VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

0
0
Inundatii în Călan şi Săcel.
Inundatii în Călan şi Săcel.

Străzile oraşului Călan şi mai multe sate de pe valea Streiului au fost inundate, miercuri dimineaţa, în urma precipitaţiilor abundente.

Inundaţiile au făcut ravagii în mai multe sate din zona Călanului şi a Haţegului.

GALERIE FOTO

Imagini de coşmar au fost surprinse şi publicate pe Facebook de localnicii din Călan şi din satele de pe valea râului Strei.

Oamenii din Săcel susţin că au fost nevoiţi să îşi ancoreze maşinile cu sfori, pentru a nu fi luate de şuvoaiele de apă de pe străzi.

„Ne ia Dumnezeu cu tot cu case şi cu tot. Grădinile sunt terminate, animalele sunt moarte, înecate. Uitaţi-vă ce este aici. Apa îmi ia maşina de la poartă. E ancorată la poartă cu sfori, că mi-o lua de mult. Am sunat la pompieri de o oră şi ceva, dar nu a venit nimeni, iar apa creşte”, susţine Emanuela Han, în imaginile publicate pe Facebook.

Miercuri, peste 20 de localităţi hunedorene au fost afectate de inundaţii.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis în această dimineaţă o avertizare hidrologică de cod roşu pentru judeţul Hunedoara în bazinele hidrologice ale răurilor Strei şi Mureş. Fenomenele vizate au fost: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Zeci de copaci de pe malurile unui pârâu care se varsă în Strei, la Călan, au fost doborâţi de forţa unei viituri. VIDEO: ADEVĂRUL.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Orăştie – amonte S.H. Brănişca, Strei – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu Râul Mare, judeţul Hunedoara. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Valea Luncanilor”, a informat, în această dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Drumuri devastate de viituri, gospodării inundate şi copaci smulşi de furtună şi prăbuşiţi pe şosele

VIDEO Mii de pelerini s-au înghesuit la mormântul lui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop, extrem de aglomerată

Pagube produse de furtuni în judeţul Hunedoara: beciuri inundate şi copaci prăbuşiţi pe şosele

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite