Vijelie în Bistriţa-Năsăud: un bloc rămas fără acoperiş la Rodna; porţiuni din DN 17C şi 17D, blocate de aluviuni

0
Publicat:

O vijelie însoţită de ploi torenţiale a creat probleme, miercuri seara, în mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, porţiuni din Drumurile Naţionale 17D şi 17C fiind blocate de aluviuni, iar un bloc din comuna Rodna a rămas fără acoperiş, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mașini blocate de aluviuni FOTO ISU
Mașini blocate de aluviuni FOTO ISU

În comuna Romuli, în apropierea centrului de comună, circulaţia pe DN 17C a fost întreruptă după ce cantităţi mari de aluviuni au ajuns pe carosabil.

Primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, a precizat pentru AGERPRES că aluviunile au fost aduse de viiturile formate pe două pâraie, care au luat şi două autoturisme parcate şi au inundat mai multe gospodării.

În comuna Rebrişoara, DN 17D a fost blocat, pe o porţiune, tot de aluviuni aduse de o viitură iar curţile mai multor case s-au umplut de apă.

În comuna Rodna, un bloc a rămas fără acoperiş în urma vijeliei în municipiul Bistriţa un copac a fost rupt de vânt în curtea centrului şcolar pentru educaţie incluzivă.

Situaţiile de urgenţă apărute în aceste localităţi sunt gestionate de pompierii militari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Întregul judeţ s-a aflat, miercuri seara, sub o avertizare meteo cod portocaliu, fiind transmise mesaje RO-ALERT către populaţie care avertizau despre o vijelie puternică, cu rafale de vânt de peste 70 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite