Un băiat de 13 ani a murit subit, după un antrenament de fotbal, în comuna bistriţeană Maieru

0
Publicat:

Unui băiat de 13 ani din comuna bistriţeană Maieru i s-a făcut brusc rău după un antrenament de fotbal, intrând în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor de a-l resuscita, echipajul de prim-ajutor solicitat la faţa locului s-a văzut nevoit să declare decesul copilului.

foto arhivă
foto arhivă

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, pe terenul de fotbal al localității Maieru, unde băiatul a participat la un antrenament obişnuit de fotbal, alături de colegii săi. Se pare că după acesta, antrenorul a plecat acasă, dar i-a lăsat pe copii în continuare pe teren. La scurt timp după plecarea antrenorului, băiatul a început să se simtă rău, acuzând dureri de burtă şi la un picior, şi a început să tremure. Primul echipaj SMURD care a sosit la faţa locului l-a găsit în stop cardio-respirator.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD de la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardiorespirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării”, precizează pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Rămâne să se stabilească exact care a fost cauza care a dus la decesul copilului. El practica fotbal de câțiva ani buni, participând inclusiv la competiții de profil, și nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută. Se pare, însă, că în ziua în care a survenit decesul, băiatul de 13 ani nu s-ar fi alimentat corespunzător și ar fi consumat băuturi energizante.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite