Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bistrița Năsăud, reținut de DNA pentru de luare de mită în formă continuată

0
Publicat:

 Ioan Borș, comisar-șef al Comisariatului județean Bistrița-Năsăud din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a fost reținut 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Crin Bologa, procurorul șef al DNA, susține o conferință de presă cu privire la rezultatele activității DNA, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit procurorilor DNA,  perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, comisarul șef al Gărzii de Mediu Bistrița Năsăud Ioan Borș ar fi pretins și ar fi primit de la mai multe persoane, diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, dar și alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitare atribuțiilor sale de serviciu specifice privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură, scrie Agerpres.

”Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat în sediul instituției pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceștia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor. Inculpatului Borș Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, potrivit DNA.

Ioan Borș urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite