Corvinul Hunedoara, renăscută din cenușă. Performanța echipei condamnate, în trecut, la dispariție VIDEO

0
0
Publicat:

Corvinul Hunedoara a ajuns, în premieră, în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o, miercuri seara, pe FC Voluntari, cu 3–1. Clubul din Hunedoara pare renăscut din cenușă, după ce în urmă cu două decenii fusese desființată.

Corvinul Hunedoara a ajuns în finala Cupei României la fotbal. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Corvinul Hunedoara a ajuns în finala Cupei României la fotbal. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Stadionul Michael Klein din Hunedoara a fost din nou, arhiplin cu suporteri, la un meci al echipei Corvinul Hunedoara (video), după ce în urmă cu două săptămâni, echipa locală de fotbal a învins, cu 4 – 0, pe CFR Cluj, în sferturile Cupei României.

Miercuri seara, Corvinul Hunedoara a întâlnit echipa FC Voluntari, în semifinala Cupei României, în fața a peste 10.000 de suporteri. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3–1 pentru gazde, iar Corvinul Hunedoara va juca finala Cupei României la fotbal, în premieră în istoria de peste un secol a clubului din Hunedoara.

Cea de-a doua finalistă va fi stabilită joi seara, la finalul meciului dintre ACS SC Oţelul Galaţi - AS FC Universitatea Cluj, disputat pe Stadion Oţelul din Galaţi. Finala competiției se va desfăşura în data de 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Ultimele meciuri pe stadionul Michael Klein

Suporterii echipei Corvinul Hunedoara au venit din întreg județul Hunedoara (video), pentru a-și susține favoriții. Unii dintre ei s-au întors la Hunedoara, din alte țări, doar pentru a fi la meci.

„Am ajuns aici din Irlanda, pentru a vedea meciul și a trăi atmosfera de sărbătoare, cu care în ultimii ani nu prea ne-am întâlnit la Hunedoara. Am văzut multă lume fericită, din nou, în Hunedoara”, a relatat Flavius, un suporter hunedorean.

Construit la sfârșitul anilor ’50, stadionul Michael Klein din Hunedoara a ajuns departe de a fi o arenă confortabilă pentru suporteri. Mai puțin de 2.000 de locuri din tribune sunt pe scaune, iar restul suporterilor au de ales între a vedea meciul din picioare ori de a se așeza pe gradenele de beton din jurul arenei. Însă ploaia i-a ținut pe cei mai mulți localnici în picioare.

În jurul complexului sportiv, aleile pline de bălți și noroi, insuficiența locurilor de parcare au creat și ele inconveniente localnicilor.

Vechiul stadion din Hunedoara va fi, însă, demolat, iar în locul său, în anii următori va fi construit un stadion nou, cu peste 10.000 de locuri și cu dotări adaptate vremurilor noastre.

Performanță istorică pentru Corvinul Hunedoara

Clubul Corvinul Hunedoara a fost înființat în 1921, dar și-a câștigat notorietatea de la începutul anilor ’60, când a promovat în prima ligă de fotbal a României. În acei ani, Hunedoara trecea prin mari transformări, datorate expansiunii centrului metalurgic și siderurgic.

De la micul târg al fierului, cu vreo 7.000 de locuitori înainte de Al Doilea Război Mondial susținut de uzinele vechi din 1884, orașul Hunedoara ajunsese în anii ’50 la peste 30.000 de oameni, iar în 1960 la o populație de peste 60.000 de locuitori.

Stadionul Corvinul din Hunedoara, cu o capacitate de 16.000 de locuri, a fost inaugurat în 2 mai 1960 și a devenit în anii următori unul dintre puținele locuri din orașul muncitoresc unde oamenii puteau petrece timpul liber într-un mod incitant.

În vara anului 1960, Corvinul Hunedoara a promovat în Divizia Naţională A de fotbal, iar în anii ’80, când echipa de fotbal era condusă de Mircea Lucescu, a înregistrat cele mai bune performanţe din istoria sa – locuri în fruntea clasamentului și o prezență în Cupa UEFA.

Declinul combinatului siderurgic a condus în anii ’80 la declinul economic al orașului, iar clubul sportiv a avut de suferit.

Unele secții ale sale au fost desființate, iar echipa de fotbal Corvinul Hunedoara a fost dezafiliată de la Federația Română de Fotbal, din cauza datoriilor.

Timp de mai mulți ani, clubul de fotbal din Hunedoara a activat sub alte nume, în ligile a doua și a treia, iar abia din 2021, cu sprijinul suporterilor, municipalitatea a recuperat brandului Corvinul Hunedoara 1921 și l-a putut folosi.

În prezent, Corvinul Hunedoara activează în Liga a doua de fotbal, fără a avea drept de promovare, în acest sezon, deoarece clubul este finanțat în principal din fonduri publice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite