Muncitori intoxicați cu gaze în timp ce curățau un bazin gol. Una dintre victime a murit

0
Publicat:

Doi bărbați s-au intoxicat cu gaze în timp ce lucrau la dezinfectarea unui rezervor, în localitatea Mintia, din județul Hunedoara. Una dintre victime a murit, iar cealaltă a fost transportată la spital.

Una dintre victime a fost găsită decedată de pompieri. Foto: ISU Hunedoara.
Una dintre victime a fost găsită decedată de pompieri. Foto: ISU Hunedoara.

O nouă tragedie s-a petrecut în județul Hunedoara. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit, sâmbătă, după ce s-a intoxicat cu gaze într-un bazin gol pe care îl curăța folosind o substanță toxică (diclormetan - potrivit primelor informații). Tragedia s-a petrecut în satul Mintia, din Hunedoara.

Colegul lui de muncă, în vârstă de 22 de ani, a reușit să se salveze la timp, însă a fost transportat la spital.

Tragedia va fi investigată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Muncitori intoxicați într-un bazin

„Sâmbătă după-amiază, pompierii Detașamentului Deva s-au deplasat de urgență în localitatea Mintia, comuna Vețel, pentru a interveni la un caz de intoxicare în urma căreia au rezultat două victime care executau lucrări de dezinfectare a unui bazin aparținând unei societăți comerciale din localitate”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

La fața locului, pompierii au găsit un bărbat în vârstă de 22 de ani, care se afla lângă bazin, era conștient, dar acuza o stare de rău. Echipele medicale au preluat victima, iar echipajul de salvare a continuat intervenția.

„Doi pompieri au coborât în bazinul adânc de aproximativ doi metri și au extras cea de-a doua persoană care căzuse în interior. Din păcate, pentru aceasta, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, medicul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara declarând decesul”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva, pentru investigații suplimentare și pentru a primi asistența medicală de specialitate.

„Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de organele abilitate, inclusiv de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. Pentru misiune au fost alocate o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD, iar în sprijin au fost trimise și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara”, a arătat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite