Grindină de coșmar într-o comună din Bistrița. Stratul gros de gheață nu se topise nici după 10 ore FOTO

0
0
Publicat:

Ploaia cu gheață a durat aproximativ 15 minute, bucățile de grindină fiind cam de mărimea unui ou de porumbel. S-a așternut un strat gros de 4-5 centimetri de gheață, care nu se topise complet nici măcar a doua zi, după 9-10 ore.

SURSA FOTO Facebook Sergiu Mihai
SURSA FOTO Facebook Sergiu Mihai

Au fost momente de coșmar, luni, 25 septembrie 2023, pentru localnicii din Nușeni, județul Bistrița Năsăud. Oamenii au fost avertizați luni seară, în jurul orei 21,00, prin Ro-Alert, că în zonă urmează să se producă o serie de fenomene meteo periculoase, însă nimeni nu se aștepta la ceea ce avea să urmeze.

După o „rundă” de tunete și de trăsnete năprasnice, care i-au băgat pe toți în sperieți, a urmat o repriză de ploaie torențială care pentru mai bine de 15 minute s-a transformat în ploaie cu gheață. Boabele de grindină au depășit pe alocuri dimensiunea unui ou de porumbel, iar distrugerile au fost semnificative: acoperișuri sparte, mașini zgâriate, pomi fructiferi ciuruiți.

Stratul de gheață format a avut circa 4-5 centimetri grosime, iar zona a căpătat pentru o vreme aspect hibernal. Stratul de grindină nu a reușit să se topească complet de-abia dimineață, adică după 9-10 ore. De altfel, vremea s-a răcit brusc în timpul furtunii, minimele coborând în zonă la numai 3-4 grade Celsius..

Localnicii au mărturisit că au fost îngroziți de dezlănțuirea atipică a naturii, mai ales că în zonă se întâmplă extrem de rar să fie fulgere și grindină în luna septembrie. Mesajele panicate și fotografiile au curs pe rețelele de socializare.

„Nici nu a apucat bine să sune Ro-Alertul, că a și început dezastrul!”, a scris un localnic, iar numeroși alții i-au dat dreptate, povestind cum au trăit acele momente.

„Imediat a început să plouă cu gheață. Cred că vreo 15 – 20 de minute a dat gheața. A fost destul de mărișoară. A făcut dezastru. Și mai mult, nici acum dimineață nu era topită de tot gheața căzută. Așa ceva…!”, a mai scris un alt localnic.

În cursul zilelor următoare se va face o evaluare a pagubelor produse de fenomenul meteo neobișnuit pentru această perioadă a anului.

SURSA FOTO Facebook Sergiu Mihai

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite