Hoteluri din Turcia evacuate din cauza incendiilor forestiere, care au ajuns la staţiunile turistice VIDEO 0

Trei persoane au murit în urma unui incendiu forestier masiv care continua să ardă şi joi, pentru a doua zi consecutiv, în sudul Turciei. Joi după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris şi, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forţă pentru a ţine sub control incendiul masiv.

Hoteluri din Turcia evacuate din cauza incendiilor forestiere, care au ajuns la staţiunile turistice VIDEO Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Igor Dodon: „Astăzi avem primul pas din partea oamenilor buni – cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcţia Ambasadei SUA  VIDEO

Igor Dodon: „Astăzi avem primul pas din partea oamenilor buni – cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcţia Ambasadei SUA  VIDEO

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, susţine că cedarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcţia Ambasadei SUA este o greşeală. Igor Dodon a declarat că PSRM rămâne pe poziţia că acest spaţiu de peste 5 ha trebuie alocat pentru necesităţile chişinăuienilor.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ambasadorul R. Moldova în Rusia, rechemat la Chişinău după ce ar fi fost implicat într-un scandal sexual

Ambasadorul R. Moldova în Rusia, rechemat la Chişinău după ce ar fi fost implicat într-un scandal sexual

Ministerul de Externe l-a rechemat la Chişinău pe ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc. Instituţia precizează că rechemarea are loc pentru consultări, pe o perioadă nedeterminată, în vederea clarificării modului de gestionare a activităţii misiunii diplomatice, cât şi ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia. Precizările au fost făcute pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Un pretins avocat din Chişinău, care presta servicii pe Makler, reţinut de CNA. Ar fi promis unei femei să o ajute să recâştige dreptul asupra unui teren

Un pretins avocat din Chişinău, care presta servicii pe Makler, reţinut de CNA. Ar fi promis unei femei să o ajute să recâştige dreptul asupra unui teren

Un pretins avocat din Chişinău a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă, după ce a fost denunţat de propria clientă. Acesta i-ar fi promis femeii să o ajute să-şi redobândească, în instanţă, dreptul asupra unui teren de construcţie, susţinând că ar avea influenţă asupra unor judecători.

Republica Moldova marchează Ziua Constituţiei

Republica Moldova marchează Ziua Constituţiei

„Concepută să fie actul nostru politic preeminent, elaborarea Constituţiei nu a reprezentat o activitate de legiferare obişnuită. Adoptarea Constituţiei noastre a fost produsul unor circumstanţe istorice şi a presupus evaluarea dezideratelor generale ale societăţii din Republica Moldova de la acel moment”, menţionează preşedinta Curţii Constituţionale, Domnica Manole, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Constituţiei, transmite IPN.

Terenul Stadionului Republican din Chişinău ajunge în proprietatea SUA. Abrogarea legii ce autoriza vânzarea Stadionului, neconstituţională

Terenul Stadionului Republican din Chişinău ajunge în proprietatea SUA. Abrogarea legii ce autoriza vânzarea Stadionului, neconstituţională

Legea din decembrie 2020, pentru abrogarea legii din 2018 ce autoriza vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei SUA pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice la Chişinău, a fost declarată neconstituţională. Curtea Constituţională s-a pronunţat joi, 29 iulie, ca urmare a sesizării deputaţilor din trei fracţiuni ale legislaturii precedente, transmite IPN.

Mihail Popşoi (PAS): Vrem să facem din Parlament una dintre cele mai transparente instituţii VIDEO

Mihail Popşoi (PAS): Vrem să facem din Parlament una dintre cele mai transparente instituţii VIDEO

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, susţine că, începând de astăzi, în Parlament este o majoritate a „oamenilor buni”, care împreună cu preşedintele, cu Guvernul, care va fi învestit în zilele următoare, va fi în slujba cetăţenilor şi se va pune pe treabă. Singura opţiune este de a guverna bine, onest şi competent. Declaraţiile au fost făcute la şedinţa Parlamentului din 29 iulie, transmite IPN.

Nicolae Eşanu: Reforma justiţiei nu se poate realiza într-un an sau doi

Nicolae Eşanu: Reforma justiţiei nu se poate realiza într-un an sau doi

Reforma justiţiei este un proces care nu poate fi realizat într-un an sau doi, iar promisiunile privind reformarea rapidă a sistemului judiciar sunt utopice. Totuşi, în urma alegerilor anticipate, Republica Moldova are o şansă unică de a începe curăţarea sistemului de elemente corupte prin evaluarea externă a procurorilor şi judecătorilor. Opiniile au fost formulate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, notează IPN.

Slusari: Criza de pe piaţa carburnaţilor este una artificială

Slusari: Criza de pe piaţa carburnaţilor este una artificială

Petroliştii au creat un „stat în stat”, iar criza de pe piaţa carburanţilor este una artificială. Opiniile au fost exprimate de fostul vicepreşedinte al Parlamentului Alexandru Slusari şi economistul Veaceslav Ioniţă. Potrivit lor, petroliştii încearcă să-şi impună propriile reguli, în condiţiile unor instituţii de reglementare ineficiente, notează IPN.

Rezultatele excepţionale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, al preşedintei Maia Sandu, a produs la Bucureşti un val de euforie atât în rândul elitelor politice, cât şi în cele ale publicului. Rezultatele PAS au relansat, la Bucureşti, o discuţie despre strategia românească în Moldova şi tratamentul aplicat, în trecut, agendei reformatoare a Maiei Sandu.

acum 10 zile · comentarii (27)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 17 zile · comentarii (83)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 19 zile · comentarii (23)

Duminică, 11 Iulie 2021, se desfăşoară alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova. Pentru alegători contează un singur punct din programul electoral: relaţiile cu Uniunea Europeană, respectiv cu Rusia, care pot genera sau nu dezvoltarea economică şi bunăstare în Republica Moldova. Diaspora moldovenească are un singur mesaj pentru părinţii şi bunicii de acasă: Votaţi Europa!

acum 19 zile · comentarii (21)

Pe pagina LARICS am prezentat în detaliu atitudinea cetăţenilor din R. Moldova faţă de Unire, remarcând un trend în creştere, extrem de interesant de urmărit în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate din stânga Prutului din 11 iulie 2021. Vom cerceta astăzi atitudinea cetăţenilor din România pe această chestiune şi vom trage câteva concluzii.

acum 2 luni · comentarii (108)

Apropiatele alegeri legislative din România de Est - teritoriu samavolnic ocupat anterior de trupe imperiale estice - constituie un prilej de reamintire a celor petrecute atunci când la Moscova nu se dorea un drum de sine stător al europenilor care trăiau în fosta republică sovietică socialistă numită în zeflemea moldovenească.

acum 2 luni · comentarii (7)

Ultima enormitate a lui Lukashenko, care a deturnat un avion după o operaţiune specială menită să aresteze un ziarist dizident care trăia în Occident, a adus în prim plan vizita şi discursul lui Igor Dodon care, în lipsă de invitaţii internaţionale şi locuri în care să fie primit, a dat recent o fugă până la Minsk.

acum 2 luni · comentarii (10)

Vizita recentă a fostului preşedinte pro-putinist al R.Moldova, Igor Dodon, în Belarus este o simplă campanie de PR politic în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie unde fostul ”om de casă” al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc îşi joacă cariera politică şi libertatea.

acum 3 luni · comentarii (5)

Apariţia partidelor anti-sistem, alături de cele extremiste, populiste şi progresiste, de aşa numitele partide „noi“, care neagă politicile convenţionale, clasice, tradiţionale, creează un spaţiu major al incompatibilităţilor declarate chiar din campaniile electorale.

acum 3 luni · comentarii (18)

Nu credeam că un om politic, care a mai fost şi preşedinte pe deasupra, poate face atâtea greşeli. În primul rând pentru că ştie – sau ar trebui să ştie – întregul sistem instituţional al statului. Apoi pentru că ar trebui să fi lucrat şi să lucreze cu specialişti în politică şi comunicare publică, aceştia putându-l pune în gardă împotriva unor gafe de dimensiuni catastrofale.

acum 3 luni · comentarii (8)

Preşedintele Zelenski anunţă că a cerut NATO să grăbească cât se poate de mult procesul de aderare al ţării sale în contextul unei vizibile degradări a contextul diplomatic în care cuvântul de ordine pare a fi „conflict major în perspectivă“.

acum 4 luni · comentarii (107)

În relaţia conducerii de la Bucureşti, cu administratorii  de la Chişinău, a judeţelor dintre Prut şi Nistru, există, în mod justificat, o anumită prudenţă. Asta pentru că, de-a lungul ultimelor trei decenii, orgoliile unor politicieni - din Republica Moldova, copia, din multe puncte de vedere, a Republicii Democrate Germane - au contracarat speranţele de reîntregire naţională ale românilor lucizi.

acum 4 luni · comentarii (45)

Cu ani în urmă am poposit în oraşul românesc Bălţi. Purtam uniforma Armatei României şi eram însoţit de colonelul Valeriu Rusu, din Armata Naţională a Republicii Moldova. Un conaţional care ştia că amândoi serveam practic naţiunea sub acelaşi Tricolor. Acolo, la Bălţi mi-am întâlnit, pentru prima oară, rudele din partea bunicului. Europeni minunaţi, cu rădăcini pe malurile Nistrului. Acum, la Bălţi se implică şi Consiliul Mondial al Românilor.

acum 4 luni · comentarii (10)

Cu divergenţele, de ordin intern, existente în legislativele de la Bucureşti şi Chişinău vom avea  parte - şi în 2021 - de o rememorare pur simbolică a celor petrecute pe 27 martie 1918, când a fost întrunit Sfatul Ţării, care a decis revenirea pământului dintre Prut şi Nistru la Patria Mamă. Acum, Kremlinul a acceptat-o pe Maia Sandu la timona judeţelor rupte din România, dar ea este evident obligată să joace un trist cazacioc geopolitic.

acum 4 luni · comentarii (45)

Deputatul George Simion, liderul partidului AUR, face scandal la punctul de trecere a frontierei în Republica Moldova de la Albiţa / Leuşeni. Deşi ştie că are interdicţie în R. Moldova până în 2023, vrea să forţeze declanşarea unui scandal mediatic. Este deputat în Parlamentul României de aproape 3 luni, dar nu a luat niciodată cuvântul şi nu a avut nicio iniţiativă referitoare la R. Moldova. De ce face acest scandal la graniţă?

acum 5 luni · comentarii (45)

În ultimele săptămâni au apărut mai multe critici ale analiştilor politici din România faţă de preşedintele R. Moldova, Maia Sandu. În principal, criticile sunt faţă de strategia sa pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, mai ales pe fondul poziţionării Curţii Constituţionale, respectiv faţă de relaţiile sale cu celelalte partide pro-europene şi cu cele unioniste. Care este miza acestor critici faţă de preşedintele Maia Sandu?

acum 5 luni · comentarii (21)

Faimosul film după romanul lui Nikos Kazantzakis, Zorba Grecul, se încheie cu o scenă celebră. Englezul venit pe insulele greceşti priveşte siderat cum întreaga investiţie concepută de sfătuitorul său, Zorba, se prăbuşeşte spectaculos, încă din momentul inaugurării... Ceea ce trebuia să fie o victorie spectaculoasă, devine un eşec la fel de spectaculos.

acum 5 luni · comentarii (13)
Modifică Setările