilie Cazac a venit astăzi la Chişinău, unde s-a întâlnit cu oficialii moldoveni. Într-un interviu pentru ziarul „Adevărul“, el a declarat că va rămâne la rude în capitala Republicii Moldova deoarece în oraşul natal nu se mai simte în siguranţă. Fostul inspector fiscal a povestit despre condiţiile din detenţie şi i-a criticat pe liderii de la Tiraspol.

Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia

Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia

Comitetul de anchetă al Federației Ruse a pornit o cauză penală privind delapidarea a 160 de milioane de ruble (3 milioane 781 mii de euro), alocate nerecunoscutei republici moldovenești nistrene în calitate de ajutor umanitar pentru suplimentarea pensiilor și susținerea agriculturii. Printre cei anchetați se numără și fiul mai mic al lui Igor Smirnov, Oleg, care are cetățenie rusă și viză de reședință la Moscova.

Republica Moldova a revenit la normalitate. Alegerea Maiei Sandu ca Preşedinte la Chişinău este un pas spre revenirea Republicii Moldova la normalitate şi în matca firească a drumului de apropiere de Uniunea Europeană, SUA, România şi, îndeobşte Occident – inclusiv Ucraina lui Zelenski intră aici.

acum 14 zile · comentarii (101)

În euforia firească a celor ce au decis, cu voturile lor, schimbarea direcţiei de orientare geopolitică de la Chişinău, prin semnalarea dorinţei de apropiere de Uniunea Europeană, ar trebui să nu se uite că reacţia Kremlinului nu se va lăsa aşteptată. Asta va reaminti societăţii animate de proiectul Maia Sandu, că doar România, Patria Mamă, rămâne în situaţii de crize viitoare, reazemul necondiţionat al democraţiei din judeţele de peste Prut.

acum 14 zile · comentarii (11)

Victoria Maiei Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din R. Moldova nu a fost o surpriză atât de mare. Rezultatele primului tur au plasat-o, însă, în postura de favorit al turului al doilea al alegerilor prezidenţiale de peste Prut, în pofida scepticismelor de serviciu sau a tuturor predicţiilor catastrofice şi ridicole care s-au lansat (inclusiv că Igor Dodon va câştiga din primul tur!).

acum 27 zile · comentarii (16)

Maia Sandu a repurtat o victorie nescontată în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Toate sondajele de opinie arătau avansuri de 6-10% pentru Igor Dodon, chiar şi sondajul de după vot prezentat ieri arăta 5% pentru Dodon. Finalul, 3,5% peste Dodon pentru Maia Sandu e un salt încurajator. Totuşi... Atenţie la Dodon!

acum 28 zile · comentarii (19)

Ne apropiem de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de duminică, 1 noiembrie. Cum toate sondajele de opinie şi comentatorii apreciază certitudinea relativă a turului doi de scrutin – va avea loc pe 15 noiembrie între Maia Sandu şi Igor Dodon – se ridică întrebarea de ce să se ducă votanţii la urne în primul tur?

luna trecuta · comentarii (9)

Nu vor fi proteste. Nu va fi destabilizare. Cetăţenii Republicii Moldova sunt cuminţi şi nu protestează. Opoziţia nu-i poate scoate la proteste, nu are capacitate de mobilizare. UE, SUA, NATO nu vor instabilitate la frontiere. O fântână de aberaţii şi vise utopice ale lui Igor Dodon care a uitat că UE nu face compromisuri cu principiile şi valorile sale şi că SUA urăsc cel mai mult furtul la alegeri şi alunecările nedemocratice.

acum 2 luni · comentarii (76)

Am văzut programul de politică externă al Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la un al doilea mandat. Aveau dreptate atât Nicu Popescu, fostul ministru de Externe al Maiei Sandu, cât şi Asociaţia de politică Externă în comunicatul său recent în care priveau oripilaţi aberaţiile de acolo.

acum 2 luni · comentarii (25)

Departamentul de Stat al SUA a reacţionat la ceremonia organizată la Minsk, pentru menţinerea la putere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care conduce Belarus din 20 iulie 1994 fiind astfel cel mai longeviv dintre toţi şefii de stat europeni, ce au deţinut puterea după încheierea Războiului Rece. Lukaşenko este încremenit în proiectul dictaturii sale, dar adversara sa, Svetlana Tihanovskaia, reprezintă viitorul ce poate fi doar amânat.

acum 2 luni · comentarii (10)

În toamna anului 2016, înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale, pe un site cu fake news-uri înregistrat în Panama, chipurile de „satiră şi umor” – guralumii.net, fusese publicat doar un articol unde se afirma că Maia Sandu, candidatul pro-european, i-ar fi promis cancelarului german Angela Merkel că R. Moldova ar urma să găzduiască 30.000 de refugiaţi sirieni dacă va ajunge preşedinte.

acum 3 luni · comentarii (11)

În Republica Moldova, Parlamentul îşi reia lucrările în situaţia unei majorităţi fragile, chiar inexistente, după ultimele voturi dinainte de vacanţă, dar şi cu un timp suficient care a adus aranjamente noi şi legături subterane care mai degrabă au consolidat puterea şi poziţia lui Igor Dodon, preşedintele ostentativ pro-rus în funcţie.

acum 3 luni · comentarii (40)
Modifică Setările