Andrian Candu acuză Blocul ACUM de promovarea ideii că alegerile vor fi fraudate: Ei caută o scuză a faptului că vor pierde alegerile 0

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că liderii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, promovează în spaţiul public ideea că alegerile din 24 februarie vor fi fraudate şi, ca urmare, acestea n-ar trebui recunoscute. Potrivit lui, în aşa mod, liderii opoziţiei încearcă să găsească de pe acum o scuză a faptului că vor pierde alegerile.

Andrian Candu acuză Blocul ACUM de promovarea ideii că alegerile vor fi fraudate: Ei caută o scuză a faptului că vor pierde alegerile Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului

Cu o lună înainte de alegeri, Plahotniuc vine cu noi promisiuni: Indemnizaţia primită la naşterea fiecărui copil va fi de 10 mii de lei

Cu o lună înainte de alegeri, Plahotniuc vine cu noi promisiuni: Indemnizaţia primită la naşterea fiecărui copil va fi de 10 mii de lei

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a făcut un şir de promisiuni marţi, 22 ianuarie, cu o lună înainte de parlamentare, care ar urma să fie votate de Parlament şi realizate de Guvern. Democratul a anunţat că pensionarii, care cu o pensie mai mică de 2.000 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei Paşte.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Protest la Primăria Chişinău. Angajaţii Moldpresa cer să fie lăsate gheretele din centrul Capitalei

Protest la Primăria Chişinău. Angajaţii Moldpresa cer să fie lăsate gheretele din centrul Capitalei

Membri ai Federaţiei Sindicatului din Comunicaţii Moldpresa au protestat în dimineaţa zilei de astăzi, 22 ianuarie, în faţa Primăriei Chişinău, împotriva deciziei autorităţilor publice locale privind evacuarea chioşcurilor Moldpresa. Protestatarii se plâng că, odată cu evacuarea gheretelor, şi-au pierdut locul de muncă şi, respectiv, sursa de venit.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Igor Dodon spune că decizia de a nu candida în alegerile din 24 februarie va aduce beneficii pentru Socialişti

Igor Dodon spune că decizia de a nu candida în alegerile din 24 februarie va aduce beneficii pentru Socialişti

Igor Dodon declară că decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialiştilor la următoarele alegeri parlamentare va aduce beneficii formaţiunii. Şeful statului a explicat că astfel va putea avea întrevederi cu diferiţi oficiali de peste hotare, fără să fie restricţionat în vreun fel. Igor Dodon nu-şi ascunde preferinţele faţă de PSRM şi a numit drept avantaj faptul că poate participa liber în emisiuni în această perioadă, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dorin Chirtoacă afirmă că Maia Sandu nu trebuia să candideze în circumscripţia 50: Nu a procedat corect faţă de diasporă

Dorin Chirtoacă afirmă că Maia Sandu nu trebuia să candideze în circumscripţia 50: Nu a procedat corect faţă de diasporă

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, e de părere că preşedinta PAS, Maia Sandu, nu trebuia să candideze în circumscripţia nr. 50, candidat din partea diasporei din Europa de Vest în alegerile din 24 februarie, dar pe una din circumscripţiile din Chişinău sau din localitatea de baştină.

Valentina Buliga: Mamele neasigurate care primesc indemnizaţie minimă pot solicita ajutor social suplimentar

Valentina Buliga: Mamele neasigurate care primesc indemnizaţie minimă pot solicita ajutor social suplimentar

Mamele neasigurate, care primesc indemnizaţia minimă lunară de 640 de lei, în cazul în care nu au alte venituri, pot depune cerere pentru a obţine un ajutor social suplimentar din partea statului. Despre aceasta a menţionat şefa Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Avocatul lui Vlad Filat, despre noul dosar expediat în judecată: Este o dublă incriminare

Avocatul lui Vlad Filat, despre noul dosar expediat în judecată: Este o dublă incriminare

Victor Munteanu, avocatul fostului premier Vlad Filat, spune despre noul dosar penal trimis în judecată în care politicianul este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, că ar fi o dublă incriminare. În opinia sa, din punct de vedere juridic, primul şi al doilea dosar ar fi trebuit să se regăsească într-o singură procedură, să existe concurs de infracţiuni pentru că „ele rezultă logic unul din celălalt”, transmite IPN.

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 2 zile · comentarii (17)

După o postare pe contul de Facebook a fostului prim-ministru ucrainean, Iulia Timoşenko cu privire la situaţia economică a ucrainenilor, site-ul rus de ştiri Sputnik (cu domeniul în Polonia: sputnik.pl) a realizat un articol prin care vrea să inducă ideea că situaţia economică grea din Ucraina este cauzată de Polonia.

acum 13 zile · comentarii (19)

Toţi privesc într-o notă pesimistă iminenta venire la conducere a Partidului Socialist din Republica Moldova, însă acesta va sosi şi cu lucruri bune: va colapsa total încrederea cetăţenilor în statul fictiv şi mafiot existent între Prut şi Nistru. S-ar putea să asistăm la ultimii săi ani de existenţă, poate chiar la ultimul an.

acum 24 zile · comentarii (22)

Alegerile parlamentare care se vor desfăşura pe 24 februarie 2019 transformă viaţa politică de la Chişinău într-un câmp de luptă electoral al formaţiunilor politice pro-europene şi pro-putiniste. Deşi campania electorală încă nu a început, binomul Dodon-Plahotniuc lucrează pentru consolidarea electoratelor ţintă, în contextul în care miza o reprezintă viitorul geopolitic al Republicii Moldova.

luna trecuta · comentarii (2)

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 2 luni · comentarii (1)

Alegerile parlamentare pentru viitorul plen al Republicii Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie 2019, dar guvernarea PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc a furat de mult startul campaniei electorale, care încă nu a început.

acum 2 luni · comentarii (1)

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 2 luni · comentarii (0)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

acum 3 luni · comentarii (7)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

acum 3 luni · comentarii (0)

Regiunea separatistă nistreană funcţionează de ani de zile ca un stat în stat. Contestat iniţial, cu liderii sancţionaţi şi astăzi de către UE, totuşi acţiunile de reconciliere şi soluţionare a problemelor curente – aşa numita abordare a paşilor mici – au dus la consolidarea pseudo-statalităţii locale.

acum 3 luni · comentarii (26)

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 3 luni · comentarii (10)

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 4 luni · comentarii (16)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 4 luni · comentarii (0)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 5 luni · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 5 luni · comentarii (17)
Postari Recente