Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Maia Sandu, discurs dur în cadrul primei şedinţe a CSS: În ultimii 30 de ani, cetăţenii au fost furaţi sistematic de un grup de criminali, conectaţi cu politicul

VIDEO Maia Sandu, discurs dur în cadrul primei şedinţe a CSS: În ultimii 30 de ani, cetăţenii au fost furaţi sistematic de un grup de criminali, conectaţi cu politicul

Preşedintele Maia Sandu a prezidat marţi, 26 ianuarie, prima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componenţă. Maia Sandu a avut un mesaj dur la adresa instituţiilor de drept ale statului şi a declarat că unele instituţii de stat încă sunt controlate de „grupări corupte”.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

O rezoluţie a APCE constată ritmul lent al reformei sistemului judiciar în Moldova

O rezoluţie a APCE constată ritmul lent al reformei sistemului judiciar în Moldova

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluţie privind progresul procedurii de monitorizare în anul 2020, în document regăsindu-se constatări şi cu privire la Republica Moldova. Printre cele menţionate în rezoluţie cu privire la Republica Moldova se numără ritmul lent al reformei sistemului judiciar, transmite IPN.

Dodon, despre noua componenţă a CSS: „Numirea în funcţii a unor ONG-işti, care primesc bani din exterior, este un atentat la securitatea ţării”

Dodon, despre noua componenţă a CSS: „Numirea în funcţii a unor ONG-işti, care primesc bani din exterior, este un atentat la securitatea ţării”

Liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat noua componenţă a Consiliului Suprem de Securitate, care a fost aprobată de preşedintele Maia Sandu. Fostul şef de stat consideră că Maia Sandu a greşit că a inclus în componenţa Consiliului şi pe unii experţi din cadrul unor organizaţii neguvernamentale. Potrivit lui, acest fapt reprezintă un atentat la securitatea Republicii Moldova.

Socialiştii fac bilanţul activităţii Maiei Sandu după o lună de mandat: O perioadă caracterizată de haos şi eşecuri

Socialiştii fac bilanţul activităţii Maiei Sandu după o lună de mandat: O perioadă caracterizată de haos şi eşecuri

Deputaţii Socialişti susţin că prima lună de preşedinţie a Maiei Sandu s-a caracterizat prin „haos şi eşecuri”. Aceştia afirmă că, deşi Maia Sandu a insistat pe demisia Guvernului, lucru care s-a întâmplat acum o lună, Maia Sandu aşa şi nu a venit cu un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru sau cu alte soluţii pentru depăşirea crizei politice.

Bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA

Bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unor cauze penale din gestiunea CNA, pornite pe fapte de corupţie, delapidare de fonduri şi escrocherie.

În preajma Pieţei Centrale din Chişinău va fi amenajată o parcare multietajată

În preajma Pieţei Centrale din Chişinău va fi amenajată o parcare multietajată

În sectorul meşteşugăresc al Pieţei Centrale este propusă spre amenajare o parcare multietajată. Proiectul este gata şi urmează să fie prezentat pentru consultare. „La primul etaj se vor menţine spaţiile comerciale pentru cei care comercializează la ziua de azi în acest sector, iar etajul 2 şi 3 va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a precizat Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Peste 147 de milioane de dolari, trimişi acasă de diaspora moldoveneasacă în decembrie 2020

Peste 147 de milioane de dolari, trimişi acasă de diaspora moldoveneasacă în decembrie 2020

În luna decembrie, prin intermediul băncilor licenţiate, din străinătate au fost transferate în favoarea persoanelor fizice mijloace băneşti în valoare netă de 147,84 milioane de dolari. Cifra este în creştere cu 36,9% comparativ cu decembrie 2019. Aproape 47% din transferuri sunt din ţările Uniunii Europene, cele din CSI au o pondere de 13,6%, iar 39,6% sunt transferuri din alte ţări ale lumii, transmite IPN.

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău - prima de la preluarea mandatului în Republica Moldova şi prima vizită oficială după preluarea mandatului de preşedinte de către doamna Maia Sandu – a avut în program exclusiv întâlnirea, felicitarea şi discuţiile tete a tete şi în cadrul delegaţilor plus declaraţiile de presă.

acum 27 zile · comentarii (13)

Vizita preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău este una firească după cinci ani de răceală ca urmare a poziţiilor anti-româneşti ale fostului preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon, şi imagologic are rolul de a scoate simbolic din izolarea diplomatică statul frate dintre Prut şi Nistru la începutul mandatului preşedintelui recent învestit Maia Sandu.

acum 28 zile · comentarii (14)

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova s-au încheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european şi preşedintele PAS, a fost aleasă Preşedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorală Centrală va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constituţională, care urmează să valideze rezultatul şi să o declare pe Maia Sandu Preşedinte ales.

acum 2 luni · comentarii (10)

Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

acum 2 luni · comentarii (14)

Republica Moldova a revenit la normalitate. Alegerea Maiei Sandu ca Preşedinte la Chişinău este un pas spre revenirea Republicii Moldova la normalitate şi în matca firească a drumului de apropiere de Uniunea Europeană, SUA, România şi, îndeobşte Occident – inclusiv Ucraina lui Zelenski intră aici.

acum 2 luni · comentarii (101)

În euforia firească a celor ce au decis, cu voturile lor, schimbarea direcţiei de orientare geopolitică de la Chişinău, prin semnalarea dorinţei de apropiere de Uniunea Europeană, ar trebui să nu se uite că reacţia Kremlinului nu se va lăsa aşteptată. Asta va reaminti societăţii animate de proiectul Maia Sandu, că doar România, Patria Mamă, rămâne în situaţii de crize viitoare, reazemul necondiţionat al democraţiei din judeţele de peste Prut.

acum 2 luni · comentarii (11)

În cele ce urmează, vom analiza recenta activizare a comunicării publice a Federaţiei Ruse privind subiectul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, programate pentru 1 noiembrie, pe baza a câteva materiale din presa şi blogosfera de la Chişinău, încercând să arătăm ramificaţiile locale ale acţiunilor Moscovei şi cum se constituie unii politicieni moldoveni pro-Igor Dodon în agenţi ruşi.

acum 3 luni · comentarii (26)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

acum 8 luni · comentarii (31)

Igor Dodon ameninţă că va dărâma Curtea Constituţională din Republica Moldova cu ajutorul poporului, deoarece această instituţie i-a stricat planurile de aservire a statului românesc din stânga Prutului către Rusia printr-un contract de credit de 200 milioane de euro cu clauze neconstituţionale. Cutremurul de pe scena politică din Moldova face primele victime: Partidul Democrat, iar Dodon devine din ce în ce mai nervos.

acum 9 luni · comentarii (50)

Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

acum 11 luni · comentarii (5)

Igor Dodon şi socialiştii pro-ruşi se află din nou în faţa unei alegeri care e în măsură să agite spiritele şi să pună degetul pe rană, separând populaţia Republicii Moldova şi expunând contradicţiile dintre documentele PSRM şi actele guvernării pe care o susţin.

acum 11 luni · comentarii (9)

Regimul Dodon acumulează fără scrupule cea de a doua greşeală fatală. Într-un stat serios, cu un Parlament responsabil şi o opinie publică şi societate civilă vii, demisia responsabililor direcţi nu ar mai fi suficientă, ci ambele gafe ar fi scuturat din temelii Regimul Dodon în deplinătatea sa.

acum 12 luni · comentarii (94)
Postari Recente
Modifică Setările