Percheziţii la persoane suspectate de contrabandă cu arme, braconaj şi trafic de droguri

0
Publicat:

Poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează, marţi, 30 de percheziţii în judeţul Bistriţa-Năsăud la persoane bănuite de sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania şi din alte ţări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României, plasarea armelor în circuitul ilegal, trafic de droguri şi abuz în serviciu.

captura perchezitii diicot foto mic

Acţiunea are loc în cadrul unei cooperări internaţionale cu reprezentanţi ai Guardia Civil din Spania şi Europol, potrivit comunicatului de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Peste 20 de persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, scrie Agerpres.

"În perioada iunie 2022 - septembrie 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud - Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu DIICOT - BT Bistriţa-Năsăud, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată, nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Membrii grupării ar fi acţionat pe două paliere: sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte ţări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României şi plasarea armelor în circuitul ilegal, în vederea utilizării acestora la acţiuni de braconaj cinegetic şi la alte activităţi ilegale, respectiv distribuţia de droguri de risc şi mare risc în judeţul Bistriţa-Năsăud", se arată în comunicat.

Două percheziţii au loc împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi vizează infracţiunea de abuz în serviciu.

La acţiunile de marţi participă specialişti criminalişti şi luptători de la acţiuni speciale din Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Arad, Harghita, Covasna, Maramureş, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Sibiu, Suceava şi Neamţ, doi ofiţeri spanioli din cadrul Guardia Civil - Unitatea Centrală a Informaţiilor şi un ofiţer din cadrul Europol.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite