Spitalul Județean de Urgență Bistrița, extins printr-o investiție uriașă. Banii vin prin PNRR VIDEO

0
Publicat:

Spitalul Județean de Urgență Bistrița va fi extins printr-o investiție de 400 de milioane de euro. Din acești bani vor fi modernizate și clădirile deja existente.

Așa va arăta noul spital din Bistrița. FOTO Captură video
Așa va arăta noul spital din Bistrița. FOTO Captură video

Spitalul va fi extins prin construirea unei clădiri noi, formată dintr-un corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă. Totodată, vor fi relizate o serie de lucrări de intervenție care vor duce la creșterea eficienței energetice a clădirilor existente cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor de sănătate existente, anunță Ministerul Sănătății.

În plus, banii vor fi utilizați și pentru modernizarea pavilioanelor existente și digitalizarea spitalului și dotarea cu aparatură medicală. 

„Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc", a transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Lucrările au început încă de acum opt luni, așa cu precizau autoritățile locale și județene. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a postat și o imagine din care se poate vedea cum va arăta la final noul spital.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite