Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Nicolae Negru: PDM ar putea să iasă pe ultima sută de metri din umbră

Nicolae Negru: PDM ar putea să iasă pe ultima sută de metri din umbră

Editorialistul Nicolae Negru susţine că, la trei luni de la agerile parlamentare, Partidul Democrat este izolat, fiindcă şi Blocul ACUM, şi Partidul Socialiştilor declară că nu vor face alianţă cu PDM. În opinia sa, liderii democraţi se complac în această izolare şi ea îi avantajează: dacă vom intra în alegeri parlamentare anticipate, vina în mod automat o să cadă asupra celorlalte două formaţiuni care nu au vrut să constituie o alianţă cu PDM.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localităţi

Ploile de vineri au făcut prăpăd în mai multe localităţi

Ploile de vineri, 24 mai, au făcut prăpăd în mai multe localităţi din ţară. Aversele au spălat porţiuni întregi de drum, au afectat hectare de culturi agricole. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în localitatea Unţeşti din raionul Ungheni au fost smulse foi de ardezii de pe acoperişul mai multor case, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus o porţiune din drumul local.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Igor Dodon: Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti

Igor Dodon: Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti

Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti pentru că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate. Atunci când sunt încercări de a destitui şeful statului, rămâne să exercite funcţia de şef al statului preşedintele Parlamentului. Explicaţia a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Pericol de inundaţii în raionul Ştefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză

Pericol de inundaţii în raionul Ştefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză

Premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient şi coordonat acţiunile în zona limitrofă a râului Nistru, râu care din cauza ploilor din ultimele zile prezintă risc de cedare a digurilor. În zonă vor interveni şi forţele din rândul efectivului armatei şi carabinierilor pentru a începe lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Mihai Popşoi: ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

Mihai Popşoi: ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi consideră că deputaţii aleşi de popor trebuie sa muncească pentru oameni. Însă, spune Mihai Popşoi, unica diferenţa e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialişti au dat bir cu fugiţii a câta oară.

Buletinele pentru europarlamentare au ajuns în Republica Moldova

Buletinele pentru europarlamentare au ajuns în Republica Moldova

Buletinele de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European, dar şi cele pentru referendumul naţional cu privire la probleme de interes naţional au ajuns în R. Moldova. Duminică, 26 mai, cetăţenii români din Moldova vor primi un buletin pentru alegerile europarlamentare şi două pentru întrebările supuse referendumului, însă alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau ambele, transmite IPN.

700 de persoane vor primi locuinţe sociale până la sfârşit de an

700 de persoane vor primi locuinţe sociale până la sfârşit de an

Aproximativ 1700 de persoane şi familii cu venituri mici au primit locuinţe sociale, în ultimii cinci ani, în cadrul unui proiect iniţiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Alte 700 de familii îşi vor primi cheile de la locuinţe până la finele anului curent, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Andrei Năstase: Nu ne dorim alegeri anticipate, dar dacă ele vor avea loc vom merge la oameni

Andrei Năstase: Nu ne dorim alegeri anticipate, dar dacă ele vor avea loc vom merge la oameni

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al blocului ACUM spune că formaţiunea pe care o reprezintă nu îşi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile”. Declaraţia a fost făcută de politician la emisiunea „Important” de la TVC21, transmite IPN.

Blocul ACUM este gata să semneze un nou angajament public

Blocul ACUM este gata să
semneze un nou angajament public

Copreşedinta blocului ACUM, Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, declară că blocul este gata să semneze un angajament public că după votarea legilor din pachetul antioligarhic face un pas înapoi prin demisia preşedintelui Parlamentului, dacă acesta ar fi votat de socialişti. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Oleg Reidman: Moldova se află într-o criză politică şi anticipatele sunt soluţia pentru această criză

Oleg Reidman: Moldova se află
într-o criză politică şi anticipatele sunt soluţia pentru această criză

Fostul deputat comunist Oleg Reidman susţine că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc cu o probabilitate de 70%. Comunistul spune că actualmente Republica Moldova se află deja într-o criză politică, iar alegerile anticipate ar fi o soluţie pentru această criză. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite IPN.

Un adolescent s-a înecat la scăldat

Un adolescent s-a înecat la
scăldat

Un adolescent, în vârstă de 17 ani, s-a înecat, miercuri, într-un bazin acvatic din localitatea Svetlîi, raionul Comrat. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune că băiatul a mers la scăldat cu un grup de prieteni. Acesta a intrat primul în apă, a înotat prea departe, s-a scufundat şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă, transmite IPN.

Se creează al 46-lea partid

Se creează al 46-lea partid

În sudul Moldovei, a fost creat un grup de iniţiativă pentru constituirea unui nou partid pe arena politică. Este vorba despre Partidul popular găgăuz-bulgar „Budjac”. Reprezentanţii grupului, care vin din Taraclia şi UTA Găgăuzia, îşi propun să devină o formaţiune care să reprezinte cetăţenii de rând din toată ţara.

În prima parte a acestui material intitulat „Transnistria între Chişinău şi Moscova. Generaţia post-conflict şi conturarea identităţii „transnistrene“ cu ajutorul manualelor şcolare“ - parte dintr-un articol publicat în Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale a Academiei Române - am analizat diferenţele dintre două manuale de istorie de pe cele două maluri ale Nistrului.

luna trecuta · comentarii (38)

Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, un stat falimentar la cheremul binomului PSRM-PDM, de rezultatul căruia depinde „drumul european al statului frate dintre Prut şi Nistru“.

acum 4 luni · comentarii (0)

A început şi campania electorală pentru alegerile generale din Republica Moldova, la 24 februarie 2019. O campanie lansată după ce numeroase şicane administrative şi cu relevanţă juridică au fost lansate, ba pentru înregistrarea sau nu a vreunui candidat, ba pentru propaganda pe net înainte de debutul campaniei, ba pentru candidaţi cu nume similar şi binecunoscutul joc de-a confuzia şi împărţirea voturilor pe anumite circumscripţii.

acum 4 luni · comentarii (7)

Ca de fiecare dată în campanie electorală apar cei mai unionişti dintre cei mai mari unionişti! Ei sunt cei cărora le aparţine unionismul şi numai lor, toţi ceilalţi sunt numai ofrande aruncate de păpuşar ca să le împiedice ascensiunea la puterea din Republica Moldova.

acum 4 luni · comentarii (1)

După o postare pe contul de Facebook a fostului prim-ministru ucrainean, Iulia Timoşenko cu privire la situaţia economică a ucrainenilor, site-ul rus de ştiri Sputnik (cu domeniul în Polonia: sputnik.pl) a realizat un articol prin care vrea să inducă ideea că situaţia economică grea din Ucraina este cauzată de Polonia.

acum 5 luni · comentarii (19)

Scurt şi la obiect. Celor care mi-aţi acorda votul vostru pentru Parlamentul Europei în mai 2019, vă cer să-l votaţi masiv pe George Simion, în locul meu.  Într-o Românie politică dată cu capul de pereţi, caracterul şi hotărârea de oţel ale lui George dau certitudinea împlinirii, o dată pentru totdeauna, a adevăratului nostru Proiect de Ţară: REUNIFICAREA.

acum 4 luni · comentarii (1)

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 4 luni · comentarii (19)

Toţi privesc într-o notă pesimistă iminenta venire la conducere a Partidului Socialist din Republica Moldova, însă acesta va sosi şi cu lucruri bune: va colapsa total încrederea cetăţenilor în statul fictiv şi mafiot existent între Prut şi Nistru. S-ar putea să asistăm la ultimii săi ani de existenţă, poate chiar la ultimul an.

acum 5 luni · comentarii (22)

Alegerile parlamentare care se vor desfăşura pe 24 februarie 2019 transformă viaţa politică de la Chişinău într-un câmp de luptă electoral al formaţiunilor politice pro-europene şi pro-putiniste. Deşi campania electorală încă nu a început, binomul Dodon-Plahotniuc lucrează pentru consolidarea electoratelor ţintă, în contextul în care miza o reprezintă viitorul geopolitic al Republicii Moldova.

acum 6 luni · comentarii (2)

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 6 luni · comentarii (1)

Alegerile parlamentare pentru viitorul plen al Republicii Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie 2019, dar guvernarea PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc a furat de mult startul campaniei electorale, care încă nu a început.

acum 6 luni · comentarii (1)

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 6 luni · comentarii (0)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

acum 7 luni · comentarii (7)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

acum 7 luni · comentarii (0)

Regiunea separatistă nistreană funcţionează de ani de zile ca un stat în stat. Contestat iniţial, cu liderii sancţionaţi şi astăzi de către UE, totuşi acţiunile de reconciliere şi soluţionare a problemelor curente – aşa numita abordare a paşilor mici – au dus la consolidarea pseudo-statalităţii locale.

acum 7 luni · comentarii (26)
Postari Recente