Coroniţă cu nuci şi miere

Coroniţă cu nuci şi miere

Un desert special, într-o zi răcăroasă de toamnă!

Bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale, nucile sunt considerate de specialiştii în nutriţie mai sănătoase decât migdalele sau alunele. Sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, sănătatea sistemului nervos, combaterea cancerului şi a diabetului, menţinerea frumuseţii pielii şi îmbunătăţirea memoriei. Iată de ce îţi recomndăm această reţetă de oroniţă cu nuci şi miere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coroniţă cu nuci şi miere – Ingrediente
 
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
50 g zahăr
1 praf de sare
25 g drojdie
1 ou
2 linguri lapte
2-3 linguri smântână
 
Pentru umplutură
300 ml lapte
1/2 baton de vanilie
300 g zahăr
400 g nuci măcinate
 
Pentru decor
1 lingură miere
50 g fulgi de migdale
1 linguriţă zahăr pudră
 
află modul de preparare  pe clickpoftabuna.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: