Un moldovean a murit în SUA în timpul unui conflict cu forțele de ordine

0
Publicat:

Un tânăr de 28 de ani din Republica Moldova, stabilit de mai mulți ani peste Ocean, a decedat după ce a suferit un atac de cord, acesta fiind electrocutat de forțele de ordine americane în timpul unor altercații pe teritoriul unei benzinării.

Un tânăr moldovean, stabilit în SUA, a decedat duminică dimineață. FOTO: Facebook
Un tânăr moldovean, stabilit în SUA, a decedat duminică dimineață. FOTO: Facebook

Potrivit jurnaliștilor americani, tânărul a murit duminică dimineață în timp ce se afla în custodia poliției din North Charleston, un oraș din statul Carolina de Sud, decesul fiind înregistrat pe fundalul unor scene violente de la o benzinărie.

,,Cauza morții va fi confirmată în urma studiilor suplimentare”, a declarat un medic legist.

Divizia de aplicare a legii din Carolina de Sud investighează circumstanțele în care tânărul s-a stins din viață, iar purtătorul de cuvânt al poliției din North Charleston, Harve Jacobs, a declarat că forțele de ordine au fost sesizate în cazul unei „întâlniri violente între un angajat și un patron”. 

Apelul Uniunii Avocaților din Republica Moldova

Tânărul decedat, Ștefan Sprîncean, este fiul unei avocate din Republica Moldova, iar reprezentanții Uniunii Avocaților au oferit detalii cu privire la tragedie, anunțând că familia sa are nevoie acum de ajutor financiar pentru a repatria corpul neînsuflețit al acestuia în țara vecină pentru a fi înmormântat. 

,,Fiul doamnei Sprincean, Ștefan, în vârstă de 28 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii, a decedat ca urmare a unui atac de cord. În aceste momente dificile și de mare durere, familia Sprincean are nevoie de ajutor pentru a face față cheltuielilor de înmormântare și repatriere a corpului neînsuflețit.

Solicităm respectuos tuturor celor care sunt disponibiil și doresc să acorde ajutor familiei Sprincean, să transfere după putință și după posibilități atât cât vă lasă inima. Îndemnăm colegii avocați, avocați stagiari, dar și toți oamenii de bună credință, să dea dovadă de compasiune și solidaritate în aceste momente atât de grele și dureroase pentru familia Sprincean.

Banii pot fi tranferați pe contul bancar de mai jos:Beneficiar: Sprincean NataliaIBAN: MD32FT225980100321237498Cod fiscal: 0992608440527Banca beneficiară: FinComBank S.A., suc. nr. 1, Chișinău”, se arată într-o postare pe Facebook. 

Deces confirmat de MAE

Între timp, Ministerul moldovean de Externe anunță că urmează să fie emise actele necesare repatrierii. 

,,Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe informează că, potrivit informațiilor comunicate de Ambasada Republicii Moldova la Washington DC, se confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova în statul american Carolina de Sud. Adresăm sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Ambasada Republicii Moldova la Washington DC este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun. La moment urmează să fie eliberat pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit”, au punctat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite