Marina Tauber, subalterna lui Ilan Șor, vizită în Rusia. Cu cine s-a întâlnit la Moscova

0
Publicat:

La Moscova, Marina Tauber, investigată penal în mai multe dosare penale, a avut o întrevedere cu oligarhul fugar Ilan Șor, care ar fi principalul aliat al Kremlinului în destabilirea Rep. Moldova. Tot în Rusia, cei doi au organizat o întâlnire cu activiștii. 

Marina Tauber, apropiata lui Ilan Șor, a întreprins o vizită la Moscova. FOTO: Facebook
Marina Tauber, apropiata lui Ilan Șor, a întreprins o vizită la Moscova. FOTO: Facebook

Oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat pe pagina sa de Facebook despre întâlnirea cu activiștii, subliniind că s-a discutat despre ,,desfășurarea cu succes a viitoarelor alegeri. Despre aceasta am discutat în cadrul întâlnirii. Evident, autoritățile ne vor împiedica, la fel cum au făcut până acum. Dar noi ne pregătim serios. Noi propunem un parcurs de cooperare clar cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)”.

În ceea ce privește locația întrevederii, mai precis capitala Rusiei, Moscova, este ,,logică”, mai susține prorusul. ,,Am vorbit de multe ori despre importanța legăturilor de parteneriat cu Rusia. Aceasta este determinată atât din perspectivă geografică, cât și istorică. Colegii din Moscova ne-au ajutat enorm”

Oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a ascuns în ultimii ani de justiția de la Chișinău în Israel, se află din data de 25 februarie în Federația Rusă, potrivit structurilor de drept din Rep. Moldova. 

Prorusul a plecat la Moscova cu puțin timp înainte ca șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, să avertizeze că Rusia are o strategie privind compromiterea procesului de aderare al țării la Uniunea Europeană, aceasta vizând referendumul pe tema integrării, alegerile prezidențiale, dar și parlamentare, iar gruparea Șor condusă de Ilan Șor ar fi principala aliată a Kremlinului, informațiile nefiind negate sau confirmate până acum de acesta.

În luna aprilie 2023, oligarhul fugar a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsă dictată în lipsa sa în cauza penală ,,frauda bancară”.

De la distanță, acesta este activ în politică, organizând manifestațiile antiguvernamentale din Republica Moldova. Liderii de la Chișinău, însă au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite