Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Două adolescente, împuşcate de un individ la Holercani. Una dintre ele a murit la spital

Două adolescente, împuşcate de un individ la Holercani. Una dintre ele a murit la spital

Un tânăr de 27 de ani este suspectat că a efectuat mai multe împuşcături în direcţia a două minore de 16 ani. Una dintre fete a murit la spital, iar cealaltă rămâne internată cu mai multe răni. Crima a avut loc noaptea trecută în localitatea Holercani din raionul Dubăsari, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului

La două luni de la declanşarea crizei politice de la Chişinău, deputaţii sunt departe de consens

La două luni de la declanşarea crizei politice de la Chişinău, deputaţii sunt departe de consens

Deputaţii Parlamentului de la Chişinău sunt încă departe de identificarea unui consens privind depăşirea blocajului politic. Socialiştii şi deputaţii Pentru Moldova insistă pe candidatura Marianei Durleşteanu la şefia Executivului şi-i cer şefului statului să respecte legea şi să desemneze candidatul susţinut de majoritatea parlamentară, notează IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului

Guvernul de la Chişinău va examina posibilitatea achiziţionării a unui lot de 1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19. Ar putea fi vorba despre Sputnik V | coronavirus

Guvernul de la Chişinău va examina posibilitatea achiziţionării a unui lot de 1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19. Ar putea fi vorba despre Sputnik V

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii Guvernului în exerciţiu, în frunte cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o şedinţă de lucru în contextul „situaţiei alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 şi ţinând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus”.

Iurii Botnarenco Autorul articolului

Dodon dă asigurări că PSRM nu va începe procedura de demisie a Maiei Sandu: Este ultimul lucru care ne interesează acum

Dodon dă asigurări că PSRM nu va începe procedura de demisie a Maiei Sandu: Este ultimul lucru care ne interesează acum

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că Socialiştii nu intenţionează să iniţieze procedura de demisia a preşedintelui Maia Sandu, aşa cum s-a speculat în ultima vreme în spaţiul public, ca urmare a refuzului Maiei Sandu de a respecta hotărârea CCM, care o obligă să desemneze un candidat la funcţia de premier, propus de majoritatea parlamentară.

Platforma DA insistă pe învestirea unui Guvern. Năstase: Haideţi să renunţăm la populism şi să respectăm Constituţia

Platforma DA insistă pe învestirea unui Guvern. Năstase: Haideţi să renunţăm la populism şi să respectăm Constituţia

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a reiterat că formaţiunea sa pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă care trebuie provocate respectând Constituţia Republicii Moldova. Totodată, Năstase a afirmat că este necesar de învestit în funcţie un Guvern plenipotenţiar care să rezolve problemele stringente ale cetăţenilor, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon o avertizează pe Maia Sandu: Dacă nu va desemna un candidat la funcţia de premier, Parlamentul nu va putea fi dizolvat

Igor Dodon o avertizează pe Maia Sandu: Dacă nu va desemna un candidat la funcţia de premier, Parlamentul nu va putea fi dizolvat

Liderul PSRM, Igor Dodon, îi cere preşedintelui Maiei Sandu să o desemneze, până pe 9 martie, pe Mariana Durleşteanu la funcţia de prim-ministru şi să nu mai „uzurpeze puterea de stat”. Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că duce ţara în „haos” prin intenţia de a nu desemna un candidat la funcţia de premier, deşi Curtea Constituţională a obligat preşedintele ţării să desemneze candidatul majorităţii parlamentare.

Preşedintele Consiliului European: Aşteptăm ca toţi actorii politici din Moldova să acţioneze în interesul cetăţenilor | uniunea europeana

Preşedintele Consiliului European: Aşteptăm ca toţi actorii politici din Moldova să acţioneze în interesul cetăţenilor

Corupţia şi fraudele bancare nu trebuie să existe în viitorul Moldovei. Apreciem eforturile personale ale Maiei Sandu privind investigarea furtului miliardului şi în ceea ce priveşte lupta anticorupţie, dar aşteptăm ca toţi actorii politici să acţioneze în interesul cetăţenilor, iar UE acordă tot sprijinul necesar, a declarat duminică, 28 februarie, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, după întâlnirea cu Maia Sandu, transmite IPN.

Maia Sandu, după ce 21.600 de doze de vaccin anti-COVID trimise de România au ajuns la Chişinău: Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană! | coronavirus

Maia Sandu, după ce 21.600 de doze de vaccin anti-COVID trimise de România au ajuns la Chişinău: Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a mulţumit sâmbătă României şi Uniunii Europene, după ce 21.600 de doze de vaccin anti-COVID trimise de la Bucureşti au ajuns la Chişinău, precizând că vor fi folosite pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis în 29 Decembrie 2020, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău, că România va dona Republicii Moldova 200.000 doze de vaccin anti-Covid 19. Problema vaccinului a devenit imediat o temă puternic instrumentalizată politic la Chişinău, utilizată în special de adversarii politici ai preşedintelui Maia Sandu. Ieri seară guvernul României a aprobat livrarea primei tranşe de vaccin.

acum 5 zile · comentarii (102)

După recenta hotărâre solomonică a Curţii Constituţionale a Republicii Moldova – care nu a clarificat lucrurile, deşi s-a băgat într-o chestiune ce vizează viaţa politică, oportunitatea şi actul de voinţă al Preşedintelui – am intrat într-o situaţie de „pat”.

acum 5 zile · comentarii (27)

Situaţia din Republica Moldova, dincolo de sunetele de fanfară care se mai aud din când în când în urma vizitelor prezidenţiale ale doamnei Maia Sandu prin diverse capitale europene – modelul Zelenski de după câştigarea alegerilor în Ucraina! -, este gri. Incertitudinile sunt mai mari decât certitudinile, întrebările, mai multe decât răspunsurile.

acum 22 zile · comentarii (32)

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău - prima de la preluarea mandatului în Republica Moldova şi prima vizită oficială după preluarea mandatului de preşedinte de către doamna Maia Sandu – a avut în program exclusiv întâlnirea, felicitarea şi discuţiile tete a tete şi în cadrul delegaţilor plus declaraţiile de presă.

acum 2 luni · comentarii (13)

Vizita preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău este una firească după cinci ani de răceală ca urmare a poziţiilor anti-româneşti ale fostului preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon, şi imagologic are rolul de a scoate simbolic din izolarea diplomatică statul frate dintre Prut şi Nistru la începutul mandatului preşedintelui recent învestit Maia Sandu.

acum 2 luni · comentarii (14)

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova s-au încheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european şi preşedintele PAS, a fost aleasă Preşedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorală Centrală va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constituţională, care urmează să valideze rezultatul şi să o declare pe Maia Sandu Preşedinte ales.

acum 3 luni · comentarii (10)

Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

acum 3 luni · comentarii (14)

Republica Moldova a revenit la normalitate. Alegerea Maiei Sandu ca Preşedinte la Chişinău este un pas spre revenirea Republicii Moldova la normalitate şi în matca firească a drumului de apropiere de Uniunea Europeană, SUA, România şi, îndeobşte Occident – inclusiv Ucraina lui Zelenski intră aici.

acum 4 luni · comentarii (101)

În euforia firească a celor ce au decis, cu voturile lor, schimbarea direcţiei de orientare geopolitică de la Chişinău, prin semnalarea dorinţei de apropiere de Uniunea Europeană, ar trebui să nu se uite că reacţia Kremlinului nu se va lăsa aşteptată. Asta va reaminti societăţii animate de proiectul Maia Sandu, că doar România, Patria Mamă, rămâne în situaţii de crize viitoare, reazemul necondiţionat al democraţiei din judeţele de peste Prut.

acum 4 luni · comentarii (11)

În cele ce urmează, vom analiza recenta activizare a comunicării publice a Federaţiei Ruse privind subiectul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, programate pentru 1 noiembrie, pe baza a câteva materiale din presa şi blogosfera de la Chişinău, încercând să arătăm ramificaţiile locale ale acţiunilor Moscovei şi cum se constituie unii politicieni moldoveni pro-Igor Dodon în agenţi ruşi.

acum 4 luni · comentarii (26)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

acum 9 luni · comentarii (31)

Igor Dodon ameninţă că va dărâma Curtea Constituţională din Republica Moldova cu ajutorul poporului, deoarece această instituţie i-a stricat planurile de aservire a statului românesc din stânga Prutului către Rusia printr-un contract de credit de 200 milioane de euro cu clauze neconstituţionale. Cutremurul de pe scena politică din Moldova face primele victime: Partidul Democrat, iar Dodon devine din ce în ce mai nervos.

acum 10 luni · comentarii (50)

Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

acum 1 an · comentarii (5)
Modifică Setările