Iurii Botnarenco Autorul articolului

Dodon anunţă că pleacă în Turcia pe 29 octombrie, după ce Erdogan şi-a încheiat vizita sa în Moldova

Dodon anunţă că pleacă în Turcia pe 29 octombrie, după ce Erdogan şi-a încheiat vizita sa în Moldova

Igor Dodon a anunţat joi, 18 octombrie, că va întreprinde o vizită în Turcia, la sfârşitul lunii octombrie, pentru a participa „la ceremonia solemnă de inaugurare a celui de-al treilea Aeroport de la Istanbul, care va fi şi cel mai mare Aeroport din lume”. Potrivit lui, evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, când Turcia va marca 95 de ani de la înfiinţare de către fondatorul ei, Mustafa Kemal Atatürk.

PPDA: După Air Moldova, se pregăteşte privatizarea şi altor întreprinderi

PPDA: După Air Moldova, se pregăteşte privatizarea şi altor întreprinderi

Reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr susţin că, după privatizarea controversată a companiei Air Moldova, în perioada octombrie-noiembrie ar urma privatizarea unor alte întreprinderi importante de stat. Formaţiunea politică îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu intenţia actualei puteri de a face privatizări extrem de contradictorii şi îşi exprimă indignarea faţă de lipsa totală de transparenţă, transmite IPN.

Maia Sandu: PDM forţează cetăţenii să participe la mitingul de duminică

Maia Sandu: PDM forţează cetăţenii să participe la mitingul de duminică

Partidul Democrat intimidează cetăţenii şi îi presează să participe la mitingul din această duminică, afirmă preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care spune că a primit numeroase plângeri în acest sens. Într-o conferinţă de presă, fruntaşii PAS au dezavuat comportamentul partidului de guvernământ şi au prezentat o listă cu „100 de lucruri pe care Partidul Democrat nu le va spune duminică”, transmite IPN.

Un poliţist care a provocat un accident rutier mortal la Anenii Noi, reţinut la un an de la comiterea faptei. Cum a încercat acesta să se eschiveze de justiţie

Un poliţist care a provocat un accident rutier mortal la Anenii Noi, reţinut la un an de la comiterea faptei. Cum a încercat acesta să se eschiveze de justiţie

Un poliţist de patrulare a fost reţinut miercuri, 17 octombrie, fiind învinuit că, acum un an, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Atunci, pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii, transmite IPN.

Vlad Bătrîncea: Vectorul european a adus moldovenii la sapă de lemn

Vlad Bătrîncea: Vectorul european a adus moldovenii la sapă de lemn

Deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că tentativa majorităţii parlamentare de a promova introducea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie a fost un spectacol regizat. În declaraţiile pentru presă după votul eşuat din Parlament, Vlad Batrâncea a spus că timp de nouă ani, această ideologie – integrarea europeană a adus moldovenii la sapă de lemn.

Iurie Leancă: Palma pe care PLDM şi PL au dat-o astăzi integrării europene va fi taxată dur de cetăţeni

Iurie Leancă: Palma pe care PLDM şi PL au dat-o astăzi integrării europene va fi taxată dur de cetăţeni

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că „palma pe care PLDM şi PL au dat-o astăzi integrării europene”, prin refuzul de a sprijini iniţiativa democraţilor privind introducerea vectorului integrării europene în Constituţie, va fi taxată dur de cetăţeni. În opinia sa, „din cauza orgoliilor şi frustrărilor unor lideri mici, am pierdut o şansă uriaşă de a ne asigura de ireversibilitatea parcursului nostru european”.

VIDEO „În ce a transformat Plahotniuc integrare europeană?” Ghimpu, discurs înflăcărat după ce PL la părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest

VIDEO „În ce a transformat Plahotniuc integrare europeană?” Ghimpu, discurs înflăcărat după ce PL la părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a încercat să aducă mai multe argumente joi, 18 octombrie, privind motivele ce au stat la baza refuzului liberalilor de a vota includerea în Constituţie a „integrării europene ca vector de dezvoltare al ţării”. Potrivit lui, democraţii nu şi-au dorit cu adevărat modificarea Legii Supremii.

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 4 zile · comentarii (10)

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 19 zile · comentarii (16)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 25 zile · comentarii (0)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

luna trecuta · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 2 luni · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 2 luni · comentarii (4)

Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

acum 3 luni · comentarii (5)

Moldova, Somalia, Burundi - aceasta este vecinătatea în care a ajuns Republica Moldova pe agenda Parlamentului European, la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept“. Rezoluţia forului europarlamentar, de o duritate fără precedent în ultimul deceniu, a determinat suspendarea asistenţei financiare a UE. Cum au votat - sau, în mod surprinzător, nu au votat deloc - europarlamentarii români?

acum 3 luni · comentarii (28)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 3 luni · comentarii (0)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 4 luni · comentarii (36)
Postari Recente