Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

0
0
Inundaţii în judeţul Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara.
Inundaţii în judeţul Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara.

Peste 20 de localităţi hunedorene au fost afectate de inundaţii, iar 120 de pompieri din judeţul Hunedoara s-au mobilizat pentru a limita efectele acestora.

Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au fost în alertă maximă în urma codului roşu hidrologic cu incidenţă în zona râurilor Mureş şi Strei şi a afluenţilor acestora.

Scurgerile importante pe versanţi şi viiturile rapide pe râurile mici generate de ploile abundente şi insistente au produs inundaţii în 24 de localităţi, aproape 150 de gospodării fiind afectate.

GALERIE FOTO

Localităţile afectate de viituri se află în zona Orăştie şi Călan, în apropierea mai multor afluenţi ai Streiului, dar şi în zona Deva şi Brad, a informat ISU Hunedoara.

„Peste 120 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad intervin în sprijinul oamenilor cu toată tehnica disponibilă pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă. Au început operaţiunile de extragere a apei din beciuri şi anexe, pompierii fiind coordonaţi din teren de şeful inspectoratului şi prefectul judeţului Hunedoara. Porţiuni din DJ 668 şi drumul comunal spre Dâncu Mic au fost spălate şi deteriorate de torenţi. Facem un apel către oameni să nu se expună pericolului şi să urmeze întocmai recomandările autorităţilor, la nevoie”, a informat ISU Hunedoara

Codul roşu hidrologic a expirat la ora 14, însă de la ora 12 până mâine la ora 14 este activă avertizarea hidrologică, cod portocaliu, valabilă pentru Crişul Alb şi afluenţii râului Mureş.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Pericol de inundaţii în zonele afluenţilor râurilor Strei şi Mureş. Alerta primită de localnici

Drumuri devastate de viituri, gospodării inundate şi copaci smulşi de furtună şi prăbuşiţi pe şosele

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite