Incendiu la două vagoane ale unui tren de călătorii. 20 de persoane au fost evacuate, nimeni nu a fost rănit

0
Publicat:

Două vagoane ale unui tren de călători au fost afectate, marţi seara, de un incendiu, pe raza localităţii Cociu, iar 20 de persoane au fost evacuate, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Incendiu la un tren de călători FOTO Arhivă Adevărul
Incendiu la un tren de călători FOTO Arhivă Adevărul

Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren, pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii, incendiul se manifesta la două vagoane. În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mişcare. În tren se aflau 20 de persoane, care au fost evacuate; acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale", a informat ISU, relatează Agerpres.

33 de călători se aflau în tren

Trenul implicat în incident face legătura între Galaţi şi Cluj-Napoca. Pompierii au reuşit să stingă incendiul şi au împiedicat propagarea acestuia la celelalte patru vagoane, iar călătorii au fost transportaţi până în oraşul Beclean, de unde şi-au putut continua deplasarea cu alte mijloace de transport.

În trenul accelerat care circula pe ruta Galaţi - Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării şi au refuzat transportul la spital.

Pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz aparţinând ISU Bistriţa-Năsăud în oraşul Beclean, pentru a-şi continua deplasarea spre destinaţie cu alte mijloace de transport. Intervenţia pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar şi din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.

După ce s-au luat toate măsurile de siguranţă, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului şi astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total). Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD", a comunicat ISU Bistriţa-Năsăud.  

Tren de călători, în flăcări pe ruta Sighetu Marmaţiei – Bucureşti. Traficul feroviar este oprit

Locomotiva unui tren de călători, de pe ruta Sighetu Marmaţiei - Bucureşti a luat foc în mers, pe 14 decembrie 2023. Conductorul a fost preluat de echipajele SMURD, în urma incendiului.

Traficul feroviar înspre Sighetu Marmaţiei este oprit, după ce locomotiva unui tren de persoane care venea de la Bucureşti a luat foc în mers. Mecanicul a reușit să oprească cu mari eforturi garnitura și toți călătorii au fost evacuați.

Conductorul trenului a suferit un atac de panică și a fost preluat de un echipaj SMURD sosit la faţa locului care i-a acordat îngrijiri medicale. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Vişeu de Sus.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite