PDM cere suspendarea lui Igor Dodon, după ce preşedintele a refuzat să numească în funcţii noii miniştri 0

Un grup de deputaţi ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită constatarea circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova în vederea exercitării atribuţiilor constituţionale de numire a candidaţilor la funcţia de miniştri propuşi de prim-ministru, dat fiind refuzul repetat al şefului statului de a numi noii miniştri.

PDM cere suspendarea lui Igor Dodon, după ce preşedintele a refuzat să numească în funcţii noii miniştri Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului

IPRE: Spaţiul informaţional online din Moldova continuă să fie afectat de propaganda rusă

IPRE: Spaţiul informaţional online din Moldova continuă să fie afectat de propaganda rusă

Experţii Institutului pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) au constatat că mass-media care promovează în Moldova interesele Federaţiei Ruse şi-au mărit numărul ştirilor manipulatorii pe parcursul ultimilor trei ani. Fenomenul propagandei mediatice ruseşti reprezintă una din principalele provocări pentru spaţiul informaţional al R. Moldova, iar acţiunile autorităţilor continuă să fie insuficiente pentru a opri propaganda externă prorusă.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Anatol Ţăranu: Suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon creează o imagine proastă pentru Republica Moldova

Anatol Ţăranu: Suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon creează o imagine proastă pentru Republica Moldova

Analistul politic Anatol Ţăranu crede că suspendarea creează o imagine proastă pentru Republica Moldova. Procedura respectivă spune că legalitatea nu este respectată, legile nu sunt perfecte şi nu sunt scrise în aşa fel încât să nu lase nicio posibilitate pentru demnitari să ocolească normele legale.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Opinie: PDM şi-a schimbat viziunea pentru că este înfrânt pe câmpul european

Opinie: PDM şi-a schimbat viziunea pentru că este înfrânt pe câmpul european

Partidul Democrat şi-a schimbat viziunea, poziţionându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrtânt pe câmpul european. În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetăţenii şi-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Chişinău, cercetaţi pentru luare de mită de la studenţi pentru lichidarea restanţelor

Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Chişinău, cercetaţi pentru luare de mită de la studenţi pentru lichidarea restanţelor

Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică (CEEE) din Chişinău sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut şi primit sistematic bani de la studenţi. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanţelor la mai multe discipline.

Mai mulţi angajaţi, evacuaţi după ce acoperişul unei secţii de producere din Chişinău a luat foc

Mai mulţi angajaţi, evacuaţi după ce acoperişul unei secţii de producere din Chişinău a luat foc

Mai mulţi lucrători ai unei secţii de producere a ferestrelor şi uşilor din PVC, de pe strada Uzinelor, 206 din Chişinău, au fost evacuaţi după ce acoperişul încăperii în care se aflau a fost cuprins de flăcări. Potrivit Inspectoraului General pentru Situaţii de Urgenţă, o persoană a suferit intoxicaţie cu fum, fiind preluată de medici, transmite IPN.

Igor Dodon îi răspunde lui Pavel Filip: „Încălcarea Constituţiei este atunci când uzurpezi puterea şi transformi Curtea Constituţională în filială de partid”

Igor Dodon îi răspunde lui Pavel Filip: „Încălcarea Constituţiei este atunci când uzurpezi puterea şi transformi Curtea Constituţională în filială de partid”

Igor Dodon a declarat că „încălcarea Constituţiei este atunci când uzurpezi puterea şi transformi Curtea Constituţională în filială de partid”. Afirmaţia a fost făcută după ce premierul Pavel Filip l-a acuzat pe preşedintele ţării de populism şi de încălcarea Constituţiei, în contextul refuzului şefului statului de a semna decretul de numire în funcţie a noilor miniştri.

Dodon a refuzat să semneze numirea în funcţie a noilor miniştri şi riscă să fie suspendat. Filip: Ne vom adresa la CC pentru a rezolva acest blocaj instituţional

Dodon a refuzat să semneze numirea în funcţie a noilor miniştri şi riscă să fie suspendat. Filip: Ne vom adresa la CC pentru a rezolva acest blocaj instituţional

Igor Dodon a anunţat în seara de miercuri, 19 septembrie, că a refuzat să semneze decretul de numire în funcţie a celor doi noi miniştri din Guvernul Filip. În rezultat, prim-ministrul Pavel Filip a comunicat că se va adresa din nou Curţii Constituţionale (CC) „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituţional pe care şeful statului încearcă să-l provoace”.

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 15 zile · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 18 zile · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

luna trecuta · comentarii (4)

Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

acum 2 luni · comentarii (5)

Moldova, Somalia, Burundi - aceasta este vecinătatea în care a ajuns Republica Moldova pe agenda Parlamentului European, la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept“. Rezoluţia forului europarlamentar, de o duritate fără precedent în ultimul deceniu, a determinat suspendarea asistenţei financiare a UE. Cum au votat - sau, în mod surprinzător, nu au votat deloc - europarlamentarii români?

acum 2 luni · comentarii (28)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 2 luni · comentarii (0)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 3 luni · comentarii (36)

O mulţime impresionantă a ieşit ieri în stradă la Chişinău având ca pretext invalidarea alegerilor locale pentru stabilirea primarului capitalei Republicii Moldova. Asta, după refuzul instanţelor de judecată de validare a alegerilor, decizie cusută vizibil cu aţă albă şi, evident, politic.

acum 3 luni · comentarii (5)

Decizia justiţiei moldovene de a invalida alegerile pentru primăria Chişinăului şi, implicit, mandatul candidatului PPDA-PAS, Andrei Năstase, ridică multe semne de întrebare cu privire la viitorul european al Republicii Moldova şi anulează firavul stat de drept moldav, construit în ultimii nouă ani de la debarcarea regimului comunist al lui Vladimir Voronin.

acum 3 luni · comentarii (4)

Procentul unioniştilor este în creştere semnificativă de la un an la altul, iar acest lucru reiese din toate declaraţiile politice făcute dincolo de Prut, indiferent că vorbim de unionişti, socialişti sau europeneşti cu acte româneşti.

acum 3 luni · comentarii (1)

Andrei Năstase a reusit să câştige primăria Chişinăului, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă în faţa binomului oligarhic Plahotniuc-Dodon. Au contat enorm campania din teren şi sistemul electoral în două tururi. Rezultatul transmite în primul rând mesajul că Plahotniuc nu poate subordona întreaga ţară. În al doilea rând, oferă speranţa că în toamna, la parlamentare, Republica Moldova poate reveni pe calea europeană. La toamnă sau niciodată.

acum 4 luni · comentarii (30)

Pe 27 noiembrie 2017, Larics publica un material intitulat „«Regele» Dodon este mort. Soluţia nucleară: alegeri anticipate în Chişinău“. Punctul de plecare era eşecul socialiştilor lui Dodon la referendumul de la Chişinău din 19 noiembrie pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, care nu au reuşit să aducă la urne cele 30% necesare pentru a-l valida (au adus doar 110.512 de cetăţeni, respective 17,54%).

acum 4 luni · comentarii (6)

Suntem în aceste zile în faţa unei noi întâlniri în format 5+2 la Roma, de această dată. O întâlnire care se desfăşoară după ce s-au făcut compromisuri importante şi s-a avansat substanţial pe direcţia satisfacerii „paşilor mici“, în condiţiile unei prezenţe controversate, ca să nu zic de-a dreptul nocive, a ambasadorului Scanlon ca şef al misiunii OSCE la Chişinău, pe ultimii metri, dar şi prin aportul lui

acum 4 luni · comentarii (8)
Postari Recente