Replica socialistului Igor Dodon pentru premierul Marcel Ciolacu care susține unirea Rep. Moldova cu România

0
Publicat:

Socialistul Igor Dodon declară ca dreptul demnitarilor români se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertăților moldovenilor, recunoscând că ,,suntem prieteni și frați”, după ce premierul s-a expus în cazul unirii celor două state.

Socialistul Igor Dodon a venit cu o replică pentru Marcel Ciolacu. FOTO: Arhivă
Socialistul Igor Dodon a venit cu o replică pentru Marcel Ciolacu. FOTO: Arhivă

,,Dreptul demnitarilor români (de a-și dori unirea anexare) se oprește exact acolo unde încep drepturile și libertățile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru național e să păstrăm statalitatea și identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni și frați, dar nu săriți gardul, că nu e frumos”, a scris președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pe pagina sa de Facebook.

Prorusul Igor Dodon, figurant în mai multe dosare penale, a venit cu replica în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a declarat că susține unirea Republicii Moldova cu România. 

Declarația premierului 

„Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…Categoric!“, a declarat prim-ministrul României pentru Dcnews.ro.

Dar prim-ministrul a subliniat că Republica Moldova este prima țară care trebuie să arate că dorește acest lucru. 

„Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Aşa se porneşte unirea. Există o relaţie instituţională de respect şi o susţinere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, şi a Franţei, ca Republica Moldova să depăşească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români. Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a mai menționat Marcel Ciolacu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite