Pedeapsă pentru șoferul de 19 ani care a spulberat șase copii pe trecerea de pietoni. Claudiu Nițariu circula cu 140 km/h

0
Publicat:

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă în procesul în care tânărul Claudiu Nițariu a fost judecat pentru omor, pentru că a spulberat șase copii pe o trecere de pietoni. Una dintre victime a decedat la spital.

Claudiu Nițariu, autorul accidentului grav. Foto: Facebook și gddhd.ro
Claudiu Nițariu, autorul accidentului grav. Foto: Facebook și gddhd.ro

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis luni, 22 aprilie 2024, apelul declarat în cauză, după sentința primită de tânăr, în primă instanță, la Tribunalul Hunedoara, și a decis reducerea daunelor morale pe care acesta le va avea de plătit familiilor victimelor, la suma totală de 270.000 de euro.

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut, însă, sentința cu privire la condamnarea tânărului de 19 ani, decisă în februarie de Tribunalul Hunedoara.

Acesta va trebui să ispășească o pedeapsă de 13 ani și 10 luni de închisoare pentru infracțiuni de omor, tentativă la omor calificat, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.

Tragedia din Petroșani, produsă după o beție

Accidentul rutier grav a avut loc în seara de 21 decembrie 2023, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni din Petroșani.

Șoferul în vârstă de 19 ani, băut și fără permis, a intrat cu mașina într-un grup de șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, care traversau regulamentar strada. Trei dintre victime au fost rănite grav, iar un copil de 11 ani a murit la spital.

Înainte de producerea tragediei, tânărul, un prieten și fratele său de nouă ani au ieșit la plimbare cu mașina, pe care Nițariu o cumpărase cu câteva zile în urmă, plătind circa 12.500 de lei. Șoferul de 19 ani nu avea permis auto și era băut.

Cei trei au plecat din Aninoasa în Petrila, oraș aflat la circa 10 - 15 kilometri distanță. Au ajuns la un bar, unde Claudiu Nițariu a consumat o bere. Pe drumul de întoarcere spre casă, tânărul și-a propus să depășească toate mașinile din fața lui.

Înainte de accident s-a luat la întrecere cu un autoturism marca BMW, care a trecut cu viteză pe lângă autoturismul condus de inculpat.

„În acest context, persoana acuzată a accelerat în speranța că îl va ajunge, viteza autoturismului crescând la aproximativ 130 – 140 km/h. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Avion a ajuns la trecerea de pietoni situată pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroșani, marcată, semnalizată și iluminată corespunzător, unde a surprins și accidentat șase persoane aflate în traversare pe trecerea de pietoni, cinci dintre acestea fiind proiectate pe carosabil, la diferite distanțe, iar a șasea rămânând pe capota autoturismului”, se arată în dosar.

Speriat după tragedia produsă, Claudiu Nițariu a fugit de la locul accidentului, dar a fost reținut în scurt timp, de polițiști.

Expertiza tehnică judiciară a mașinii conduse de Claudiu Nițariu a arătat viteza amețitoare cu care acesta circula și faptul că autoturismul avea defecțiuni care nu permiteau să fie folosit pe drumurile publice.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite