Două femei pretind copilul abandonat în Râmnicu Vâlcea. Anchetatorii au cerut un test ADN pentru mama Mariei

Două femei pretind copilul abandonat în Râmnicu Vâlcea. Anchetatorii au cerut un test ADN pentru mama Mariei

Nou - născut cu cordon ombilical - imagine generică Foto totuldespremame ro

Cazul fostei profesoare din Râmnicu Vâlcea care a născut în maşină, iar apoi şi-a abandonat bebeluşul, de frica soţului, pare desprins dintr-un scenariu de film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au solicitat în acest caz un test ADN, pentru că în aceeaşi zi, pe data de 15 februarie, la Poliţie s-au prezentat de fapt două femei care au pretins copilul. 
 
În final, doar una dintre ele a fost luată în calcul, care după ce a trecut testul anchetatorilor privind contextul, a fost dusă la control ginecologic, ca să se vadă dacă a născut recent. Pentru ea, oamenii legii au cerut o verificare, luând probe de ADN şi de la femeie, şi de la copil.
 
De asemenea, s-a lămurit şi cum s-au petrecut lucrurile, cum a ajuns femeia să nască în maşină, de ce, cum s-a petrecut naşterea, precum şi cum explică neconcordanţa dintre data de naştere presupusă de medici şi cea pe care a declarat-o ea, 11 februarie
 
Fosta profesoară susţine că a născut în maşina parcată în faţa blocului în care locuia, noaptea. A tras de cordon până a scos placenta, apoi a plecat în casă după foarfecă, ca să taie cordonul ombilical, iar bebeluşul l-a lăsat în maşină. Naşterea a fost rapidă, fără dureri prea mari sau leziuni – acest fapt fiind confirmat şi de medici. 

Şi-a abandonat copila în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. Medicii au afirmat însă când au primit copila că are în jur de 5 zile de la naştere. După ce a lăsat copilul în scară, a rămas în zonă, până a fost convinsă că o găseşte cineva.
 
Secţie pentru nou-născuţi din cadrul Maternităţii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

„M-am gândit că poate nasc” 

La ipoteza medicilor că micuţa era născută de aproximativ cinci zile în momentul în care a fost adusă la spital, mama a justificat faptul că buricul copilei s-a uscat atât de rapid fiindcă l-a a dezinfectat cu apă oxigenată. 

De asemenea, a mărturisit că o serie de detalii despre ce s-a întâmplat în ziua naşterii îi  sunt neclare şi că a fost „bezmetică” mare parte din timp. 
 
Când a simţit că se apropie sorocul, a plecat de acasă, a spus ea, luând pături, cearşafuri şi tot ce a considerat că va avea nevoie. 
 
„M-am gândit că poate nasc”, avea să declare ulterior. Lângă maşina din parcarea blocului în care locuia, i s-a spart apa. Fiind la a treia naştere nu s-a panicat: şi-a întins scaunele, a aranjat păturile, s-a dezbrăcat, şi a dat drumul la motor ca să facă un pic de căldură. Apoi a pierdut noţiunea timpului, dar crede că a născut după miezul nopţii. 
 

A născut rapid, fără dureri prea mari sau leziuni

Naşterea, a mai spus femeia, s-a derulat rapid, fără complicaţii sau dureri prea mari, ori leziuni, fapt confirmat şi de medicii care au consultat-o ulterior: „Nu era ruptă, cum se întâmplă în cazul naşterilor naturale cu probleme sau a nou-născuţilor cu greutate mare, deşi, chiar şi în cazul ei, copilul era destul de bine dezvoltat, a avut aproape 3 kilograme”, au recunoscut specialiştii. 
 
A mărturisit că s-a speriat doar când a văzut cordonul ombilical pe care iniţial a încercat să-l rupă cu mâna, dar a tras de el până a eliminat placenta. Apoi s-a dus după o foarfecă în casă, lăsând copilul în maşină.
 
Cordon ombilical - imagine generică Foto qbebe ro
 

După ce a născut, s-a dus acasă după o foarfecă

În timp ce căuta foarfeca, femeia a dat peste suvenirurile de la ultima naştere, printre care se afla şi clema pentru buric care i-a pus în încurcătură pe anchetatori, întrucât aceasta nu se mai foloseşte în acest moment în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, singura deschisă pe timp de pandemie. 

„Are prins la cordonul ombilical o clemă care indică o îngrijire de specialitate, dar nu înseamnă că nu ar fi putut fi prinsă şi acasă de către cineva”, a recunoscut şefa Secţiei Neonatologie a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, dr. Monica Nicolae. 
 
A luat apă oxigenată din casă cu care a dezinfectat clema şi buricul copilei. „Nici n-am ştiut iniţial ce am născut, abia când s-a luminat, am văzut că este fetiţă”, avea să mai povestească aceasta.
 

O nouă ipoteză: a născut în casă şi a ţinut bebeluşul în dulap

Alte semne de întrebare au apărut în momentul în care mama şi-a schimbat declaraţia şi a povestit că ar fi născut de fapt în casă, unde şi-ar fi ţinut copilul într-un dulap, ca nimeni să nu ştie despre existenţa sa. Ulterior, a revenit a revenit asupra declaraţiei, motivând că a crezut că aceasta este povestea pe care dorea să o audă toată lumea. 
 
„Păi nu asta aţi vrut să auziţi? Că văd că nimeni nu crede că am născut în maşină”, a justificat mama. 
Nici soţul nu a confirmat această variantă, a naşterii acasă. 

 

Abandonată în aceeaşi zi în care a fost născută

Mama a mai declarat anchetatorilor că şi-a abandonat copila în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. 
 
Scara blocului în care a fost găsită micuţa abandonată în Râmnicu Vâlcea în aceeaşi zi în care a fost găsită Foto Adevărul
 
Fosta profesoară are multe goluri de memorie, dar îşi aminteşte că din parcarea blocului în care locuieşte a plecat cu maşina în direcţia opusă a oraşului. A parcat în apropierea unui bloc mărginaş, cu faţa spre casa scării. I-a dat micuţei să sugă, a schimbat-o de scutecele din cârpe şi apoi a abandonat-o.
 
Nu a plecat până nu a avut convingerea că cineva i-a găsit copilul. Astfel se explică de ce n-a murit copilul de frig. Dacă întârzia puţin sau locatara ajungea acasă mai devreme, existau mari şanse ca cele două femei să se întâlnească. 

În Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, cadrele medicale i-au pus micuţei abandonate numele Maria.
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările