Un socialist din Republica Moldova, interzis în România pentru amenințări la adresa securității Bucureștiului

0
Publicat:

Maxim Moroșan, consilierul socialist în municipiul Bălți din nordul Republicii Moldova anunță că nu a putut intra marți în România din cauza interdicției aplicată din motiv că reprezintă o amenințare la adresa securității Bucureștiului. 

Socialistul a anunțat despre interdicție pe internet. FOTO: Facebook
Socialistul a anunțat despre interdicție pe internet. FOTO: Facebook

,,Astăzi, 9 aprilie, la ora 9:00, am fost reținut la granița cu România la punctul de control Sculeni. Timp de o oră și jumătate m-au ținut la acest punct de control, pentru ca în cele din urmă să mi se spună că intrarea în România a fost interzisă. De asemenea, este paradoxal că interdicția mi-a fost impusă din cauza unei presupuse „amenințări potențiale la adresa securității naționale a României”, în ciuda faptului că urma să vizitez această țară pentru prima dată. Înainte de aceasta, nu vizitasem deloc țări europene”, a scris socialistul pe pagina sa de Facebook. 

Maxim Moroșan, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și apropiat al interlopului moldovean, Grigore Caramalac, care se ascunde de mai mulți ani de justiția moldovenească în Federația Rusă, a mai scris că restricția i-a fost impusă din cauza președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, informații care nu au fost infirmate sau confirmate deocamdată de ultimul. 

,,Într-o discuție privată cu câțiva reprezentanți ai Poliției de Frontieră mi s-a comunicat că toată această poveste cu interdicția de intrare este exclusiv politică din care ies foarte mult urechile balabolului Usatîi. Cred că nu este un secret pentru nimeni că are legături cu anumite structuri din România, adică dându-și seama că nu are nicio șansă într-o luptă politică corectă cu mine, micul bufon face mici trucuri murdare, implicându-și prietenii din România. Acesta este întregul nivel al politicii în Moldova”, a mai notat Moroșan, publicând pe Facebook și refuzul aplicat în cazul său. 

image

În prezent, Maxim Moroșan ocupă funcția de consilier în cadrul Consiliului municipal Bălți, după ce toamna trecută a aspirat la fotoliul de edil al localității pro-ruse din nordul țării vecine, el fiind contracandidatul lui Alexandr Petkov, înaintat de Partidul Nostru condus de Renato Usatîi, care a câștigat scrutinul local.

Reprezentantul PSRM, Maxim Moroșan, a trăit mai mulți ani în Federația Rusă, unde deține proprietăți și afaceri. Acum patru ani,  a revenit în țara de baștină și a creat două organizații. Acestea ar fi finanțate de fundația „IFAVIS” fondată și condusă de interlopul Grigore Caramalac care a criticat anterior guvernarea de la Chișinău pentru orientarea pro-occidentală, iar un exemplu în acest sens a fost la începutul anului 2023 atunci când fugarul moldovean a scris pe internet că se dorește transformarea Republicii Moldova într-un alt nod sângerând după modelul scenariului ucrainean.

Întrebat de presă despre relația sa cu interlopul Grigore Caramalac, Maxim Moroșan a recunoscut că îl cunoaște, îndemnând-o să nu-l mai lege de „povestea veche” în care este vizat.   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite