Pod închis de urgenţă în urma apariţiei unor deformări. Decizia, luată după un apel la 112

0
Publicat:

Podul peste râul Bistriţa Ardeleană, care face legătura între localităţile Rusu Bârgăului - Valea Poenii - Dorolea din judeţul Bistriţa-Năsăud, prin drumul comunal 6B, a fost închis de urgenţă marţi seara, după ce au fost semnalate deformări ale acestuia, scrie Agerpres.

Podul este grav avariat. FOTO ISU Bistrița-Năsăud
Podul este grav avariat. FOTO ISU Bistrița-Năsăud

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), podul, aflat pe raza comunei Josenii Bârgăului, este grav avariat, motiv pentru care a fost restricţionat atât accesul auto, cât şi cel pietonal.

„O comisie mixtă condusă de prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Teofil Cioarbă, şi inspectorul şef ISU Bistriţa-Năsăud, colonel Bucur Cristian, alături de primarul din localitatea Livezile, respectiv viceprimarul din localitatea Josenii Bârgăului, prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, a luat decizia, de la faţa locului, de închidere a drumului în cauză, implicit restricţionarea totală a accesului rutier şi pietonal pe podul avariat. Din punct de vedere al accesului operativ al echipajelor de intervenţie la eventuale situaţii de urgenţă în localitatea Valea Poienii, acesta va fi realizat prin localitatea Dorolea",  a informat CJSU.

Un șofer a sunat la 112

Decizia autorităţilor a venit în urma unui apel la 112 al unui şofer care a tranzitat podul în cauză şi care a observat deformări ale acestuia, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite