Un bărbat a găsit 4.600 de lei uitați într-un bancomat. Ce a făcut cu banii

0
Publicat:

Un bărbat de 33 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi-a însuşit suma de 4.600 de lei, bani uitaţi într-un bancomat de administratorul firmeI care scosese această sumă din contul societăţii. Abia după două luni, bărbatul a fost identificat, fiind acum cercetat penal.

Un bărbat și-a însușit banii uitați într-un bancomat FOTO Pexels
Un bărbat și-a însușit banii uitați într-un bancomat FOTO Pexels

„În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean au identificat un bărbat de 33 de ani din Spermezeu, bănuit de comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, a anunțat Poliția Bistriţa Năsăud. 

Potrivit polițiștilor, pe 22 noiembrie 2023, un bărbat de 46 de ani, din Negreşti-Oaş (Satu Mare), a efectuat o operaţiune de retragere a sumei de 4.600 lei din contul societăţii pe care o administrează şi a omis să ridice banii.

„Tranzacţia a fost efectuată la un ATM din oraşul Beclean, iar bărbatul de 46 de ani s-ar fi întors la bancomat în scurt timp, însă nu a mai găsit suma de bani retrasă. În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 33 de ani şi-ar fi însuşit banii”, au precizat reprezentanţii Poliţiei judeţene Bistriţa Năsăud. 

Suma ridicată din bancomat, 4.600 de lei, a fost recuperată integral şi restituită păgubitului, însă suspectul este cercetat în continuare pentru comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Potrivit legii, infracţiunea se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă, în cazul în care obiectul găsit nu predat este autorităţilor sau celui care l-a pierdut.

Pericolul ATM-urilor contactless

Un bărbat din Alba este cercetat pentru operațiuni financiare frauduloase şi acces ilegal la un sistem informatic, pentru că a sustras, ilegal, de la un ATM suma de 2.500 de lei.

Banii au putut fi scoși pentru că o altă persoană nu a finalizat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă prin metoda contactless. Aceasta presupune doar apropierea cardului de zona specială a bancomatului și nu mai este nevoie de introducerea lui în fanta specială. Pentru că persoana de dinaintea sa nu a finalizat operațiunea, bărbatul a putut să facă, în continuare, operațiuni în contul acesteia.

Fapta s-a petrecut în vara anului trecut, dar bărbatul a fost identificat abia acum. 

„La data de 12 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au identificat un bărbat de 32 de ani, din comuna Berghin, judeţul Alba, care este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a rezultat că, la data de 4 iulie 2023, bărbatul ar fi profitat de faptul că o persoană, care ar fi extras bani de la un ATM din Alba Iulia, nu ar fi încheiat sesiunea de operaţiuni bancare deschisă contactless şi ar fi retras, fără drept, suma de 2.500 de lei din contul acesteia", se menţionează în comunicat.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite