5 alimente care pot deveni toxice în timpul preparării

5 alimente care pot deveni toxice în timpul preparării

Deşi pare greu de crezut, aceste alimente pot deveni extrem de toxice dacă nu le găteşti în mod corect. Aşa că data viitoare când le pregăteşti termic, ai grijă să nu le arzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste alimente ar putea să te facă să te simţi rău temporar sau pot avea efecte negative, care se pot acumula în sistenul tău, în timp. Vestea bună este că, acum că le ştii potenţialul toxic, ar trebui să limitezi consumul acestor alimente.

1. Popcornul la microunde

Specialiştii spun că pungile de popcorn sunt acoperite cu un strat de acid perfluorooctanoic. Acest strat, atunci când este încâlzit, poate cauza cancer, având în vedere expunerea în mod consistent, de-a lungul timpului, scriu cei de la sheknows.com. În loc de asta, poţi să îţi faci popcorn (la microunde) folosind pungi de hârtie ori pe aragaz, folosind o oală mare cu capac.

2. Pâinea prăjită arsă (sau alimentele arse, în general)

Experţii din domeniul sănătăţii din cadrul Uniunii Europene ne dau acum un motiv bun pentru a arunca pâinea prea arsă: reacţiile chimice care se produc atunci când pâinea este arsă au ca rezultat producerea unui compus chimic numit acrilamidă, care poate cauza, în timp, cancer şi leziuni severe la nivelul nervilor. Chiar dacă reacţiile chimice pot fi uşor diferite de la un aliment ars la altul, riscul de cancer se aplică şi la cărnurile arse, aşa că ai grijă să nu laşi prea mult timp carnea pe grătar.

Află mai multe despre alimentele care devin toxice, pe clickpoftabuna.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările