Încă 70 de cazuri de COVID-19, raportate în Republica Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 423 0

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, au fost confirmate alte 35 cazuri de infectare cu coronavirus, din 329 probe procesate. În două cazuri este vorba de import, iar alte 68 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423.

Încă 70 de cazuri de COVID-19, raportate în Republica Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 423 Vezi comentarii 0
Coronavirus
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea pentru instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor

Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea pentru instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor

Venitul lunar minim garantat pentru familiile cu venituri mici a fost majorat de la 1.107 lei până la 1.300 lei, pe perioada stării de urgenţă. De asemenea, a fost majorat cuantumul venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil, de la 50% (553 de lei) la 75% (975 de lei).

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Programul „Prima casă” din R. Moldova a mărit limita de vârstă şi a micşorat cota de participare iniţială

Programul „Prima casă” din R. Moldova a mărit limita de vârstă şi a micşorat cota de participare iniţială

Limita de vârstă acceptată pentru persoanele fizice care pot accede la programul de stat „Prima casă” a fost majorată de la 45 la 50 de ani, iar cota de participare proprie iniţială s-a micşorat de la 10 la 5 procente din preţul de procurare a locuinţei, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată miercuri, 1 aprilie, de Guvern.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Economistul Viorel Gîrbu: Autorităţile trebuie să evite transformarea crizei epidemiologice în una economică | coronavirus

Economistul Viorel Gîrbu: Autorităţile trebuie să evite transformarea crizei epidemiologice în una economică

În cazul unui impact semnificativ al crizei epidemiologice, care ar duce la stagnarea economiei naţionale, veniturile bugetului consolidat central din impozite, taxe, contribuţii şi prime de asigurări obligatorii vor rata sume de ordinul a 2,3 miliarde de lei în condiţiile puterii de cumpărare a leului moldovenesc din anul trecut.

MAI a elaborat o hartă interactivă pentru a monitoriza cele peste 20 mii de persoane suspecte de COVID-19 | coronavirus

MAI a elaborat o hartă interactivă pentru a monitoriza cele peste 20 mii de persoane suspecte de COVID-19

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat o hartă interactivă pentru monitorizarea persoanelor suspecte de COVID-19. Ministrul Pavel Voicu a precizat că prin acest sistem pot fi identificate persoanele care nu se află la locul indicat în fişa epidemiologică pentru perioada de 14 zile de carantină impusă de autorităţi. Programul va putea fi utilizat şi de lucrătorii medicali.

Încă trei gravide au fost internate cu COVID-19 în Republica Moldova | coronavirus

Încă trei gravide au fost internate cu COVID-19 în Republica Moldova

Încă trei gravide au fost confirmate cu COVID-19. În total, la Maternitatea nr. 2 din Chişinău sunt internate şase femei însărcinate, care au noul tip de coronavirus. Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că trei paciente sunt de gravitate medie, iar în cazul a altor trei starea de sănătate este satisfăcătoare, transmite IPN.

Siegfried Mureşan, despre propaganda antieuropeană în contextul pandemiei: Politicienii populişti trebuie demascaţi în această perioadă | coronavirus

Siegfried Mureşan, despre propaganda antieuropeană în contextul pandemiei: Politicienii populişti trebuie demascaţi în această perioadă

Declaraţiile făcute de mai mulţi oficiali cu privire la faptul că în Uniunea Europeană nu ar exista o eventuală solidaritate în contextul luptei împotriva COVID-19, sunt catalogate de europarlamentarul Siegfried Mureşan drept populiste. În opinia europarlamentarului român, propaganda şi politicienii populişti trebuie demascaţi în această perioadă, notează IPN.

Pronostic sumbru pentru R. Moldova. Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 28 de mii | coronavirus

Pronostic sumbru pentru R. Moldova. Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 28 de mii

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat marţi, 31 martie, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că în Republica Moldova ar putea fi înregistrate 28 mii de cazuri de infectare cu COVID-19. Ministra a precizat că evaluarea respectivă a fost oferită de reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Al patrulea deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova | coronavirus

Al patrulea deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că încă o persoană a decedat de COVID-19 în Republica Moldova. Este vorba despre un bărbat care s-a stins la spitalul din Edineţ. Ministra a precizat că, atunci când pacientul a fost internat, nu se ştia că acesta ar putea fi infectat cu COVID-19, bărbatul ajungând la spital din alte motive.

Alte 55 de cazuri de COVID-19, raportate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 353 | coronavirus

Alte 55 de cazuri de COVID-19, raportate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 353

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova este în continuare în creştere. Pe parcursul zilei de marţi, 31 martie, au fost confirmate alte 35 cazuri de infectare cu coronavirus, din 280 probe procesate. În şapte cazuri este vorba de import, iar alte 48 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 298.

ANSP: Testele pentru detectarea COVID-19 sunt efectuate în Laboratorul ANSP şi în două laboratoare private | coronavirus

ANSP: Testele pentru detectarea COVID-19 sunt efectuate în Laboratorul ANSP şi în două laboratoare private

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că testele pentru detectarea virusului care cauzează infecţia COVID-19 se efectuează, actualmente, în Laboratorul virusologic al ANSP şi în două laboratoarele private din R. Moldova, după ce a fost validată metoda de diagnostic, prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR) certificate IVD.

Andrian Candu propune ca Arena Chişinău să fie transformată în spital de campanie: „Totul este nou, neutilizat şi amenajat confortabil” | coronavirus

Andrian Candu propune ca Arena Chişinău să fie transformată în spital de campanie: „Totul este nou, neutilizat şi amenajat confortabil”

Preşedintele grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, le propune autorităţilor să analizeze ideea privind crearea unui spital de campanie pe teritoriul Arenei Chişinău, în locul teritoriului de la Moldexpo, acolo unde deja s-a decis că va fi amplasat un centru de triere, în contextul luptei împotriva COVID-19, care va avea 700 de paturi.

Pacienţii din R. Moldova infectaţi cu COVID-19 au acces la telefon. Precizările autorităţilor | coronavirus

Pacienţii din R. Moldova infectaţi cu COVID-19 au acces la telefon. Precizările autorităţilor

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a comunicat că persoanele infectate cu COVID-19, care sunt internate în spitalele din Republica Moldova, au acces la telefoanele mobile. Anunţul vine în contextul în care în spaţiul public a apărut informaţia precum că autorităţile le-au interzis pacienţilor să aibă acces la telefonul mobil, atât timp cât sunt internaţi.

Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

acum 28 zile · comentarii (5)

Igor Dodon şi socialiştii pro-ruşi se află din nou în faţa unei alegeri care e în măsură să agite spiritele şi să pună degetul pe rană, separând populaţia Republicii Moldova şi expunând contradicţiile dintre documentele PSRM şi actele guvernării pe care o susţin.

luna trecuta · comentarii (8)

Regimul Dodon acumulează fără scrupule cea de a doua greşeală fatală. Într-un stat serios, cu un Parlament responsabil şi o opinie publică şi societate civilă vii, demisia responsabililor direcţi nu ar mai fi suficientă, ci ambele gafe ar fi scuturat din temelii Regimul Dodon în deplinătatea sa.

acum 2 luni · comentarii (93)

Republica Moldova şi-a petrecut perioada între Crăciunul pe stil vechi şi Sfântul Vasile cu reţinerea şefului Parchetului Anticorupţie, Viorel Morari, de către procurorul general nou ales/desemnat, Alexandr Stoianoglo, după metoda Igor Dodon, înainte de orice formulă de reformă a justiţiei.

acum 3 luni · comentarii (2)

Republica Moldova a intrat într-o perioadă politică extrem de periculoasă după ce Igor Dodon şi-a impus cabinetul său de miniştri la Chişinău sub eticheta falsă de „guvern tehnocrat”. Preşedintele susţinut de Federaţia Rusă a acaparat toate pârghiile de putere în stat, iar noi putem spune că Moldova a fost ocupată de ruşi în mod democratic.

acum 3 luni · comentarii (22)

Andrei Năstase a pierdut Primăria Chişinău. Pentru prima dată după 1989, Chişinăul a intrat în mâna pro-ruşilor declaraţi, a stângii şi a zonei depăşită, a trecutului. O arată şi structura pe vârste a votanţilor săi, unde viitorul rămâne la dreapta, iar cei peste 55 de ani aleg pro-ruşii în Chişinău.

acum 5 luni · comentarii (43)

Fostul preşedinte al PDM Vlad Plahotniuc a declarat marţi, 27 august, că după 28 de ani de independenţă, Republica Moldova „este din nou dependentă de interesele şi influenţele străine. Ne-am întors de unde am fugit cândva – ne-am întors în captivitatea externă”.

acum 7 luni · comentarii (2)

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 9 luni · comentarii (27)

Cu un calcul machiavelic tradiţional, ambasada Rusiei în România a publicat, în dimineaţa zilei de 28 iunie a.c., un text propagandistic vizând mistificarea ocupării mârşave, dezonorante, cu 79 de ani în urmă, prin recurs la manu militari, a teritoriului dintre Prut şi Nistru. 28 iunie fiind, în 2019, ziua când liderul actual de la Kremlin s-a întâlnit cu omologul de la Casa Albă.

acum 9 luni · comentarii (88)

Retragerea lui Vladimir Plahotniuc de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu ar trebui „să fie o surpriză“ pentru Chişinău sau Bucureşti, în contextul în care Kremlinul a revenit în forţă prin prisma alianţei „în contra naturii“ formate din Blocul ACUM şi PSRM, care asigură guvernarea statului frate dintre Prut şi Nistru.

acum 9 luni · comentarii (4)

Presiunea a fost enormă, iar Plahotniuc a fost silit să se retragă. Soarta lui a devenit foarte puţin importantă, la fel şi destinul viitor al partidului său, ambele entităţi fiind declarate persona non grata în cancelariile marilor puteri care, de la un punct încolo, l-au considerat în mod egal ameninţare directă la adresa intereselor lor de securitate imediată sau extinsă în zona de contact între UE/NATO şi Rusia.

acum 10 luni · comentarii (24)

Evenimentele din Chişinău au ajuns pe prima pagină a presei din România, care se întrece în comentarii şi analize făcute în birourile sau studiourile din Bucureşti. Surprins de succesiunea evenimentelor în Chişinău, am decis să profit de ocazie pentru a oferi cititorilor blogului meu informaţii direct de la sursă. Primul interviu l-am realizat cu Doamna Maia Sandu, prim-ministrul noului guvern al Republicii Moldova.

acum 10 luni · comentarii (46)

Dincolo de jocurile închipuite la Bucureşti - aceleaşi care, de ani dezile, duc la pierdera oricărei influenţe reale româneşti la Chişinău şi chiar la ostilizarea unora dintre principalii jucători de acolo faţă de proiectul unionist - cred că e bine să vedem şi modul în care se joacă în realitate.

acum 10 luni · comentarii (6)

Săptămâna ce precede eventuala dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova a activat toate resorturile interne şi internaţionale, după o relativă perioadă de acalmie. Pe plan intern, Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a ieşit public să anunţe că trece la treabă, că doar nu credeam că lasă politicienii ceilalţi de capul lor, că nu mai fac majoritate niciodată... A venit imediat şi propunerea de negocieri cu PSRM.

acum 10 luni · comentarii (81)

În prima parte a acestui material intitulat „Transnistria între Chişinău şi Moscova. Generaţia post-conflict şi conturarea identităţii „transnistrene“ cu ajutorul manualelor şcolare“ - parte dintr-un articol publicat în Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale a Academiei Române - am analizat diferenţele dintre două manuale de istorie de pe cele două maluri ale Nistrului.

acum 12 luni · comentarii (38)
Postari Recente