Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structurile de drept fac verificări pe Aeroportul Chișinău, iar pasagerii și angajații au fost evacuați după ce autoritățile au fost informate cu privire la prezența unui presupus obiect explozibil, un caz similar având loc sâmbătă seara.

Pe teritoriul Aeroportului Chișinău a fost înregistrată a doua alarmă cu bombă. FOTO: Arhivă
Pe teritoriul Aeroportului Chișinău a fost înregistrată a doua alarmă cu bombă. FOTO: Arhivă

UPDATE: Verificările au fost încheiate, iar alerta s-a dovedit a fi falsă.

,,Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată în regim normal. Pe fapta dată a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, au menționat responsabilii IGSU.

Pentru această infracțiune, legea prevede o amendă, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la doi ani de pușcărie.

Știrea inițială

,,Pe Aeroportul Internațional Chișinău este o noua alertă. Toate serviciile specializate ale MAI sunt la fața locului pentru verificări. Călătorii și personalul aeroportuar evacuat din clădire. Revin cu alte noi informații”, a spus Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGSU).

Alertă falsă cu bombă

Aceasta este a două alertă cu bombă înregistrată în ultimele aproape 24 de ore pe teritoriul aerogării, prima alertă fiind falsă. 

,,Ieri, 20 aprilie 2024, în jurul orei 21:40, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați în privința existenței dispozitivelor explozive în Aeroportul Internațional Chișinău și într-o aeronavă.În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP. În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată”, a mai adăugat Raisa Novițchi.

Potrivit reprezentantei IGSU, verificările au durat ore întregi, iar circumstanțele sunt investigate penal acum. 

,,După miezul nopții, odată cu încheierea verificărilor specializate, fiind stabilit că alerta este falsă, Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal. Totodată, pe fapta dată a fost pornită o cauză penală”, a punctat aceasta.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite