Bistrita:LA PAS PRIN VECHIUL BURG - Mănăstirea Minoriţilor, locul în care s-au botezat bistriţenii

Bistrita:LA PAS PRIN VECHIUL BURG - Mănăstirea Minoriţilor, locul în care s-au botezat bistriţenii

Lăcaşul de cult a fost, pe rând, biserica greco-catolicilor şi a ortodocşilor. Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi monumente istorice din oraş, Mănăstirea Minoriţilor, actuala biserică ortodoxă din Bistriţa, a fost supusă, de-a lungul vremii, mai multor lucrări de restaurare, adunând elemente de la stilul gotic timpuriu la cel târziu şi până la cel baroc.

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Principalele ştiri ale zilei, pe care le puteţi citi în ediţia "Adevărul de Seară". Aflaţi mai multe despre activitatea pompierilor, în primele şase luni, despre ce lucrări au fost finalizate în zona Colibiţa, dar şi despre ce modernizări se vor face, din toamnă, la Spitalul Judeţean.

Bistriţa : Construcţiile, un domeniu riscant

Bistriţa : Construcţiile, un domeniu riscant

Cele mai multe accidente de muncă de anul acesta au avut loc în construcţii. Construcţiile sunt un domeniu care încă mai merge şi în care oricine îşi poate găsi un loc de muncă destul de bine plătit. Însă, acesta este şi riscant, din cauza nerespectării normelor de protecţie a muncii, dar şi a indisciplinei angajaţilor.

Bistriţa: O altă seară de poezie şi muzică

Bistriţa: O altă seară de poezie şi muzică

Astăzi este a doua zi a festivalului de poezie şi muzică de cameră. După ce aseară s-a făcut auzită vocea cântăreţei Mariei Răducanu, în continuarea unui recital de poezie, la Sinagoga Bistriţa, în această seară este rândul altor evenimente să completeze Festivalul de Poezie şi Muzică de Cameră desfăşurat la Bistriţa.

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

În seara aceasta bistriţenii sunt invitaţi la o expoziţie inedită la Turnul Dogarilor. Citiţi şi despre amenzile aplicate în domeniul construcţiilor, precum şi despre lucrările proaspăt recepţionate la podul înspre Colibiţa

Bistriţa: Concerte de weekend

Bistriţa: Concerte de weekend

Muzică electronică mixată în Art Cafe, concertul aniversar al băieţilor de la Cassa Loco sau spectacolul rock susţinut duminică pe pietonal - dintre toate acestea pot alege bistriţenii care vor să se distreze în acest sfârşit de săptămână

Schimbările într-un domeniu atât de complex precum educaţia nu se petrec nici de azi pe mîine şi nici într-o singură generaţie. Finalul dezastruos al bacalaureatului din acest an reprezintă finalul unui segment de dreaptă al cărui început se ascunde cu mult mai în trecut. Căderea învăţământului şi educaţiei în general începe abrupt după 1948.

acum 15 zile · comentarii (2)

Ce credeţi despre omul din scenariul următor? Pun eu un anunţ de recrutare pe site-ul meu, să zicem o poziţie cu greutate, director general la o companie mare, cu salariu cât alţii câştigă într-un an. Desigur, pe site scrie în detaliu cum trebuie să aplici, la ce adresă de e-mail să trimiţi CV-ul, cum să fie acesta şi ce să conţină aplicaţia. Mură-n gură, ar spune mulţi.

acum 15 zile · comentarii (12)

General cu patru stele, fost vicepremier, ministru al apărării naţionale, ministru al afacerilor interne, fost deputat, senator, decorat de Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, apoi, de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Gabriel Oprea a ajuns ştirea zilei la Euronews, după ce a postat pe contul său de facebook o poză photoshopată cu Barack Obama.

acum 16 zile · comentarii (7)

Andrei Năstase se foloseşte de fiecare ocazie pe care o are pentru a se lepăda de România şi de unionism, iar acest lucru nu doar când este întrebat. Cu toate acestea cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum  zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.

acum 16 zile · comentarii (4)

Încheierea stagiunii de la Ateneu aparţine lui Leonard Bernstein. Fost discipol al lui Lenny, Christian Badea a ţinut să-i onoreze centenarul cu The Age of Anxiety, a doua simfonie a muzicianului american fiind, cred, prezentată în premieră în România.

acum 16 zile · comentarii (0)

Urmează mişcări importante. În primul rând, aşa cum se spune în proiectul de Declaraţie finală a cărui formulă se negociază acum între statele aliate, şefii de state şi guverne care se vor întâlni la Bruxelles pe 11 şi 12 iulie, urmează să fie aprobată a nouă strategie care să pună un accent sporit pe apărarea colectivă, nivelul de pregătire al trupelor şi mobilitatea acestora precum şi pe războiul cibernetic.

acum 17 zile · comentarii (33)

Cu două zile înaintea debutului, cea de-a 50-a ediţie a cunoscutei sărbători oiereşti din Vaideenii Vâlcii, Învârtita Dorului, a fost pusă brutal sub semnul întrebării de o năprasnică furtună şi de un adevărat potop al lui Noe, nemaicunoscute până atunci de bătrânii ciobani ai vestitei aşezări cu chip şi spirit ardelenesc din nordul Olteniei de sub munte.

acum 18 zile · comentarii (0)

Literatura e dovada că viaţa nu ajunge, zicea poetul lusitan. Avea pălărie, vreo douăzeci şi ceva de nume diferite şi a lăsat în urmă o valiză cu sute de manuscrise. Evident că şi Fernando Pessoa ar fi de luat în bagaje vara asta, tradus în română de poetul Dinu Flămând. Am ales însă zece cărţi din literatura română de azi, de luat pe insula pustie a vacanţelor. Zece porunci şi o vară frumoasă!

acum 18 zile · comentarii (12)

Summitul NATO din iulie ar putea fi un moment de linişte între cei 29 de aliaţi, dar din păcate nu va fi aşa. Preşedintele Donald Trump a transmis o serie de scrisori către aliaţii săi din NATO, cu un mesaj clar: summitul va fi despre cei care dau 2% din PIB şi despre cei care nu dau. Scrisoarea trimisă către PM Erna Solberg fost publicată de media norvegiană.

acum 18 zile · comentarii (12)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)