Doi „fermieri” de canabis, arestați în Bistrița. Marfa ilegală fusese deja recoltată și era într-o magazie

0
Publicat:

Cultura de canabis a fost înființată în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud, iar „recolta” era dosită în magazia de lemne a celor doi fermieri și consumatori.

Plantele interzise au fost cultivate pe un câmp FOTO Arhivă Adevărul
Plantele interzise au fost cultivate pe un câmp FOTO Arhivă Adevărul

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului.

Pe parcursul anului 2023, unul dintre inculpați a înființat o cultură de canabis, în scopul comercializării și consumului propriu, în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud. Se pare că de aici li s-a tras și „necazul”, căci nu puțini dintre localnici s-au mirat la vederea tufelor neobișnuite de pe terenul respectiv.

Cultura outdoor a fost întreținută împreună cu cel de al doilea inculpat, care recent a recoltat plantele și a disimulat fragmentele vegetale în spațiul de depozitare al lemnelor pentru foc. Probabil după logica simplă că merge o țigară „cu de toate” la gura sobei.

În cursul zilei de 23 septembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

„Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează DIICIOT.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite