Ghinionul unui mecanic de locomotivă: două accidente grave în cinci zile. Un șofer este în comă, iar celălalt a murit

0
Publicat:

Două accidente feroviare grave au avut loc în ultima săptămână în județul Bistrița-Năsăud, iar un mecanic de locomotivă ar fi fost implicat în ambele evenimente rutiere. Unul din șoferii care nu au oprit la trecerea de cale ferată a murit pe loc, iar celălalt este în stare gravă, potrivit presei locale.

Accident feroviar în Bistrița, Feldru  -  Foto Facebook Mesager24
Accident feroviar în Bistrița, Feldru - Foto Facebook Mesager24

Un mecanic de locomotivă din Bistrița-Năsăud a avut parte de un ghinion terbil, în cinci zile a fost implicat în două accidente grave, din cauza șoferilor care nu s-au asigurat corespunzător la trecerea de cale ferată, potrivit ziarelor locale. 

Primul accident a avut loc luni, pe 13 noiembrie, în localitatea Nimigea de Jos, iar șoferul, un tânăr de 18 ani, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată a fost lovit în plin de un tren personal, în care erau 150 de oameni, potrivit cotidianului local Bistrițeanul. În urma impactului cu trenul Inter Regio Cluj Napoca-Galați, șoferul începător a rămas încarcerat. Călătorii din tren nu au avut nevoie de îngrijiri medicale

Accident feroviar la  Nimigea de Jos -  Foto ISU Bistrița, Bistriteanul
Accident feroviar la Nimigea de Jos - Foto ISU Bistrița, Bistriteanul

Un elicopter SMURD l-a preluat pe tânărul conducător auto și l-a transportat la o clinică de specialitate Târgul Mureș. Conform presei locale, șoferul de 18 ani se află încă în comă. 

La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Nimigea de Jos a fost accidentat de trenul Inter Regio Cluj Napoca – Galați la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma accidentului șoferul autoturismului a suferit leziuni care au necesitat transportul la spital unde urmează să-i fie recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, starea de sănătate a acestuia nepermițând testarea cu aparatul etilotest. Traficul feroviar în zonă a fost afectat pe durata cercetării locului accidentului, locomotiva suferind avarii. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, arată un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița Năsăud. 

Același mecanic de locomotivă ar fi fost implicat și în accidentul de vineri, 17 noiembrie, în care un bărbat de 65 de ani, care nu a oprit autoturismul la trecerea de cale ferată, a decedat pe loc în urma impactului, potrivit surselor citate. Accidentul a avut loc în localitatea Feldru, județul Bistrița Năsăud, iar trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată cu STOP și crucea Sfântului Andrei. 

Șoferul de 65 de ani a fost lovit în plin de locomotiva care tracta un singur vagon, potrivit Mesager24

Trenul circula pe ruta Ilva Mică - Beclean - Dej, iar autoturismul a fost târât mai mult de 250 de metri, potrivit ziarului local. Cei șase călători din tren nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Șoferul locuia în Spania, lângă Madrid, și venise în țară pentru un control medical, conform surselor citate anterior.  

"Echipajele de interventie au găsit conducătorul auto, in vârstă de aproximativ 65 de ani, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața. În aproximativ 15 – 20 de minute a fost extras de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare din autovehiculul accidentat de tren. Persoanele din tren (șase) nu au avut de suferit în urma impactului", a conumicat ISU Bistrița. 

Mecanicul de tren, originar din Ilva Mică, a fost testat în ambele cazuri cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.  Circulația trenurilor a fost afectată temporar.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite