Fragmente de dronă, găsite în sudul Republicii Moldova. Accesul în zona a fost restricționat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fragmente ale unei drone care ar fi de tipul ,,Gherani-2” au fost găsite lângă un sat din raionul Vulcănești, acesta fiind situat în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, anunță responsabilii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de la Chișinău.

Fragmentele de dronă au fost depistate în sudul Rep. Moldova. FOTO: Border.gov.md
Fragmentele de dronă au fost depistate în sudul Rep. Moldova. FOTO: Border.gov.md

Fragmentele au fost depistate la o distanță de circa 500 de metri de frontiera moldo-ucraineană.

,,Poliția de Frontieră anunță că astăzi, 4 aprilie 2024, în jurul orei 14:15, în apropierea localității Etulia- Vlădiceni, r. Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone distruse cu inscripția pe aripa - „Герань-2". Autoritățile competente au venit imediat la fața locului, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat. În prezent, resturile de dronă sunt analizate de specialiști care nu au constatat deocamdată riscuri”, au informat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). 

De asemenea, angajații IGPF au venit cu un îndemn către populație. ,,Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă”, au conchis aceștia. 

De la începutul războiului din Ucraina și până acum, mai multe bucăți de rachete sau de drone au fost găsite pe teritoriul statului vecin. 

De exemplu, la mijlocul lunii trecute, resturi de dronă de tip Shahed au fost găsite în apropiere de satul Etulia, localitatea din sudul țării vecine, situată în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, iar polițiștii de frontieră de la Chișinău iau în calcul că acestea provin de la drone doborâte de ucraineni.

Câteva zile mai târziu, structurile de drept au depistat aproape 50 de kilograme de substanță explozivă în fragmentele dronei. 

Într-o reacție în urma incidentului, lidera de la Chișinău, Maia Sandu, a reiterat că agresiunea Kremlinului pune în pericol întregul continent, iar Ucraina trebuie să fie sprijinită în continuare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite