Procurorii moldoveni ar fi tăinuit ilegalităţile lui Plahotniuc. MAI a intrat în posesia scrisorii venite de la autorităţile din Elveţia care îl suspectau pe acesta de spălare de bani 0

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunţat că instituţia pe care o conduce a intrat în posesia unei scrisori oficiale venite din partea autorităţilor elveţiene „privind intenţia de transmitere a informaţiei către autorităţile competente ale Republicii Moldova, emise de procuratura 3 a cantonului Zurich, cu privire la Vlad Plahotniuc”.

Procurorii moldoveni ar fi tăinuit ilegalităţile lui Plahotniuc. MAI a intrat în posesia scrisorii venite de la autorităţile din Elveţia care îl suspectau pe acesta de spălare de bani Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Statul i-ar fi oferit gratis o sală de sport lui Constantin Ţuţu: „Ani la rând s-au pregătit ţuţâcii regimului, cei care intimidau şi ameninţau oamenii”

Statul i-ar fi oferit gratis o sală de sport lui Constantin Ţuţu: „Ani la rând s-au pregătit ţuţâcii regimului, cei care intimidau şi ameninţau oamenii”

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu a anunţat că în calitatea sa de preşedinte al subcomisiei parlamentare pentru sport a descins luni, 22 iulie, la Centrul Naţional de Pregătire a Loturilor Olimpice, unde a descoperit „că în condiţii absolut netransparente, regimul oligarhic a înstrăinat, gratis şi fără plată pentru arendă, una din sălile de sport ale Centrului”, pentru ca aceasta să fie oferită în folosinţă democratului Constantin Ţuţu.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Andrian Candu: Vrem să revenim la „primerise” pentru candidaţii la şefia PDM

Andrian Candu: Vrem să revenim
la „primerise” pentru candidaţii la şefia PDM

În şedinţa Consiliului politic al Partidului Democrat, s-a discutat despre revenirea la o practică mai veche a formaţiunii de selectare a candidaţilor din toată ţara pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii – aşa-numitele „primerise”, cu dezbateri, inclusiv televizate. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PDM suspendat din funcţie, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul Prime TV, transmite IPN.

ANRE va propune majorarea tarifului la energia electrică

ANRE va propune majorarea
tarifului la energia electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va propune ca tariful de furnizare a energiei electrice de către Gas Natural Fenosa să fie de 1,85 lei/kWh, în creştere cu 3,2% faţă de solicitarea venită din partea instituţiei, de 1,94 lei/kWh, ceea ce reprezintă o creştere de 15 bani, sau 8,6%, faţă de tariful in vigoare, de 1,79 lei/kWh. Despre aceasta scrie pe Facebook Octavian Calmîc, directorul ANRE, citat de IPN.

Peter Michalko: Primii paşi ai noii guvernări sunt impresionanţi

Peter Michalko: Primii paşi ai
noii guvernări sunt impresionanţi

Primii paşi ai noii guvernări sunt impresionanţi în ceea ce priveşte determinarea în procesul de reformare, implementarea reală a Acordului de Asociere, dar şi faţă de fenomenele negative care au apărut în societatea moldovenească fie acum mulţi ani şi s-au dezvoltat, fie evenimentele din ultimii ani cum ar fi furtul miliardului, nivelul fără precedent al corupţiei, schemele de contrabandă şi alte scheme despre care se află în prezent.

Ivan Diacov, despre noile modificări votate la legea Procuraturii: Parlamentul a transferat definitiv procuratura sub controlul politicului

Ivan Diacov, despre noile modificări votate la legea Procuraturii: Parlamentul a transferat definitiv procuratura sub controlul politicului

Ex-procurorul municipiului Chişinău Ivan Diacov a declarat, pe pagina sa de Facebook, că prin noile modificări aduse la legea privind Procuratura, de către majoritatea parlamentară ACUM-PSRM, Parlamentul a transferat definitiv „procuratura sub controlul politicului, al străzii, al haosului şi dezordinii creând mai multe condiţii pentru lichidarea procuraturii ca garant al legalităţii în stat”.

Parlamentul a votat pentru amânarea termenului de interzicere a patentei

Parlamentul a votat pentru amânarea termenului de interzicere a patentei

Parlamentul de la Chişinău a votat în prima lectură iniţiativa care prelungeşte, până la 31 decembrie 2022, dreptul de activitate în bază de patentă. Prezentând proiectul, unul dintre autori, Alexandru Slusari, a menţionat că, în condiţiile lipsei locurilor de muncă suficiente, salariilor şi pensiilor mici, patenta de întreprinzător este o sursă de existenţă importantă pentru familii, transmite IPN.

Igor Dodon va putea numi în funcţie un procuror general interimar. Deputaţii PSRM-ACUM au modificat legea cu privire la Procuratură

Igor Dodon va putea numi în funcţie un procuror general interimar. Deputaţii PSRM-ACUM au modificat legea cu privire la Procuratură

Deputaţii din coaliţia de guvernare ACUM-PSRM au votat modificări la legea cu privire la Procuratură vineri, 19 iulie, în lectura a doua. Astfel, preşedintele Republicii Moldova va avea dreptul să desemneze un procuror general interimar, la propunerea Consiliului Superior al Procuraturii, în cazul constatării vacanţei funcţiei de procuror general.

Fratele preşedintelui Igor Dodon, noul partener de afaceri al fiului procurorului general al Federaţiei Ruse

Fratele preşedintelui Igor Dodon, noul partener de afaceri al fiului procurorului general al Federaţiei Ruse

Fratele mai mic al preşedintelui Republicii Moldova, Alexandru Dodon, este noul partener de afaceri al fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika. Alexandru Dodon a devenit acţionarul a 15% din pachetul de acţiuni de la Arhplay Development, companie ce activează în domeniul construcţiilor imobiliare, în care Igor Ceaika deţine 45% din pachetul de acţiuni.

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 10 zile · comentarii (25)

Cu un calcul machiavelic tradiţional, ambasada Rusiei în România a publicat, în dimineaţa zilei de 28 iunie a.c., un text propagandistic vizând mistificarea ocupării mârşave, dezonorante, cu 79 de ani în urmă, prin recurs la manu militari, a teritoriului dintre Prut şi Nistru. 28 iunie fiind, în 2019, ziua când liderul actual de la Kremlin s-a întâlnit cu omologul de la Casa Albă.

acum 24 zile · comentarii (88)

Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu ar trebui „să fie o surpriză“ pentru Chişinău sau Bucureşti, în contextul în care Kremlinul a revenit în forţă prin prisma alianţei „în contra naturii“ formate din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea statului frate dintre Prut şi Nistru.

acum 28 zile · comentarii (4)

Presiunea a fost enormă, iar Plahotniuc a fost silit să se retragă. Soarta lui a devenit foarte puţin importantă, la fel şi destinul viitor al partidului său, ambele entităţi fiind declarate persona non grata în cancelariile marilor puteri care, de la un punct încolo, l-au considerat în mod egal ameninţare directă la adresa intereselor lor de securitate imediată sau extinsă în zona de contact între UE/NATO şi Rusia.

luna trecuta · comentarii (24)

Evenimentele din Chişinău au ajuns pe prima pagină a presei din România, care se întrece în comentarii şi analize făcute în birourile sau studiourile din Bucureşti. Surprins de succesiunea evenimentelor în Chişinău, am decis să profit de ocazie pentru a oferi cititorilor blogului meu informaţii direct de la sursă. Primul interviu l-am realizat cu Doamna Maia Sandu, prim-ministrul noului guvern al Republicii Moldova.

luna trecuta · comentarii (46)

Dincolo de jocurile închipuite la Bucureşti - aceleaşi care, de ani dezile, duc la pierdera oricărei influenţe reale româneşti la Chişinău şi chiar la ostilizarea unora dintre principalii jucători de acolo faţă de proiectul unionist - cred că e bine să vedem şi modul în care se joacă în realitate.

acum 2 luni · comentarii (6)

Săptămâna ce precede eventuala dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova a activat toate resorturile interne şi internaţionale, după o relativă perioadă de acalmie. Pe plan intern, Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a ieşit public să anunţe că trece la treabă, că doar nu credeam că lasă politicienii ceilalţi de capul lor, că nu mai fac majoritate niciodată... A venit imediat şi propunerea de negocieri cu PSRM.

acum 2 luni · comentarii (81)

În prima parte a acestui material intitulat „Transnistria între Chişinău şi Moscova. Generaţia post-conflict şi conturarea identităţii „transnistrene“ cu ajutorul manualelor şcolare“ - parte dintr-un articol publicat în Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale a Academiei Române - am analizat diferenţele dintre două manuale de istorie de pe cele două maluri ale Nistrului.

acum 3 luni · comentarii (38)

Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, un stat falimentar la cheremul binomului PSRM-PDM, de rezultatul căruia depinde „drumul european al statului frate dintre Prut şi Nistru“.

acum 6 luni · comentarii (0)

A început şi campania electorală pentru alegerile generale din Republica Moldova, la 24 februarie 2019. O campanie lansată după ce numeroase şicane administrative şi cu relevanţă juridică au fost lansate, ba pentru înregistrarea sau nu a vreunui candidat, ba pentru propaganda pe net înainte de debutul campaniei, ba pentru candidaţi cu nume similar şi binecunoscutul joc de-a confuzia şi împărţirea voturilor pe anumite circumscripţii.

acum 6 luni · comentarii (7)

După o postare pe contul de Facebook a fostului prim-ministru ucrainean, Iulia Timoşenko cu privire la situaţia economică a ucrainenilor, site-ul rus de ştiri Sputnik (cu domeniul în Polonia: sputnik.pl) a realizat un articol prin care vrea să inducă ideea că situaţia economică grea din Ucraina este cauzată de Polonia.

acum 6 luni · comentarii (19)

Scurt şi la obiect. Celor care mi-aţi acorda votul vostru pentru Parlamentul Europei în mai 2019, vă cer să-l votaţi masiv pe George Simion, în locul meu.  Într-o Românie politică dată cu capul de pereţi, caracterul şi hotărârea de oţel ale lui George dau certitudinea împlinirii, o dată pentru totdeauna, a adevăratului nostru Proiect de Ţară: REUNIFICAREA.

acum 6 luni · comentarii (1)

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 6 luni · comentarii (19)