Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

0
0
Drumul Judeţean 668 Boşorod - Alun. Foto: Szalma Robert. Facebook.
Drumul Judeţean 668 Boşorod - Alun. Foto: Szalma Robert. Facebook.

Un drum judeţean din Munţii Orăştiei a fost devastat de torenţi. Vremea rea a făcut pagube în zeci de localităţi din judeţul Hunedoara.

Zeci de pompieri şi angajaţi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor intervin, joi, pentru diminuarea efectelor viiturilor şi inundaţiilor înregistrate în judeţul Hunedoara.

GALERIE FOTO

De la primele ore ale dimineţii, pompierii din Deva, Orăştie şi Baru au fost mobilizaţi în zonele afectate de viituriile şi inundaţiile de miercuri dimineaţa şi pentru a sprijini comunităţile afectate de torenţii care au măturat ieri zeci de localităţi hunedorene situate, în special, în apropierea afluenţilor râului Strei. „Pompierii acţionează pentru scoaterea apei din subsoluri şi anexe în Tâmpa, Orăştie, Mărtineşti, Livadia şi Valea Lupului. De asemenea, echipele de intervenţie acţionează şi pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuţi pe DN 74 la Mihăileni, în Almaşul Mic şi între Veţel şi Muncelu Mare”, a infrmat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

ISU Hunedoara a intervenit în următoarele zone afectate: Călan – Batiz – evacuarea apei din 90 gospodării; Orăştie – Orăştioara de Jos – Mărtineşti – Turmaş – Pricaz – Dâncu Mare – Ocolişul Mic – evacuarea apei din 143 gospodării. Ponor – evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată; Banpotoc – Bârsău – Sântuhalm – 3 gospodării; Brad, Baru,Valea Lupului - câte o gospodărie inundată; Orăştie – evacuarea apei din curtea clădirii Staţiei de epurare a apei.


Viiturile au distrus şi un sector al Drumului Judeţean 668 de pe Valea Luncaniului – Boşorod. DJ 668 Luncani – Alun a fost surpat parţial la 50 de metri de o pensiune, izolând persoanele aflate în această locaţie. Administratorul drumului, Consiliul Judeţean Hunedoara va reface calea de acces, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, miercuri, la o pensiune din Alun, în urma surpării căii de acces. În zonă se poate circula doar cu atovehicule de teren, pedestru sau pe rute ocolitoare.


Video: Larisa Balogh


Potrivit informaţiilor primite de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş – SGA Hunedoara, în această perioadă SGA Hunedoara a intervenit pentru diminuarea efectelor viiturilor în următoarele zone: pe  cursul de apă: r. Valea Luncanilor şi în zona localitaţilor Streisângeorgiu şi Chitid - deblocare albie. Nu sunt lucrări hidrotehnice afectate; pe cursul de apă: r. Orăştie (Beriu, Gradiştea), în zona localitaţii: Orăştioara de Jos, aval de pod drum comunal, la consolidare malului cu anrocament. Nu sunt lucrări hidrotehnice afectate.Potrivit informaţiilor primite de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor Bucureşti, judeţul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică Cod Portocaliu pentru râul Crişul Alb. INHGA transmite că fenomene hidrologice periculoase prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 18 iunie 2020, ora 18:00 – 19 iunie 2020 ora 06:00 pe unele râuri din judeţele: Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Arad.


Mai puteţi citi şi:

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Pericol de inundaţii în zonele afluenţilor râurilor Strei şi Mureş. Alerta primită de localnici

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite