Două femei pretind copilul abandonat în Râmnicu Vâlcea. Anchetatorii au cerut un test ADN pentru mama Mariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou - născut cu cordon ombilical - imagine generică Foto totuldespremame ro
Nou - născut cu cordon ombilical - imagine generică Foto totuldespremame ro

Cazul fostei profesoare din Râmnicu Vâlcea care a născut în maşină, iar apoi şi-a abandonat bebeluşul, de frica soţului, pare desprins dintr-un scenariu de film.

Anchetatorii au solicitat în acest caz un test ADN, pentru că în aceeaşi zi, pe data de 15 februarie, la Poliţie s-au prezentat de fapt două femei care au pretins copilul. 

În final, doar una dintre ele a fost luată în calcul, care după ce a trecut testul anchetatorilor privind contextul, a fost dusă la control ginecologic, ca să se vadă dacă a născut recent. Pentru ea, oamenii legii au cerut o verificare, luând probe de ADN şi de la femeie, şi de la copil.

De asemenea, s-a lămurit şi cum s-au petrecut lucrurile, cum a ajuns femeia să nască în maşină, de ce, cum s-a petrecut naşterea, precum şi cum explică neconcordanţa dintre data de naştere presupusă de medici şi cea pe care a declarat-o ea, 11 februarie

Fosta profesoară susţine că a născut în maşina parcată în faţa blocului în care locuia, noaptea. A tras de cordon până a scos placenta, apoi a plecat în casă după foarfecă, ca să taie cordonul ombilical, iar bebeluşul l-a lăsat în maşină. Naşterea a fost rapidă, fără dureri prea mari sau leziuni – acest fapt fiind confirmat şi de medici. 

Şi-a abandonat copila în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. Medicii au afirmat însă când au primit copila că are în jur de 5 zile de la naştere. După ce a lăsat copilul în scară, a rămas în zonă, până a fost convinsă că o găseşte cineva.

Micuţa abandonată într-o scară de bloc în aceeaşi în care a fost născută - internată în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Secţie pentru nou-născuţi din cadrul Maternităţii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

„M-am gândit că poate nasc” 

La ipoteza medicilor că micuţa era născută de aproximativ cinci zile în momentul în care a fost adusă la spital, mama a justificat faptul că buricul copilei s-a uscat atât de rapid fiindcă l-a a dezinfectat cu apă oxigenată. 

De asemenea, a mărturisit că o serie de detalii despre ce s-a întâmplat în ziua naşterii îi  sunt neclare şi că a fost „bezmetică” mare parte din timp. 

Când a simţit că se apropie sorocul, a plecat de acasă, a spus ea, luând pături, cearşafuri şi tot ce a considerat că va avea nevoie. 

„M-am gândit că poate nasc”, avea să declare ulterior. Lângă maşina din parcarea blocului în care locuia, i s-a spart apa. Fiind la a treia naştere nu s-a panicat: şi-a întins scaunele, a aranjat păturile, s-a dezbrăcat, şi a dat drumul la motor ca să facă un pic de căldură. Apoi a pierdut noţiunea timpului, dar crede că a născut după miezul nopţii. 

A născut rapid, fără dureri prea mari sau leziuni

Naşterea, a mai spus femeia, s-a derulat rapid, fără complicaţii sau dureri prea mari, ori leziuni, fapt confirmat şi de medicii care au consultat-o ulterior: „Nu era ruptă, cum se întâmplă în cazul naşterilor naturale cu probleme sau a nou-născuţilor cu greutate mare, deşi, chiar şi în cazul ei, copilul era destul de bine dezvoltat, a avut aproape 3 kilograme”, au recunoscut specialiştii. 

A mărturisit că s-a speriat doar când a văzut cordonul ombilical pe care iniţial a încercat să-l rupă cu mâna, dar a tras de el până a eliminat placenta. Apoi s-a dus după o foarfecă în casă, lăsând copilul în maşină.

Cordon_ombilical - imagine generică Foto qbebe ro

Cordon ombilical - imagine generică Foto qbebe ro

După ce a născut, s-a dus acasă după o foarfecă

În timp ce căuta foarfeca, femeia a dat peste suvenirurile de la ultima naştere, printre care se afla şi clema pentru buric care i-a pus în încurcătură pe anchetatori, întrucât aceasta nu se mai foloseşte în acest moment în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, singura deschisă pe timp de pandemie. 

„Are prins la cordonul ombilical o clemă care indică o îngrijire de specialitate, dar nu înseamnă că nu ar fi putut fi prinsă şi acasă de către cineva”, a recunoscut şefa Secţiei Neonatologie a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, dr. Monica Nicolae. 

A luat apă oxigenată din casă cu care a dezinfectat clema şi buricul copilei. „Nici n-am ştiut iniţial ce am născut, abia când s-a luminat, am văzut că este fetiţă”, avea să mai povestească aceasta.

 

O nouă ipoteză: a născut în casă şi a ţinut bebeluşul în dulap

Alte semne de întrebare au apărut în momentul în care mama şi-a schimbat declaraţia şi a povestit că ar fi născut de fapt în casă, unde şi-ar fi ţinut copilul într-un dulap, ca nimeni să nu ştie despre existenţa sa. Ulterior, a revenit a revenit asupra declaraţiei, motivând că a crezut că aceasta este povestea pe care dorea să o audă toată lumea. 

„Păi nu asta aţi vrut să auziţi? Că văd că nimeni nu crede că am născut în maşină”, a justificat mama. 

Nici soţul nu a confirmat această variantă, a naşterii acasă. 

 

Abandonată în aceeaşi zi în care a fost născută

Mama a mai declarat anchetatorilor că şi-a abandonat copila în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. 

Scara blocului în care a fost găsită micuţa abandonată în Râmnicu Vâlcea în aceeaşi zi în care a fost găsită Foto Adevărul

Scara blocului în care a fost găsită micuţa abandonată în Râmnicu Vâlcea în aceeaşi zi în care a fost găsită Foto Adevărul

Fosta profesoară are multe goluri de memorie, dar îşi aminteşte că din parcarea blocului în care locuieşte a plecat cu maşina în direcţia opusă a oraşului. A parcat în apropierea unui bloc mărginaş, cu faţa spre casa scării. I-a dat micuţei să sugă, a schimbat-o de scutecele din cârpe şi apoi a abandonat-o.

Nu a plecat până nu a avut convingerea că cineva i-a găsit copilul. Astfel se explică de ce n-a murit copilul de frig. Dacă întârzia puţin sau locatara ajungea acasă mai devreme, existau mari şanse ca cele două femei să se întâlnească. 

În Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, cadrele medicale i-au pus micuţei abandonate numele Maria.

Vă mai recomandăm şi: 

Trauma profesoarei care şi-a abandonat fetiţa într-o scară de bloc. De frica soţului, a născut în maşină

Bebeluşul din Vâlcea, abandonat de fosta profesoară după un scandal monstru în familie: „Avea o viaţă de câine“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite