Experiență inedită pe cel mai spectaculos lac montan din România. Doi bucătari celebri vor găti pe un catamaran

0
Publicat:

În weekendul 14-15 Iulie 2023, bistrițenii și turiștii aflați în zonă vor avea ocazia unei cine inedite, chiar în larg, pe catamaran, în cadrul evenimentului „Catamaran 4 Hands Dinner”, desfășurată pe lacul Colibița din Bistrița-Năsăud.

Alex Petricean face o demonstrație culinară FOTO Arhivă Adevărul
Alex Petricean face o demonstrație culinară FOTO Arhivă Adevărul

Doi chefi foarte cunoscuți, Chef Alex Petricean și Chef Mihai Iosif Toader, vor găti în larg pentru oaspeți, pe spectaculosul lac montan Colibița, iar meniul rafinat va fi asortat cu vinuri locale de la Crama Jelna și o selecție fină de vinuri de la alte crame românești.

„Dacă până acum v-am ținut în suspans, a venit timpul să vă dezvăluim meniul absolut delicios pe care îl veți savura la evenimentul culinar unic, Catamaran 4 Hands Dinner. Vă vom purta într-o călătorie gustativă de neuitat, chiar pe apele lacului Colibița, alături de 2 bucătari de excepție: Alex Petricean și Mihai Iosif Toader”, precizează organizatorii.

Alex Petricean este chef și owner al restaurantelor NOUA. Bucătărie românească și Noua B.A.R. Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Alex și-a redirecționat energia spre pasiunea sa: gătitul. Destinul l-a purtat și la emisiunea MasterChef, unde a obținut locul 3. În 2019 și-a dus pasiunea la un alt nivel, înființând propriul restaurant fine dining: Noua, apreciat pentru dedicarea de care dă dovadă: „Ascult ce vor oamenii […] Am reușit să realizez un dialog cu consumatorii de restaurant din România, dându-le ce vor ei, dar cum vreau eu”.

De-a lungul carierei sale, Alex Petricean a obținut numeroase premii, fiind desemnat „cel mai bun chef al anului, în România” de către Gault&Millau în 2018.

Mihai Iosif Toader este un bucătar de excepție, cunoscut pentru gastronomia neoromânească, stil propriu. Timp de cinci ani, el a derulat proiectul „Fragmente”, mergând prin țară, „direct la sursă”, și învățând despre cultura și gastronomia diferitelor regiuni. „Consider că din neoromânesc face parte și multiculturalismul de pe teritoriul României.”

În urma proiectului „Fragmente”, finalistul emisiunii MasterChef și al competiției internaționale San Pellegrino Young Chef a înființat alături de Melinda Teohari restaurantul Soro.lume. Meniul său are în spate multă cercetare, combinând instrumente și stiluri tradiționale din întreaga țară, pentru a prepara mâncare autentic românească.

„Cei doi bucătari vor combina într-un mod armonios arome rafinate, ce vă vor răsfăța simțurile pentru o experiență culinară memorabilă. Lăsați-vă în mâinile celor doi maeștri în perioada 14-15 iulie, la Vatra Colibița, pentru a vă bucura de un spectacol de arome. Asigurați-vă un loc pe catamaran sau la terasă prin apel la numărul de telefon 0742.029.594”, au transmis cei de la VATRA Colibița, organzatorii evenimentului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite