Dodon va semna astăzi demisia celor doi miniştri: Apoi voi analiza candidaturile propuse 0

Igor Dodon susţine că va semna chiar astăzi, 18 septembrie, demisiie celor doi miniştri pe care democraţii au anunţat că îi vor în afara Guvernului. Şeful statului a menţionat că abia apoi va analiza candidaturile propuse şi se va expune în zilele următoare asupra lor, subliniind că este surprins de propunerile guvernării „şi apar un şir de întrebări faţă de competenţa, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”.

Dodon va semna astăzi demisia celor doi miniştri: Apoi voi analiza candidaturile propuse Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Pavel Filip explică ce înseamnă mesajul pro-Moldova al PDM: Să nu mergem prin sate şi să vorbim despre Rusia sau UE

Pavel Filip explică ce înseamnă mesajul pro-Moldova al PDM: Să nu mergem prin sate şi să vorbim despre Rusia sau UE

Premierul Pavel Filip neagă că noua strategie electorală a PDM privind mesajul „pro-Moldova” ar însemna că democraţii renunţă la vectorul european de dezvoltare al ţării. Şeful Guvernului susţine că PDM este formaţiunea care a asigurat parcursul european al R. Moldova, iar „fără PDM nu ar fi existat nicio coaliţie care şi-a luat drept parcurs integrarea europeană”.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Maia Sandu: Dacă alegerile vor fi libere şi corecte, vom avea majoritate parlamentară

Maia Sandu: Dacă alegerile vor fi libere şi corecte, vom avea majoritate parlamentară

Dacă alegerile parlamentare vor fi libere şi corecte, blocul din care va face parte Partidul Acţiune şi Solidaritate va obţine majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de către preşedinta PAS, Maia Sandu. Potrivit ei, există riscul ca aceste alegeri să nu fie recunoscute la nivel internaţional, dacă vor exista multe cazuri de falsificare, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Mocanu: Plahotniuc pregăteşte „un atac raider” asupra PSRM

Mocanu: Plahotniuc pregăteşte „un atac raider” asupra PSRM

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că niciun partid nu are şanse contra democraţilor la alegerile parlamentare din februarie 2019. El consideră că Partidul Democrat (PD) va reuşi să formeze o nouă majoritate în Parlament după ce mai mulţi deputaţi socialişti vor trece la PD, precum a fost anterior cu deputaţii liberal-democraţi sau cu cei comunişti.

Expert politic: După alegerile de la Chişinău vor fi resetate relaţiile Moldovei cu UE sau va fi izolare vectorială | uniunea europeana

Expert politic: După alegerile de la Chişinău vor fi resetate relaţiile Moldovei cu UE sau va fi izolare vectorială

Mişcarea tactico-strategică anunţată de către PDM, precum că democraţii renunţă la aspectele geopolitice şi vor deveni un partid pro-Moldova, are consecinţe economice şi politice pentru Republica Moldova. Este opinia exprimată de către analistul politic IDIS „Viitorul”, Ion Tăbârţă în cadrul emisiunii „15 minute de realism economic”, transmite IPN.

Andrei Popov: Ieri democraţii spuneau că vor susţine în alegeri doar un candidat proeuropean, iar azi îi acuză pe alţii că vorbesc despre integrare europeană

Andrei Popov: Ieri democraţii spuneau că vor susţine în alegeri doar un candidat proeuropean, iar azi îi acuză pe alţii că vorbesc despre integrare europeană

Preşedintele Institutului de Iniţiative Strategice, Andrei Popov, afirmă că liderii Partidului Democrat vorbesc despre integrarea europeană în termeni materiali – pensii, salarii, grădiniţe. Potrviti lui, Europa înseamnă, în primul rând, valori, instanţe de judecată libere, presă liberă, lipsă de corupţie.

Dionis Cenuşă: Alegerile parlamentare reprezintă noul viitor test al UE pentru guvernarea de la Chişinău | uniunea europeana

Dionis Cenuşă: Alegerile parlamentare reprezintă noul viitor test al UE pentru guvernarea de la Chişinău

Deşi dezamăgirea UE în partidul de la guvernare este fracturată în mod ireversibil, aceasta menţine comunicarea pe aspectele operaţionale de implementare a Acordului de Asociere, şi a celor circa 150 de proiecte pe teritoriul ţării, inclusiv în autonomia găgăuză şi în regiunea transnistreană, scrie politologul Dionis Cenuşa într-un articol de analiză pentru Agenţia IPN.

Bebeluş abandonat pe marginea unui drum din Briceni

Bebeluş abandonat pe marginea unui drum din Briceni

Un bebeluş de o lună şi jumătate a fost transportat la spital după ce a fost găsit fără supraveghere la marginea unui drum din Corjeuţi, raionul Briceni. Mama copilului a declarat poliţiei că a lăsat copilul temporar în grija unor cunoscuţi. Potrivit medicilor spitalului raional Briceni, starea sănătăţii copilului este satisfăcătoare.

Unioniştii vor organiza la Chişinău un marş automobilistic

Unioniştii vor organiza la Chişinău un marş automobilistic

Un marş automobilistic unionist va avea loc duminică, 23 septembrie, începând cu ora 12.00, la Chişinău. Coloana va porni din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Iar cele aproximativ 100 de maşini vor avea arborate tricolore şi va răsuna muzică patriotică. Acţiunea face parte dintr-un şir de evenimente organizate de către Alianţa pentru Centenar, dedicate aniversării a 100-a de la Marea Unire.

Chiril Gaburici: Moldova mizează pe sprijinul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice

Chiril Gaburici: Moldova mizează pe sprijinul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice

Minsitrul Economiei, Chiril Gaburici, a declarat că „Republica Moldova mizează pe sprijinul şi suportul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice şi integrarea pe piaţa energetică a Uniunii Europene, astfel încât să sporim securitatea energetică a ţării”. Potrivit lui, integrarea Moldovei pe piaţa energetică europeană este un proiect important pentru ţară.

Doar o trecere subterană din Chişinău va fi reparată în acest an

Doar o trecere subterană din Chişinău va fi reparată în acest an

Trecerea subterană din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1, sectorul Botanica, va fi reparată până la sfârşitul anului. Din bugetul municipal au fost alocaţi nouă milioane de lei. Răspunzând la întrebările presei după şedinţa operativă de la Primărie, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că la începutul anului s-a anunţat reparaţia a opt treceri subterane, dar nu se reuşite, transmite IPN.

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 12 zile · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 15 zile · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

luna trecuta · comentarii (4)

Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

acum 2 luni · comentarii (5)

Moldova, Somalia, Burundi - aceasta este vecinătatea în care a ajuns Republica Moldova pe agenda Parlamentului European, la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept“. Rezoluţia forului europarlamentar, de o duritate fără precedent în ultimul deceniu, a determinat suspendarea asistenţei financiare a UE. Cum au votat - sau, în mod surprinzător, nu au votat deloc - europarlamentarii români?

acum 2 luni · comentarii (28)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 2 luni · comentarii (0)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 3 luni · comentarii (36)

O mulţime impresionantă a ieşit ieri în stradă la Chişinău având ca pretext invalidarea alegerilor locale pentru stabilirea primarului capitalei Republicii Moldova. Asta, după refuzul instanţelor de judecată de validare a alegerilor, decizie cusută vizibil cu aţă albă şi, evident, politic.

acum 3 luni · comentarii (5)

Decizia justiţiei moldovene de a invalida alegerile pentru primăria Chişinăului şi, implicit, mandatul candidatului PPDA-PAS, Andrei Năstase, ridică multe semne de întrebare cu privire la viitorul european al Republicii Moldova şi anulează firavul stat de drept moldav, construit în ultimii nouă ani de la debarcarea regimului comunist al lui Vladimir Voronin.

acum 3 luni · comentarii (4)

Procentul unioniştilor este în creştere semnificativă de la un an la altul, iar acest lucru reiese din toate declaraţiile politice făcute dincolo de Prut, indiferent că vorbim de unionişti, socialişti sau europeneşti cu acte româneşti.

acum 3 luni · comentarii (1)

Andrei Năstase a reusit să câştige primăria Chişinăului, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă în faţa binomului oligarhic Plahotniuc-Dodon. Au contat enorm campania din teren şi sistemul electoral în două tururi. Rezultatul transmite în primul rând mesajul că Plahotniuc nu poate subordona întreaga ţară. În al doilea rând, oferă speranţa că în toamna, la parlamentare, Republica Moldova poate reveni pe calea europeană. La toamnă sau niciodată.

acum 4 luni · comentarii (30)

Pe 27 noiembrie 2017, Larics publica un material intitulat „«Regele» Dodon este mort. Soluţia nucleară: alegeri anticipate în Chişinău“. Punctul de plecare era eşecul socialiştilor lui Dodon la referendumul de la Chişinău din 19 noiembrie pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, care nu au reuşit să aducă la urne cele 30% necesare pentru a-l valida (au adus doar 110.512 de cetăţeni, respective 17,54%).

acum 4 luni · comentarii (6)

Suntem în aceste zile în faţa unei noi întâlniri în format 5+2 la Roma, de această dată. O întâlnire care se desfăşoară după ce s-au făcut compromisuri importante şi s-a avansat substanţial pe direcţia satisfacerii „paşilor mici“, în condiţiile unei prezenţe controversate, ca să nu zic de-a dreptul nocive, a ambasadorului Scanlon ca şef al misiunii OSCE la Chişinău, pe ultimii metri, dar şi prin aportul lui

acum 4 luni · comentarii (8)
Postari Recente