Inundaţii în Valea Jiului. A fost Cod Roşu de precipitaţii, iar cotele râurilor au fost depăşite VIDEO

Inundaţii în Valea Jiului. A fost Cod Roşu de precipitaţii, iar cotele râurilor au fost depăşite VIDEO

Nivelul Jiului de Vest a depăşit cotele de atenţie, pe alocuri. FOTO: Prefectura Hunedoara.

Ploile abundente din noaptea de luni spre marţi au adus îngrijorare în Valea Jiului. Mai multe gospodării au fost inundate, iar un drum naţional a fost blocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

La şase luni de la inundaţiile care au afectat sute de gospodării din Valea jiului, localnicii au avut din nou motive de îngrijorare din cauza furiei naturii.

Ploile abundente înregistrate în noaptea de luni spre marţi în vestul Văii Jiului au determinat atingerea şi, pe alocuri, depăşirea cotei de atenţie pentru râul Jiu de Vest. Au fost inundate 4 anexe gospodăreşti din Aninoasa. Vulcan şi Valea de Brazi, informează Prefectura Hunedoara. Drumul Naţional 66, pe Defileul Jiului, a fost blocat pe o bandă de circulaţie din cauza căderilor de pietre şi a aluviunilor de pe versanţi.

VIDEO CU INUNDAŢIILE DIN ANINOASA

„În urma intervenţiei echipelor de la Secţia de Drumuri Naţionale şi ISU Hunedoara, circulaţia a fost reluată la ora 04.20. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian a dispus, la ora 23.40, activarea grupei operative cu personal din structurile ISU Hunedoara precum şi creşterea capacităţii operaţionale la Detaşamentul de Pompieri Petroşani şi la Garda de Intervenţie Lupeni. De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT în localităţile Lupeni, Vulcan, Uricani şi Aninoasa”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

 

Video: ISU Hunedoara


Până marţi, la ora 06.00, pentru localităţile Vulcan, Lupeni şi Uricani a fost emisă o avertizare meteorologică COD ROŞU de fenomene imediate privind precipitaţii abundente. Totodată, până la ora 12.00, este vigoare o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU de fenomene imediate cu scurgeri importante pe versanţi, pâraie, torenţi şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Jiu.

FOTO: ISU Hunedoara

„La această oră nu se mai înregistrează probleme deosebite. Patrule cu personal din cadrul ISU Hunedoara şi de la Apele Române monitorizează nivelul apelor fiind astfel în măsură să organizeze o intervenţie eficientă, dacă situaţia o va impune”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

VIDEO Efectele devastatoare ale furiei apelor. Lacuri inundate cu gunoaie, zeci de arbori luaţi de viituri

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările