Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Un deputat italian condamnă tentativa de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile din Bălţi

Un deputat italian condamnă tentativa de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile din Bălţi

Senatorul italian Sergio Romagnoli îşi exprimă îngrijorarea faţă de presiunile care sunt exercitate asupra candidatului Partidului „Şor” pentru funcţia de primar, Marina Tauber, pentru alegerile locale noi din municipiul Bălţi, anunţate pentru 5 decembrie curent.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ce spune avocata poporului despre angajarea lui Godorog, condamnat penal pentru proxenetism, şi despre o eventuală depunere a mandatului

Ce spune avocata poporului despre angajarea lui Godorog, condamnat penal pentru proxenetism, şi despre o eventuală depunere a mandatului

Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism, pe care avocatul poporului, Natalia Moloşag, l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Acesta avea sarcini de şofer, dar şi pază de corp, a precizat Natalia Moloşag într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

PAS: Ion Ceban cere majorarea tarifului în transportul public. Reacţia Primăriei

PAS: Ion Ceban cere majorarea tarifului în transportul public. Reacţia Primăriei

Primarul Ion Ceban pregăteşte terenul pentru majorarea tarifelor de călătorie în transportul public urban, până la 6-7 lei, iar acest lucru ar trebui să se întâmple până la finele anului curent. Despre aceasta au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, consilierii municipali din Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate. Aceştia afirmă că edilul încearcă să convingă aleşii locali să promoveze majorările, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ilan Şor: Pavel Postică îi ameninţă pe membrii CEC şi îi presează să o scoată pe Marina Tauber din cursă VIDEO

Ilan Şor: Pavel Postică îi ameninţă pe membrii CEC şi îi presează să o scoată pe Marina Tauber din cursă VIDEO

Membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, face presiuni asupra celorlalţi membri ai CEC, pentru a-i convinge să o scoată pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălţi. Acuzaţia vine din partea liderului Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, şi a fost făcută într-o intervenţie video pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, Postică ar fi primit acest ordin de la preşedintele Maia Sandu.

Conducerea R. Moldova a transmis mesaje de felicitare de Ziua României

Conducerea R. Moldova a transmis mesaje de felicitare de Ziua României

Preşedintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare către românii de pretutindeni, cu ocazia Zilei Naţionale a României. „Dragă Românie, de ziua ta, îţi doresc să rămâi puternică şi generoasă. Să fii o voce distinctă în lume şi în Europa unită, şi un model de ţară pentru care democraţia şi bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună”, a scris Maia Sandu pe Facebook, transmite IPN.

Peste 3,3 mii de copii din R. Moldova s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 | coronavirus

Peste 3,3 mii de copii din R. Moldova s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19

Peste 3,3 mii de copii s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19. În niciunul dintre cazuri nu au fost raportate efecte adverse, susţine secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Svetlana Nicolăescu. Referindu-se la unele neconformităţi depistate, oficialul a precizat, într-o conferinţă de presă, că în unele cazuri s-a administrat alt vaccin decât Pfizer, care este recomandat, transmite IPN.

Siegfried Mureşan: Acordul Republicii Moldova cu FMI deschide calea unei noi asistenţe financiare din partea UE | uniunea europeana

Siegfried Mureşan: Acordul Republicii Moldova cu FMI deschide calea unei noi asistenţe financiare din partea UE

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan spune că Uniunea Europeană pregăteşte un nou pachet de asistenţă financiară pentru Republica Moldova. Oficialul a evitat să spună despre ce sumă este vorba, însă a menţionat că acordarea acestor bani este condiţionată de semnarea unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional, notează IPN.

Igor Dodon: Nu excludem posibilitatea organizării protestelor

Igor Dodon: Nu excludem posibilitatea organizării protestelor

Liderul PSRM, Igor Dodon, vine cu noi critici la adresa guvernării după ce Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul ce vizează majorarea graduală a vârstei de pensionare de la 1 ianuarie 2022. Igor Dodon califică iniţiativa PAS drept un genocid social în condiţiile în care speranţa de viaţă în rândul cetăţenilor Republicii Moldova este mai redusă faţă de statele europene, notează IPN.

Despre morţi, numai de bine: Dodon, Filip, Năstase… Dacă plecarea lui Pavel Filip, fostul premier, din conducerea PDM nu a lăsat nici o urmă, nici de regret nici de relevanţă politică, anunţul făcut de Igor Dodon luni, 18 octombrie, privind retragerea sa din funcţia de Preşedinte al PSRM şi demisia din Parlament are o cu totul altă semnificaţie.

luna trecuta · comentarii (5)

Republica Moldova, sub guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, a trecut serios la treabă: a refăcut relaţiile internaţionale, şefi de stat şi de guverne europeni sunt săptămânal la Chişinău, în timp ce acordurile internaţionale de finanţare determinate de reforme au luat locul livrărilor de vaccinuri ca ajutor pentru combaterea pandemiei.

acum 2 luni · comentarii (36)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 2 luni · comentarii (0)

Chişinăul a trecut, după 1 septembrie, printr-un moment dificil şi extrem de costisitor ca imagine, care a reprezentat şi botezul noului vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, şi a testat şi relaţia cu Rusia, creionată în celebra şi intempestiva vizită a lui Dmitri Kozak la Chişinău, care a transmis elementele pactului tacit de neagresiune.

acum 3 luni · comentarii (12)

Rezultatele excepţionale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, al preşedintei Maia Sandu, a produs la Bucureşti un val de euforie atât în rândul elitelor politice, cât şi în cele ale publicului. Rezultatele PAS au relansat, la Bucureşti, o discuţie despre strategia românească în Moldova şi tratamentul aplicat, în trecut, agendei reformatoare a Maiei Sandu.

acum 5 luni · comentarii (27)

La un an de la otrăvirea lui Navalnîi cu Novichok, vineri, 20 august, Cancelarul german Angela Merkel a avut ultima discuţie cu preşedintele Vladimir Putin din poziţie oficială, cu nici o lună înainte de părăsirea funcţiei de Cancelar, după 16 ani. Întâlnirea contondentă, timp de 3 ore, a cuprins toate temele controversate şi de divergenţă între cei doi lideri, cele două state, Occident şi Rusia, deopotrivă.

acum 3 luni · comentarii (43)

Nici nu au preluat bine miniştrii Guvernului Gavriliţă posturile şi la Chişinău a descins şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak, noul responsabil (după plecarea lui Vladislav Surkov) pentru spaţiul post sovietic, conflictele îngheţate inclusiv conflictul din Estul Ucrainei şi din raioanele de răsărit ale Republicii Moldova, în stânga Nistrului.

acum 4 luni · comentarii (63)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 5 luni · comentarii (23)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 5 luni · comentarii (83)

Duminică, 11 Iulie 2021, se desfăşoară alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova. Pentru alegători contează un singur punct din programul electoral: relaţiile cu Uniunea Europeană, respectiv cu Rusia, care pot genera sau nu dezvoltarea economică şi bunăstare în Republica Moldova. Diaspora moldovenească are un singur mesaj pentru părinţii şi bunicii de acasă: Votaţi Europa!

acum 5 luni · comentarii (21)

Pe pagina LARICS am prezentat în detaliu atitudinea cetăţenilor din R. Moldova faţă de Unire, remarcând un trend în creştere, extrem de interesant de urmărit în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate din stânga Prutului din 11 iulie 2021. Vom cerceta astăzi atitudinea cetăţenilor din România pe această chestiune şi vom trage câteva concluzii.

acum 6 luni · comentarii (111)

Apropiatele alegeri legislative din România de Est - teritoriu samavolnic ocupat anterior de trupe imperiale estice - constituie un prilej de reamintire a celor petrecute atunci când la Moscova nu se dorea un drum de sine stător al europenilor care trăiau în fosta republică sovietică socialistă numită în zeflemea moldovenească.

acum 6 luni · comentarii (7)

Vizita recentă a fostului preşedinte pro-putinist al R.Moldova, Igor Dodon, în Belarus este o simplă campanie de PR politic în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie unde fostul ”om de casă” al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc îşi joacă cariera politică şi libertatea.

acum 7 luni · comentarii (5)

Apariţia partidelor anti-sistem, alături de cele extremiste, populiste şi progresiste, de aşa numitele partide „noi“, care neagă politicile convenţionale, clasice, tradiţionale, creează un spaţiu major al incompatibilităţilor declarate chiar din campaniile electorale.

acum 7 luni · comentarii (18)

Nu credeam că un om politic, care a mai fost şi preşedinte pe deasupra, poate face atâtea greşeli. În primul rând pentru că ştie – sau ar trebui să ştie – întregul sistem instituţional al statului. Apoi pentru că ar trebui să fi lucrat şi să lucreze cu specialişti în politică şi comunicare publică, aceştia putându-l pune în gardă împotriva unor gafe de dimensiuni catastrofale.

acum 7 luni · comentarii (8)

Preşedintele Zelenski anunţă că a cerut NATO să grăbească cât se poate de mult procesul de aderare al ţării sale în contextul unei vizibile degradări a contextul diplomatic în care cuvântul de ordine pare a fi „conflict major în perspectivă“.

acum 8 luni · comentarii (107)
Modifică Setările