UPDATE Şase afacerişti, reţinuţi de procurorii din Ploieşti. Dosarul, conexiuni cu cel al lui Răzvan Alexe

UPDATE Şase afacerişti, reţinuţi de procurorii din Ploieşti. Dosarul, conexiuni cu cel al lui Răzvan Alexe

Patronii cercetaţi de procurori au avut contracte cu CJ Prahova. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Şase afacerişti din Prahova, majoritatea cunoscuţi pentru contractele pe care le-au câştigat cu instituţia Consiliului Judeţean, au fost reţinuţi de procurori şi propuşi spre arestare preventivă pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni

Ştiri pe aceeaşi temă

ORA 11.00

Cei şase afacerişti au fost reţinuţi miercuri seară. “Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au  dispus, ieri, 15.01.2014, reţinerea faţă de Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”, se arată într-un comunicat oficial al instituţiei.

Potrivit procurorilor, “din probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, există indicii că inculpaţii, în perioada 2012 – 2013, au desfăşurat operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care  le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului”.

Persoanele reţinute vor fi prezentate instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

ORA 08.45

Urmărirea penală a fost confirmată printr-un comunicat oficial în care se specifică faptul că „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au început urmărirea  penală faţă de Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni“.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2013, persoanele puse sub urmărire „au desfăşurat operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care  le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului“.

Onea Nicolae, de exemplu, este patronul firmei Coni SRL, care a avut mai multe contracte cu Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, pentru deszăpezire sau asfaltări, iar Marian Ţărîndă este administratorul firmei Star T&D care a câştigat, la rândul său, lucrări de construcţii în Prahova.

Dosarul are conexiuni cu cel în care este implicat Răzvan Alexe, arestat în noiembrie pentru trafic de influenţă. Acesta a fost denunţat de patronul unei firme căruia i-a promis că poate câştiga licitaţii pentru lucrări de reabilitare de drumuri desfăşurate de CJ Prahova. Denunţătorul nu este nimeni altul decât celălalt asociat de la Star T&D, Ion Dumitru.

Alte articole pe aceeaşi temă

Arestarea controversatului afacerist Răzvan Alexe deschide cutia Pandorei în Prahova

Numele lui Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, în dosarul DNA în care a fost arestat Răzvan Alexe, un personaj controversat din Ploieşti

Andreea Cosma, fiica preşedintelui CJ Prahova, urmărită penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările