Au dublat banii investitorilor în numai șase luni. Se întâmplă la un producător de utilaje pentru construcții din Bistrița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practic, societatea bistrițeană, înființată în 1991, a reușit în primele șase luni din acest an aproape să dubleze banii investitorilor, fiind una dintre cele mai succes investiții bursiere ale momentului.

Imagine din hala de producție a Comelf Bistrița FOTO Comelf Bistrița
Imagine din hala de producție a Comelf Bistrița FOTO Comelf Bistrița

Valoarea de piaţă a producătorului de utilaje și materiale de construcţii Comelf Bistriţa ajunge în prezent la 72,8 milioane de lei, de la aproximativ 37 de milioane de lei la începutul lui 2023.

Evoluţia vine în contextul în care compania înregistrează o creştere de 96% a acţiunilor în acest interval, una dintre cele mai ridicate dinamici de la Bursa de Valori Bucureşti de anul acesta.

Altfel spus, societatea aproape a dublat banii investitorilor, într-un an în care indicele de referinţă BET s-a apreciat cu 12%, iar BET-TR, unde sunt incluse şi dividendele investitorilor, fiind indicele cu cea mai mare creştere de la BVB în 2023, afişează un avans de 16%.

În primele trei luni din an, profitul societăţii a crescut de aproape cinci ori, la 2,9 milioane de lei, iar veniturile au urcat cu 14%, la 48,8 milioane de lei.

Producătorul de materiale industriale a avut un profit net de 4,1 milioane de lei în 2022, de la 4,3 milioane de lei în anul precedent.

Afacerile înregistrate de Comelf au atins în 2022 nivelul de 172,6 milioane de lei, în creştere cu 21,5% faţă de 2021. Datoriile au urcat de la 80,9 milioane de lei la 89,7 milioane de lei, iar capitalurile proprii s-au majorat cu 3,7% la 78,2 milioane de lei. Per total, cheltuielile au ajuns la 170,2 milioane de lei, plus 23%.

„Declanşarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, a avut ca şi consecinţă imediată, o criză temporară de metal, materie primă de bază pentru Comelf, pe fondul căreia, preţul acestuia a crescut accelerat, ajungându-se la dublarea lui într-un termen foarte scurt. În aceste condiţii, am fost nevoiţi să reluăm, urgent, discuţiile şi negocierile cu clienţii care aveau comenzi deja plasate pentru care nu era asigurată materia primă, concomitent cu operaţiunile de identificare furnizori şi achiziţie materie primă”, scrie compania în raport.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite