Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

acum 3 zile · comentarii (0)

Partidele tradiţionale din România au impus cea mai restrictivă lege cu privire la participarea candidaţilor independenţi la alegerile europarlamentare. Peste 100.000 de semnături trebuie strânse de un candidat independent în timp ce partidele politice au nevoie de doar 200.000. Portugalia, Suedia şi Grecia sunt doar unele din statele care nu cer astfel de liste pentru a te putea înscrie în cursa electorală.

acum 7 zile · comentarii (3)

În timp ce Parlamentul dezbate un buget fantasmagoric, bazat pe o creştere economică de 5,5% şi o reducere a şomajului, efectele politicilor fiscal-economice dezastruoase ale actualului executiv încep să producă efecte în economia reală: fabrici îşi închid porţile, companiile taie de la investiţii, firmele fac reduceri de personal.

acum 7 zile · comentarii (99)

Preşedinţia Consiliului UE a debutat la Bucureşti cu reprezentanţii statelor membre punându-se de acord asupra Regulamentului privind standardul de emisii de CO2 la maşini. Pentru români veştile sunt „bune“: fără o reglementare naţională dură, străzile noastre se vor umple cu dieseluri la mâna a doua aduse din Germania. Aerul în oraşe va fi irespirabil, 50.000 de români vor muri prematur, dar maşinile vor fi ieftine! Iar media pe Europa va fi ok.

acum 13 zile · comentarii (13)

Vintilă Horia a fost autorul unei serii largi de articole pronaziste, profasciste, antisemite şi antidemocratice publicate între anii 1937-1941 în revista cuzistă şi ulterior legionară „Sfarmă-Piatră“. Aceste articole au elogiat regimurile politice criminale din Italia, Germania şi România.

acum 13 zile · comentarii (77)

Până într-a IX-a am învăţat într-o şcoală de comună, undeva în nordul Moldovei. Ştiu ce înseamnă frig în clase sau fum de la focul în sobe. Am văzut şi laboratorul de chimie degradându-se, pentru că şcoala nu mai primea fonduri pentru instrumentar sau substanţe. Îmi amintesc şi de aparatele şi de accesoriile din sala de sport a şcolii care se distrugeau de la un an la altul, pentru că nu erau înlocuite.

acum 14 zile · comentarii (13)

Zalmay Khalilzad, trimisul special american pentru Afganistan, a declarat că este optimist că se va ajunge la semnarea unui acord de pace „înainte de alegerile din luna iulie”, deschizând astfel cât se poate de larg calea pentru retragerea trupelor americane.

acum 14 zile · comentarii (11)

La CExN al PSD care a avut loc duminica trecută la Palatul Parlamentului, de abia întorsul din vacanţă, însă pesemne tare neodihnitul preşedinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea a folosit în repetate rânduri cuvintele Securitate, securist, servicii, servicii secrete, desigur, amestecându-le înadins şi deloc inocent pe toate.

acum 13 zile · comentarii (11)

Chiar şi nejurist fiind, nu pot accepta ca ICCJ să încalce legea care spune că motivarea deciziei date într-un dosar se face în termen de 30 de zile de la pronunţarea ei. A trecut un an şi motivare ioc. Şi nu este vorba de un dosar oarecare. Ci de procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani şi jumătate de închisoare. Ce se ascunde în spatele acestei încălcări flagrante a legii?

acum 13 zile · comentarii (38)

Pe măsură ce devine tot mai prost, Facebook-ul devine tot mai periculos. Am renunţat să-l mai folosesc după ce o perioadă am devenit captat de această „reţea“. Captat fără să fiu captivat, întrucât – aşa-zisul „algoritm“ îmi punea în faţă postările unui număr redus de oameni, la rândul lor făcute parcă după o neschimbată formulă.

acum 13 zile · comentarii (7)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 9 luni · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 2 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 3 ani · comentarii (2)
Postari Recente