Accident cu șapte răniți, printre care trei copii și o gravidă, în Bistrița-Năsăud. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident rutier cu șapte răniți a avut loc miercuri, în localitatea Șintereag din Bistrița-Năsăud. Printre victime se numără trei copii, potrivit Bistriteanul. Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență, a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

image

Pompierii militari au intervenit la locul accidentului.

„În urma recunoașterii la locul accidentului au fost identificate șapte victime, dintre care trei copii. Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție pentru județul Bistrița-Năsăud. La locul solicitării au fost direcționate autospeciala de transport victime multiple (ATPVM), echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD (TIM), un echipaj de prim ajutor SMURD (EPA), un echipaj de descarcerare pentru asigurarea măsurilor specifice, precum și doi medici și doi asistenți medicali din cadrul UPU SMURD Bistrița, cu autospeciala dedicată transportului personalului medical”, a explicat ISU Bistrița-Năsăud.

Victimele, transportate la spital

Cei trei copii au vârste cuprinse între doi și șapte ani. Printre victime se numără și tânără gravidă.

„După stabilizare, din cele șapte persoane implicate în accidentul rutier, șase au fost evacuate la UPU SMURD Bistrița, după cum urmează: echipajul de terapie intensivă mobilă a transportat o tânără în vârstă de aproximativ 19 ani, însărcinată (cod galben), echipajul de prim ajutor SMURD a preluat o femeie politraumatizată (cod roșu), iar cu autospeciala de transport victime multiple au fost transportați la spital cei trei copii și tatăl acestora (toți patru, cod verde), pentru investigații și îngrijiri medicale”, au mai declarat reprezentanții ISU BN.

Potrivit polițiștilor, din primele date, un tânăr de 26 de ani, din localitatea Mica, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, între localitățile Șintereag și Beclean, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 54 de ani, din Rodna.

În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a intrat într-un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Femeia și tânăra de 19 ani rănite și cei trei copii cu vârste cuprinse între 1-5 ani, erau pasageri în autoturismul condus de tânărul de 26 de ani.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii rutieri din Beclean, care vor stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.

Traficul rutier în zonă a fost blocat pentru aproximativ 40 de minute,

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite