Programul revoluţionar care te scapă de kilogramele în plus. Cum explică specialiştii faptul că în acest caz nu ne îngrăşăm la loc după oprirea curei

Programul revoluţionar care te scapă de kilogramele în plus. Cum explică specialiştii faptul că în acest caz nu ne îngrăşăm la loc după oprirea curei

Dietă FOTO: arhiva Adevărul

Un program nutriţional inovativ dezvoltat de un medic internist şi nutriţionist german este tot mai accesat de către persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus. Este vorba despre Metabolic Balance, un program pentru reglarea metabolismului şi pentru reglarea greutăţii corporale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ajutorul programului, pacientul va adopta un stil de viaţă sănătos, total echilibrat şi realizat special pentru fiecare pacient. Baza este constituită de planul personal de nutriţie, realizat în funcţie de datele primite de la laborator şi de informaţiile personale legate de sănătate.

“Programul constă în stabilirea unui plan de alimentaţie individualizat, realizat în baza unui set de analize complex şi a unei anamneze complete. Aceste informaţii sunt extrem de importante în emiterea planului, deoarece în baza lor se determină exact acele alimente de care corpul are nevoie pentru a se reechilibra metabolic, ceea ce va determina reglarea greutăţii corporale şi îmbunătăţirea stării de sănătate”, a precizat Ramona Alina Tomuţa, consilier Metabolic Balance.

Programul se recomandă persoanelor care doresc sa slăbească într-un mod sănătos, dacă suferă deja de boli ca diabetul tip II, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului glucidic şi lipidic, tulburări hepatice şi biliare, tulburări ale digestiei, tulburări hormonale şi ale menopauzei, tensiune arterială, colesterol, etc, sau dacă, indiferent de vârstă, doresc să fie într-o formă bună şi plini de energie.

Ramona Alina Tomuţa– consilier autorizat Metabolic Balance

Durata programului este de 6 luni, timp în care se fac monitorizări periodice, se discută cu participantul fiecare detaliu al programului şi fiecare fază, lucru care ajută la acomodarea la noul stil de viaţă într-un mod controlat şi eficient. Atingerea obiectivului stabilit la începutul programului se poate termina şi mai repede de 6 luni, depinde de fiecare persoana în parte.

“Metabolic Balance se bazează pe studii de peste 20 de ani şi principalul lucru pe care îl urmăreşte este resetarea şi refacerea echilibrului metabolic. Aducând echilibrul metabolismului, hormonii revin la echilibru şi ca urmare a acestui fapt apare pierderea în greutate, se reduce inflamaţia şi susţine un organism sănătos. Programul nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. El ia în considerare nu numai valorile de laborator, dar şi metabolismul şi propriile obiceiuri alimentare. Garanteză succesul şi în acelaşi timp ne învaţă să distingem care alimente ne priesc şi care nu. Consecinţa? Depinde de fiecare dintre noi dacă reuşim să menţinem obiectivul atins. Planul individual de nutriţie reprezintă programul personal pentru succesul de durată. Odata ce metabolismul a fost reechilibrat, se poate menţine greutatea corporală pe termen lung doar urmând regulile de bază ale programului”, a mai precizat Ramona Alina Tomuţa, consilier Metabolic Balance.

Diferenţa dintre Metabolic Balance şi toate celelalte metode de dietă este reprezentata de gradul de individualizare.

“Este foarte important să pornim de la două premize importante: fiecare om are capacitatea de a dezvolta un apetit pentru acele alimente care conţin substanţe ce îi lipsesc în prezent corpului său; organismul are capacitatea de a produce singur toţi hormonii necesari pentru funcţiile sale normale în urma unei alimentaţii adecvate”, susţine specialistul.

Efectul yo-yo al dietelor fulger nu apare la acest program, deoarece încă de la început nu este arsă glucoza şi nici proteinele, ci grăsimea. Nu există substanţe înlocuitoare ale meselor, nu există calcularea caloriilor sau produse fără grăsimi. 

“Pentru a ne regla corect metabolismul nu este nevoie nici să postim, nici să punem lăcat pe frigider, nu trebuie să limităm cantităţile la un minim necesar, nici să luăm pilule de slăbire, să numărăm caloriile sau să înghiţim proteine pudră, ci trebuie să învăţăm să mâncăm corect”, a concluzionat Ramona Alina Tomuţa, consilier Metabolic Balance.

Costurile de participare pot varia în funcţie de regiune şi prestaţile suplimentar, în funcţie de consilierul metabolic balance. De exemplu costurile vor fi diferite dacă participaţi la programul metabolic balance în mod individual sau în grup.

Deşi este un program care a intrat de curând pe piaţa din România, medicii îl văd cu ochi buni, dat fiind faptul că se aplică individual fiecărui pacient. 

"Din punctul meu de vedere, este un program cu rezultate, un program care înlătură efectul yo-yo, aşa cum se întâmplă în cazul dietelor. Pacientului i se fac analize, iar medicul nutriţionist aplică un stil de viaţă individualizat, ţinând cont şi de obiceiurile alimentare ale pacientului, astfel că organismul nu suferă un şoc foarte puternic. Este foarte importantă şi păstrarea legăturii dintre medic şi pacient, precum şi supravegherea pacientului", ne-a mărturisit Erica Popa, medic de familie.

Mai puteţi citi:

Pofte alimentare care indică anumite probleme de sănătate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările