Trupul unui tânăr a fost găsit după 10 zile într-un lac de acumulare din Hunedoara. Fratele lui a făcut descoperirea VIDEO

0
Publicat:

Trupul unui bărbat înecat în lacul de acumulare de la Sântamaria Orlea, Hunedoara, a fost scos la suprafață, după zece zile. Fratele său, împreună cu un pompier, l-au găsit.

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara

Trupul unui tânăr în vârstă de 23 de ani, care s-a înecat în lacul Sântamaria Orlea (video), Hunedoara, a fost scos la suprafață, după zece zile de la semnalarea dispariției sale.

Tânăr înecat în lacul de acumulare

Bărbatul a fost dat dispărut de duminică, 14 aprilie, când ar fi fost văzut de unii localnici în lacul de acumulare, strigând după ajutor, înainte de a se îneca. 

Duminică și în următoarele două zile, mai mult echipe de pompieri și scafandri l-au căutat în apele lacului de lângă Hațeg.

„Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. – a transmis ISU Hunedoara. La misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri. În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate”, informa ISU Hunedoara, după a treia zi de căutări.

Găsit după zece zile în lacul Sântamaria Orlea

Pompierii au abandonat căutările în următoarele zile, însă, miercuri, trupul tânărul a fost găsit de fratele acestuia și de un pompier aflat în timpul liber.

„Apelul la numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață. Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Lacul de acumulare de la Sântamaria Orlea a fost înființat la sfârșitul anilor ’80, ca parte a sistemului de amenajări hidroenergetice pe Râul Mare, însă cu timpul a devenit și un loc de agrement pentru localnici.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite